Spiga

Csongrád megye a médiában 071123

MNO Magyar Nemzet Online
A Szegedi Amatőr Alkotók Köre - mely éppen tíz éve alakult - idén is kiírta országos mesepályázatát, melynek címe: Ma én mesélek neked. Bármilyen témájú meséket várnak 2008. január 31-ig gyerekektől, felnőttektől egyaránt két-három oldalnyi terjedelemben.

VG.hu
Közös európai kutatóbázis létrehozását szorgalmazta a génmódosított növényekkel összefüggő kérdések megválaszolására az MTA Szegedi Biológiai Központjának igazgatója - tájékoztat az InfoRádió a távirati iroda nyomán.

Piac és Profit - a kis és középvállalatok üzleti magazinja
A geotermikus energia használatának elterjedését törvényi rendelkezés is gátolja, derült ki egy szegedi konferencián. Pedig a lehetőségeink jók.

HírTV - Kék hírek :: Gázolás miatt megbénult a szegedi villamosforgalom
Gyalogosgázolás miatt megbénult a szegedi villamosforgalom - értesült a HavariaPress.

Ingatlanok.hu - Hétvégén szegedi Lakásvásár - a többség használtat keres
Hétvégén rendezik meg a 4. szegedi Lakásvásárt a Mars téri kiállítási csarnokban. A rendező cég előzetes felmérése szerint az új lakások ára évek óta az inflációval nő a városban, jelenleg négyzetméterenként jellemzően a 250-290 ezer forintos sávban szóródik, ám egyes különleges adottságú építkezés esetében akár 320 ezer forintig is felkúszhat.

Webradio
Csütörtöktől várják a meglepetésekkel megrakott cipősdobozokat a "Tízezer Gyermek Karácsonya" akcióban.
http://www.ciposdoboz.hu/

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Egyelőre megmaradnak a vasútvonalak
Megmarad a két bezárásra ítélt Csongrád megyei mellékvonal – legalábbis egyelőre. Az Orosházát Nyíregyházával összekötő, Szentest és Csongrádot érintő, valamint a Szeged-Mezőhegyes közötti mellékvonal bezárása az MSZP szerint végleg lekerült a napirendről – másként vélekedik azonban a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - 130 adag gulyás várta a hajléktalanokat
Hódmezővásárhely - 130 adag gulyásleves várta a hajléktalanokat november 22-én délután a hódmezővásárhelyi strand régi parkolójában felállított sátorban.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Elismerést kapott Hódmezővásárhely
Az Országos Dohányfüstmentes Egyesület tudományos értekezletén Dr. Lázár János elismerést vehetett át Hódmezővásárhely nevében, az Egészségügyi Minisztérium épületében.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Tizenévesek pakoltak ki egy irodát
Állampolgári jelzés alapján sikerült elfogni két, lopással gyanúsítható fiatalt szerdán késő este Szegeden – számolt be szerkesztőségünknek Dr. Tuczakov Szilvána sajtóreferens. Az alkalom szülte tolvajokat később szintén átverték.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Öt éve el volt tiltva
Szőregnél igazoltattak egy autóst, aki semmilyen papírt nem tudott felmutatni, a rendszám nem az autóhoz tartozott, sőt több éve el volt tiltva a vezetéstől. A részletekről Éberhardt Gábor alezredes tájékoztatott.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Gyerekeivel akart átszökni a határon
Szerdán éjszaka a Szeged Határrendészeti Kirendeltség Mórahalom Kihelyezett Szolgálati Hely illetékességi területén, az ásotthalmi bekötőúton igazoltattak egy öt fős, feltehetően határsértőkből álló csoport – tájékoztatott Éberhardt Gábor alezredes, Határrendészeti Kirendeltség-vezető.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A nők helyzetéről is szó esik
Szeged - Esélyegyenlőség a munka világában, Határon túli és hazai kezdeményezések címmel tartanak szakmai konferenciát Szegeden november 23-án a Szegedi Tudományegyetem Kongresszusi Központjában. A részletekről Kis Mónika, az OFA-ROP Hálózat Dél-Alföldi Regionális Irodájának vezetője tájékoztatta portálunkat.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Lamperth Mónika ismerte el a szegedi alapítvány munkáját
A Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány szegedi székhelyű, de az egész országban dolgoznak. November 20-án Minisztériumi Elismerő Oklevélben részesültek, Holczné Takács Katalin elnök kérdésünkre elmondta, nagyon örültek, hogy mások is elismerik munkájukat.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Jövő télen már olcsóbb lesz a fűtés
Jövő télen már érezhető lesz a távfűtés korszerűsítésének hatása Hódmezővásárhelyen. A Napraforgó vendégei Dr. Kovács Pál városstratégiai főtanácsadó és Makó András, a Polgármesteri Hivatal Lakosságszolgálati Irodájának vezetői voltak.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Öt műtét az első napon
Elindulhatott a nappali kórház tegnap Kisteleken. Az első napon öt beavatkozást végeztek el – mondta el portálunknak dr. Vígh József, a rendelőintézet vezetője.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Gyereksírástól volt hangos a Városháza
A legvidámabb, legszebb dolog, amikor közös gyermekeinket köszönthetjük – szögezte le Dr. Kószó Péter alpolgármester november 22-én a hódmezővásárhelyi Városházán, amikor 115 újabb bébikötvényt adtak át.

Szeged | Csongrád megye kötvényt szeretne | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Ötmilliárd forintnyi kötvény kibocsátására kér ajánlatokat a megyei közgyűlés, így szeretné finanszírozni fejlesztéseit és működését. A tegnapi ülésen a szentesi kórház érdekében összefogott, és leszavazta az elnököt a szentesi és csongrádi fideszesek csapata, valamint az MSZP–SZDSZ frakció.

A Délmagyarország története 1910 - 2005 | A kis megállás is nagy pénz | delmagyar.hu - Szeged -
Drága Szegeden a parkolás, csaknem a legdrágább az országban. Az is gond, hogy még a pár perces várakozást sem lehet száz forint alatt megúszni. Szentesen nemrégiben vezették be, hogy húszperces parkolásért mindössze húsz forintot kell fizetni a városközpontban.

Szeged | A kistelekiek is belevágtak az egynapos sebészetbe | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Makó és Hódmezővásárhely után szerdán Kisteleken is elvégezték az első egynapos sebészeti beavatkozásokat. Hazánk legkorszerűbb nappali kórháza jött létre 185 millió forintból, igaz, közel két hónapos késéssel.

Szeged | Kiszolgált inkubátorral mentenek | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Másfél évtizedes, többször javított inkubátorral kénytelen menteni a régió koraszülötteit a szegedi speciális szolgálat, mert új eszközre nincs pénzük. A szakember szerint ez jelentős kockázat: ha leáll az országúton az inkubátor, a kicsi élete véget érhet. Lapjaink kiadója 1,3 millió forintot adományozott a szolgálatnak, de további felajánlásokra is szükség lenne.

Szeged | Tízéves középiskola Pusztamérgesen | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Fennállásának 10. évfordulóját ünnepli holnap a Pusztamérgesi Középiskola, Szakképző Iskola és Kollégium, az ásotthalmi Bedő Albert Középiskola, Erdészeti Szakiskola és Kollégium tagintézménye.

Szeged | Troli- és villamosbalesetek Szegeden | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Troli- és villamosbaleset is történt tegnap Szegeden. Délelőtt 10 órakor két trolibusz ütközött össze az egyik Párizsi körúti megállóban. Az álló, mert utasokat felvevő trolinak hátulról nekiütközött egy másik, a megállóba érkező troli.

Szeged | Újra Lakásvásár a Mars téren | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Ezen a hétvégén negyedszerre rendezik meg a Lakásvásár kiállítást a Mars téri kiállítási csarnok U pavilonjában.

Szeged | Szeretsz engem? és#8211; táncban | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
A Szegedi Nemzeti Színházban ma délután 2 órakor mutatják be Ladányi Andrea és Bal József Szeretsz engem? című táncjátékát. A videotechnikára építő, különleges látványvilágú és változatos zenei anyagot felhasználó produkcióban a színészek mellett főszerepet kap a teátrum épp 15 éve létrehozott tánckara is.

Szeged | Soha nem látott alkotások árverése | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Több mint száz olyan hazai műalkotás kerül ma délután kalapács alá Szegeden, amelyet még soha nem hoztak forgalomba. A művészeti alap és a Képcsarnok raktáraiban felhalmozódott alkotásokat árverezik péntek délután fél 5-kor a szegedi Novotel Hotel Tisza Termében.

Szeged | Üllés, a toleráns település | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
A mindössze háromezer lakosú Csongrád megyei község, Üllés érdemelte ki az ország önkormányzatai közül a legjobb esélyegyenlőségi terv díját. Az erkölcsi elismerés nem járt anyagi támogatással, de a település későbbi pályázataiban forintokká válhat.

Szeged | Szeged karácsonyfája | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Egy kiskundorozsmai család ajánlotta fel a városnak a kertjében álló hatalmas lucfenyőt, amikor hallották, hogy a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. ismét megfelelő termetű örökzöldet keres.

Szeged | Fiatal tolvajokat fogott el a szegedi rendőrség | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Állampolgári jelzés alapján sikerült elfogni két, lopással gyanúsítható fiatalt szerdán késő este Szegeden.

Szeged | Hatszáz új utcanévtábla Szegeden | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Idén is hárommillió forintot fordít a város utcanévtábláira a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. - felújítják, megtisztítják, a hiányzókat és az új közterekét pedig legyártatják.

Hódmezővásárhely | Húsz pályázat is érkezhet egy új vásárhelyi bérlakásra | delmagyar.hu - Szeged -
A vásárhelyi önkormányzatnak közel nyolcszáz bérlakása van, de ha még egyszer ennyi lenne, azt is ki tudná adni egy hét alatt – véli a lakosságszolgálati iroda vezetője. Akkora az érdeklődés, hogy egy-egy lakásra húsz pályázat is érkezik.

Hódmezővásárhely | A semmiből teremtett ingatlanbirodalmat | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Mesebeli karriert futott be önerejéből a vásárhelyi Szabó László Londonban. Idehaza 2000 januárjában csődbe ment, miután valaki felgyújtotta maroslelei pizzériáját. A brit fővárosban pedig már az első nap ellopták hetven fontját, ami az összes pénze volt. Még aznap elvállalt egy mosogatói állást, s hét év alatt hetven ház tulajdonosa lett. Most a Londonban munkát keresőket segíti.
http://www.londonimagyarok.hu/

Hódmezővásárhely | Ma Koltai, holnap Kállay és Vitray | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Hódmezővásárhely - Ma és holnap is érdekesnek ígérkező program vár a vásárhelyiekre. Ma Koltai Lajos operatőrrel, rendezővel találkozhatnak a helyiek, filmjének vetítésén, holnap pedig a Tiszta Szívvel Egyesület jótékonysági estjén Vitray Tamás, Kállay Bori és Fonyó Barbara lép színpadra.

Makó | Mégis sátor alá került a fürdő nagymedencéje | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Mégis sátor alá került tegnap a makói fürdő nagymedencéje. Korábban úgy volt, hogy itt kezdik a termálvíz hasznosítása érdekében végzett beruházást.

Szentes | Körzetesítés: ellentmondások | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter nemrégiben felvetette, hogy a gyermekeknek a lakóhelyük szerinti iskolába kellene járniuk. A lapunk által megkérdezett szakemberek között akadt, aki átgondolatlannak tartotta a miniszter ötletét, más pozitívan nyilatkozott az elképzelésről.

Szentes | A Fábiáni Kisbíró esete a helyi hatalommal | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Fábiánsebestyén - Miután Fábiánsebestyénben a takarékszövetkezet hirdetést adott föl a helyi ellenzéki lapban, a Kisbíróban, a fiókvezetőt fölhívták a községházáról. A telefonáló közölte: a polgármester haragszik. Ezt az újság kiadója is megtudta, és feljelentést tett a rendőrségen.

Szentes | Hangoskiállítás lesz Szentesen | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Fényérzékeny anyagokkal festett mandalák és fonalakból készített különös kompozíciók teszik látványossá az UV- fénnyel megvilágított térben az első szentesi hangoskiállítást.

Szentes | Baleset történt a 45-ös számú főút derekegyházi elágazásánál | delmagyar.hu - Szeged Derekegyház - Többször mepördült, és az úttesten feje tetején állt meg egy Hódmezővásárhely felől Szentes irányába közlekedő Renault.

Csongrád | Erzsike néni százéves | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Baks legidősebb lakója, Fülöp Jánosné holnap ünnepli századik születésnapját. A település vezetői, iskolásai és családtagjai is köszöntik majd Erzsike nénit.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Elégedetlenkedtek a Szegedi Egyetemmel
Elégedetlenségét fejezte ki több képviselő a Csongrád Megyei Közgyűlés november 22-ei ülésén a Szegedi Tudományegyetem felé, szerintük a megye nem profitál eleget az egyetem fejlesztési potenciáljából.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Sportprogram ajánló 11.24.-25.
A Tovább gombra kattintva a hétvégi, Vásárhely környéki sportesemények időpontját találhatja.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A lakosság egészségén is meglátszanak a gazdasági különbségek
Létfontosságú feladattá kezd válni a Magyarország keleti és nyugati része között fennálló egyenlőtlenségek csökkentése – olvasható az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Dél-Alföldi Regionális Intézetének tájékoztatójában, amit november 22-én fogadott el a Csongrád Megyei közgyűlés.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A közgyűlés dönt a tábla sorsáról
Hódmezővásárhely - Mi indokolta a várakozni tilos táblák kihelyezését a Bercsényi utcában? – tette fel a kérdést Mészáros István a hódmezővásárhelyi Belvárosi Olvasókörben november 22-én tartott lakossági fórumon.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Nem KBTV...
Zajlanak a próbaadások, a visszajelzések pozitívak, a képzésre is hangsúlyt fektetnek – elindult a Homokhát Televízió. A különleges médiáról Duka Félix kreatív igazgatót kérdeztük.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Az egészségügy volt a téma Makón
Üzlet vagy biztosítás? A magyar egészségügy jövője” címmel szervezett közéleti fórumot a Csanád Vidék Egyesület november 22-én a makói Hagymaházban. A beszélgetésen Dr. Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke beszélt az egészségügy átalakításáról.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A gázhiányra is megoldást jelenthetnek a geotermikus
Olcsó, fenntartható és nagy mennyiségben rendelkezésre áll – érvelnek egyre gyakrabban a geotermikus energia felhasználása mellett. A Dél-Alföldi régió lehetőségei különösen jók ezen források kiaknázásában – tudtuk meg a témában tartott konferencián november 22-én Szegeden, a József Attila Tudományos és Információs Központban.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Ha november, akkor Böllérnap és Katalin bál Domaszéken
Domaszéken is gőzerővel folynak az előkészületek – tudtuk meg Kispéter Géza polgármestertől. Szombaton Böllérnapot és Katalin bált rendez Domaszék Község Önkormányzata a Sportcsarnokban és környékén.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Film készült a szegedi Palánkról
Közös filmet készített a szegedi Palánk történetéről Szincsok György szerkesztő-riporter és Horváth Ferenc régész, a Móra Ferenc Múzeum tudományos igazgató-helyettese - tájékoztatott a múzeum kommunikációs vezetője.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Nincs nagy terve Szatymaznak
Hiányfaragásban jó Szatymaz, de még így is marad – derült ki az idei háromnegyed éves beszámolóból a tegnapi testületi ülésen, de a jövő évi koncepcióban sincsenek nagy tervek.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Motoros baleset a Maroslelei úton
Közlekedési baleset történt a késő délutáni órákban, Hódmezővásárhelytől 4km-re Maroslele irányában.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Egyelőre megmaradnak a vasútvonalak
Megmarad a két bezárásra ítélt Csongrád megyei mellékvonal – legalábbis egyelőre. Az Orosházát Nyíregyházával összekötő, Szentest és Csongrádot érintő, valamint a Szeged-Mezőhegyes közötti mellékvonal bezárása az MSZP szerint végleg lekerült a napirendről – másként vélekedik azonban a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke.

0 megjegyzés: