Spiga

Csongrád megye a médiában 071128

Objektív Hírügynökség
Szegeden a város szívében, impozáns környezetben, a(z) SZTE TIK Átriumában (Szeged, Ady tér 10 szám alatt) kerül megrendezésre a II. Szegedi Menyegző Esküvői Kiállítás 2008. január 12-13-án.

Szeged Szerver
Szeged - A kormányoldali frakciók rövidesen külön-külön elemzik a Deák Ferenc utcai óvoda ügyében kialakult politikai helyzetet, majd pedig közösen megtárgyalják a következtetéseket -mondta Révész Mihály, az MSZP közgyűlési frakcióvezetője.

Közlekedni kell! - hír6.hu
Az elmúlt hónapok során több európai uniós pályázat is megjelent, amelyek a Dél-alföldi Régió fejlődését szolgálják majd. Az utak és a kerékpárutak fejlesztésére szolgáló pályázatok már lezárultak, de lehet még pályázni az egészségügy fejlesztésére, turisztikai fejlesztésekre és a közlekedés fejlesztésére. Ez utóbbi lehetőségről kérdeztük dr. Balogh Lászlót, a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács elnökét.

Nyílt nap az Egyetemen - hír6.hu
A Szegedi Tudományegyetem csütörtökön egész napos programmal várja a szegedi továbbtanulási lehetőségek iránt érdeklődőket az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

Pavarotti-ra emlékeznek Vásárhelyen - hír6.hu
Az ősz elején elhunyt világhírű olasz operaénekesre, Luciano Pavarotti-ra emlékeznek rajongói és tisztelői Hódmezővásárhelyen a Petőfi Sándor Művelődési Központban szerdán délután.

Rózsatöveket osztottak Szőregen - hír6.hu
Immár harmadik alkalommal osztott Szőregen rózsatöveket a részönkormányzat és Iványi Aurél önkormányzati képviselő. Több mint 2000 tő került a jelentkezőkhöz, így tavasszal a szó szoros értelmében virágba borul majd a városrész.

[ePresso] - Összevont Nyílt Nap a Szegedi Tudományegyetemen
A Szegedi Tudományegyetem 2007. november 29-én, csütörtökön egész napos programmal várja a szegedi továbbtanulási lehetőségek iránt érdeklődőket az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban (Szeged, Ady tér 10.).

PROMENAD - a vidék hírportálja... - 100 milliós oktatási fejlesztést indítanának Bordányban
Bordány - A héten kerül véglegesítésre annak a tervnek a műszaki tartalma, amely alapján az óvodát szeretnék felújítani és azzal együtt egy tíz férőhelyes bölcsődét építeni – tudtuk meg Balogh Ferenc polgármestertől.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - 20 év alatt kell kifizetni
Folytatódik a hódmezővásárhelyi Városi Stadion megújulása. A régi salakos pálya helyén hamarosan egy korszerű, világítással ellátott műfüves pálya épül fedett lelátóval – tájékoztatta szerkesztőségünket Fekete Ferenc települési képviselő, sporttanácsos.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Megvertek ügyében nyomoz a rendőrség
Csongrád megyében az elmúlt napban két olyan élet és testi épség elleni bűncselekmény is történt, amelyeknek sértettjei súlyos-életveszélyes sérüléseket szenvedtek.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Zajlott az élet
Öngyilkos akart lenni egy fiatal lány Kisteleken, családi vita miatt is intézkedni kellett, Ópusztaszerről pedig fát loptak – tájékoztatott Micheli Ferenc rendőr százados, a Kisteleki Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Osztály vezetője.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Nem kell adózni
Hódmezővásárhely - Számos tévhit elterjedt a fúrt kutak engedélyeztetésével kapcsolatban. Dr. Makó András nyomatékosan kijelentette, hogy sem adóztatásról, sem vízdíjfizettetésről nincs szó.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Ruzsán szerdán üléseznek
Ruzsa Község Képviselő-testülete november 28-án szerdán fél kettőtől ülést tart a Polgármesteri Hivatalban, melyen főként gazdasági témák kerülnek terítékre - tudtuk meg Sánta Gizella polgármester asszonytól.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Vége a sztrájknak, nincs panasz
Hódmezővásárhely - Tegnap minden telefonvonal égett a Tisza Volán Zrt. - nél, vélhetően mindenki meg is kapta a számára fontos utazási információkat – tudtuk meg Kelemen Lászlótól, a Tisza Volán Hódmezővásárhelyi Területi igazgatójától.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Sheket – az igazi SZTEhetség
A Sheket elnevezésű klezmer zenekar nyerte az SZTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzatának negyedik „SZTEhetségkutató” versenyét – derült ki a kedden Szegeden tartott eredményhirdetésen. A legjobb fotót Zalatnay Zámor készítette, míg a legjobb vers díját Tari Gergely kapta.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - 2 órás teljes útzár
Eddig ismeretlen okból történt a frontális ütközés.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Növendékek muzsikáltak a zeneiskolában
Hódmezővásárhely - November 27-én az iskola apraja nagyja ismét megmutathatta zenei tudását a nagyérdemű előtt.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Ásotthalmon rendezték a hivatali dolgozók jogállását
Ásotthalom - Az elmúlt héten korrigálták a Polgármesteri Hivatali dolgozók munkaügyi jogállását – tudtuk meg Petró Ferenc polgármestertől.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Szlovák betyár a szegedi Vármúzeumban
Közös történelmünket, közös nagyjainkat mutatja be a tablókiállítás, akikre büszkének kell lennünk – mondta Dr. Tóth István, a Szegedi Nemzetiségi Szövetség elnöke a Felső-Magyarország három évszázadát bemutató szlovák kiállítás megnyitóján november 27-én délután, a szegedi Vármúzeumban.

Szentes | Másfél millió klikk Szentesről | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szentes - Klikkbajnokságot hirdetett a Zsiráf című internetes diákújság. A verseny második fordulóját a hét elején zárták. Ebben a körben 11 milliószor kattintottak az egérrel a számítógépes játékban részt vevő fiatalok.

Makó | Szeméttenger a makói Vasút soron | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Makó - Kisebb megszakításokkal öt éve uralkodik áldatlan állapot a makói Vasút sor végén: az egyik házban, annak udvarán, sőt az előtte lévő utcaszakaszon is tengernyi a szemét. A szomszédoknak elegük van, a hatóságok viszont a ház tulajdonosának együttműködése nélkül csak ideiglenesen tudják megoldani a problémát.

Szentes | Az utolsó koncert a szentesi Petőfiben | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szentes - A Brass in the Five rézfúvós együttes adta az utolsó koncertet gyermekeknek tegnap a felújításra váró szentesi Petőfi Szállóban.

Szentes | Nyártól már működhet a felgyői hulladéklerakó | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Felgyő - Ha hideg tél jön, május vége előtt nem lesz üzemképes a felgyői lerakó, pedig a beruházó homokhátsági társulás már 2008 első negyedévében beindította volna a hulladékkezelő központot. Továbbra sem dőlt el, ki működtetheti majd a 82 települést – köztük Csongrádot, Felgyőt és Tömörkényt – ellátó rendszert.

Hódmezővásárhely | Csendesen zajlott a Volán-sztrájk a megyében | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Hódmezővásárhely - Rendben, csendesen zajlott a Volán-sztrájk tegnap hajnalban Szentesen, Vásárhelyen és Makón. A szentesi buszpályaudvaron tizennégy busz vesztegelt a sztrájk ideje alatt, de akadt olyan járat is, amelyik Nagyszénáson várta be a munkabeszüntetés végét.

Hódmezővásárhely | Barattyos vizet, világosságot és utat kapott | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Hódmezővásárhely - A helybeliek szavazata alapján 2006 októbere óta Barattyos Vásárhelyhez tartozik. Az eltelt egy esztendő alatt mind a három legfontosabb kérésük megoldódott. Vagyis orvosolták az ivóvíz-szolgáltatás hibáit, kiépítették a közvilágítást, illetve szilárd burkolatot kapott a településrészt a 45-ös főúttal összekötő út.

Hódmezővásárhely | Reggelit és ebédet kapnak a hajléktalanok Hódmezővásárhelyen | delmagyar.hu -
Hódmezővásárhely - A hétköznapokon kiadós reggelivel, a hétvégeken pedig ebéddel látják vendégül a vásárhelyi hajléktalanokat az átmeneti szállón és a nappali melegedőben – több nyertes pályázatnak köszönhetően

Hódmezővásárhely | Úszni viszik az időseket Mártélyon | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Mártély - Egy sikeres kistérségi pályázatnak köszönhetően a mártélyi gondozási központ 250 ezer forintot nyert. A pénzből az ötven év fölötti korosztály számára szerveznek különféle klubfoglalkozásokat.

Hódmezővásárhely | Nyilvántartásba veszik a vásárhelyi fúrt kutakat | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Hódmezővásárhely - Eddig már több százan jelezték a vásárhelyi városházán, hogy ingatlanukon fúrt kút található – tájékoztatott tegnap Makó András, a polgármesteri hivatal lakosságszolgálati irodájának vezetője. Az önkormányzat múlt héten jelentette be, hogy ellenőrzik a város területén lévő Norton-kutak engedélyeit.

Szeged | Puha sztrájk a Volánnál Szegeden | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Reggel fél ötkor kezdődött és hat óráig tartott tegnap hajnalban az autóbuszvezetők sztrájkja Csongrád megyében. Virágh István, a Közúti Közlekedési Szakszervezet megyei vezetőjének közlése szerint csaknem 200 helyközi és távolsági buszt érintett, közülük 90 egyáltalán nem indult el.

Szeged | Öngyilkosságot kísérelt meg egy férfi Szegeden | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Feltehetően öngyilkossági szándékkal vetette le magát négy emelet magasból egy Retek utcai panelház korábbi lakója. Az 57 éves szegedi férfit korábban a pszichiátrián kezelték.

Szeged | Szakikra márpedig mindig szükség lesz | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Nemcsak diplomásokra, hanem képzett géplakatosokra, ácsokra, kőművesekre is szükség van – vélekednek a Szeged-Móravárosi Szakközép- és Szakiskola általunk megkérdezett tanulói. Hiányszakmákat tanulnak – mégis lehet, hogy csak külföldön boldogulnak majd.

Szeged | Bakai Csaba képviselői adománya | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Egyhavi képviselői tiszteletdíját ajánlotta fel a felújításra szoruló Deák Ferenc utcai óvodának Bakai Csaba, az Együtt Szegedért Egyesület elnöke. A 70 ezer forintos összeget az óvoda szülői munkaközösségének adja át – jelentette be tegnap sajtótájékoztatón, amelyet egyesülete az MDF-fel közösen tartott.

Szeged | Szőkefalvi-Nagy Erzsébet inkább könyvtáros maradna | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - A szegedi Somogyi-könyvtár éléről november utolsó napján az a vezető távozik, akit az 1998-ban induló, polgári többségű közgyűlés választott meg, de 2002-ben a mai baloldali-liberális többségű testület nevezett ki igazgatónak. A mostani voksoláskor nem támogatott vezetőt és a kulturális bizottság két tagját kérdeztük a döntés hátteréről.

Szeged | Szeretetsátor lesz a szegedi Dugonics téren | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - A szegedi karácsony új színfoltjaként nyitja meg kapuit a szeretetsátor a Dugonics téren, december harmadikán. A város önkormányzata, a Rádió 88 és a Délmagyarország összefogott Szeged meghatározó cégeivel, és karitatív eseménysorozatot indít.

Szeged | Halfeldolgozó üzem avatása Fehér-tón | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Halfeldolgozó üzemet avattak tegnap Fehér-tón, a Szegedfish Kft. telephelyén. Lapunk 2007-es Presztízs díjas vállalkozásának ügyvezető igazgatója, Sztanó János elmondta, 50 millió forintba került a beruházás, amely a térség karácsonyi kínálatát már ki tudja elégíteni.

Szeged | Papíron nem bűzölög a szegedi holtág | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - December elején készül el az ország leghosszabb Tisza-holtágának rehabilitációs terve, melyet a szegedi önkormányzat pályázati pénzen készíttetett el. A gyálaréti Holt-Tisza a papírokon már tiszta, a lakóknak „csak" a kivitelezésig kell kibírniuk.

Szeged | Top 500-ban a szegedi székhelyű Solvo Biotechnológiai Zrt. | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Szeged - Nyolc magyar cég is szerepel azon az 500-as listán, amit a Deloitte állít össze évente a leggyorsabban fejlődő technológiai vállalatokról Európából, a Közel-Keletről és Afrikából.

Szeged | Szegedi restik régen és ma | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Szeged - A régi restik utódait látogattuk meg, mert kíváncsiak voltunk, miben hasonlítanak és különböznek a mai utasellátók. Találkoztunk Rudival, az egykori cirkuszi artistával, és megmutatták nekünk a régi kenderfonót Galyatetővel összekötő Ho Si Minh-ösvényt.

Szeged | Kétezer-hét gyertyát gyújtanak a szegedi Dóm téren | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Az idei szegedi karácsonyi ünnepi hetek tarka rendezvényeit a hagyományokhoz hűen három helyszínen, a Széchenyi, a Dugonics és a Dóm téren tartják. A megnyitó november 30-án, pénteken délután négy órakor lesz, a Széchenyi téren, a karácsonyi vásár helyszínén: zenés, táncos, tüzes felvonulás vezeti az érdeklődőket a Kárász utcán és a Dugonics téren át a Dóm térre – tudtuk meg Szélpál Gábortól a Szegedi Városkép Kft. ügyvezető igazgatójától.

Szeged | Nemzetközi operafesztivál: versenyben a szegediek | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - A Szegedi Nemzeti Színház társulatának tagjai közül ketten jutottak tovább a szabadtéri, a Mezzo és az Armel Produkció nemzetközi operaversenyébe: Altorjay Tamást a brémai, Cseh Antalt a New York-i produkció valamelyik szerepére javasolta a zsűri.

Szeged | Áramszünet Szeged alsóvárosi részén | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Nem sokkal délelőtt áramszünet volt Alsóvároson és a Szabadkai út környékén. Kérdésünkre a Démász Zrt. azt a tájékoztatást adta, hogy 11:27-kor a Cserepes sori alállomáson 2 percig üzemzavar volt, ezért a „védelmi működés" lépett életbe.

Szeged | Súlyosan bántalmaztak két embert Szeged környékén | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Csongrád megyében az elmúlt napban két olyan élet és testi épség elleni bűncselekmény is történt, amelyeknek sértettjei súlyos-életveszélyes sérüléseket szenvedtek.

Szeged | Több patikára hárul az éjszakai ügyelet Szegeden | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Megbeszélést hívott össze holnapra az ÁNTSZ kistérségi tiszti gyógyszerésze a szegedi patikai ügyeletek újraelosztásáról. Az új rendszerben a Kígyón kívül más gyógyszertáraknak is fel kell vállalniuk az éjszakai ügyelet terheit.

0 megjegyzés: