Spiga

Csongrád megye a médiában: 071115

Nemzeti Sport Online - A Szeged visszavágott a Debrecennek a szeptemberi vereségért
Az A csoportban a címvédő Pick Szeged magabiztosan, 34-18-ra győzött az éllovas Debrecen ellen

HírTV - Oktatás :: Nyílt Nap a Juhász Gyula Pedagógusképző Karon

Nyílt napot tart a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar november 16-án, 11 órakor, a Belvárosi Moziban.

Szeged Szerver
Magyar Közút kht. dél-alföldi regionális főmérnöksége Kecskemétre költözik, a területi munkákat a helyi üzemmérnökségek végzik.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Honismereti szakkörtől a filmkészítésig
Hódmezővásárhely - Csütörtökön mutatják be Baté Szilveszter legújabb, a Fehér Gárda mozgalom Dél-alföldi történetéről szóló dokumentumfilmjét az Emlékpontban. Elmondása szerint ez a második film ebben a témában, hiszen évekkel korábban Feledi Péter Nagy Józseffel készített már a fehér gárdáról filmet.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Nemzetközi hárfaverseny kezdődött Szegeden
A 28 év alatti művészek bemutatkozásával kedden elkezdődött az I. Nemzetközi Hárfaverseny Szegeden; a szombatig tartó művészeti seregszemlére tizenkét országból érkeztek résztvevők - mondta el Szabó Norbert szervező.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Még mindig nem fűtik a 3-as villamosokat!
Szeged - Az idei és a jövő telet még biztosan hideg járműben kell átvészelniük a szegedi 3-as villamoson utazóknak.

Lopott autó akadt a horogra a határon - hír6.hu
Tegnap délután egy Volkswagen Touareg típusú személygépkocsival jelentkezett kilépésre a Szeged Határrendészeti Kirendeltség Röszke Autópálya-határátkelőhelyén egy Szlovákiában élő, szerb-szlovák kettős állampolgárságú férfi.

Napóleonnal beszélgetett Háry a Móra Múzeum aulájában - hír6.hu
Szerdán este mutatták be a Háry János báboperát a Móra Ferenc Múzeumban. Az eseményre azért itt került sor, mert a darabban az idén decemberben 80 esztendős Kass János grafikusművész Háry-sorozata is megelevenedik.

Népszerű a Sajtófotó kiállítás – akár tanóraként is látogatható - hír6.hu
November 2-án nyílt Szegeden a Magyar Sajtófotó Pályázat anyagából összeállított kiállítás, amely a városban először látható. 2006-ban több mint 10.000 kép érkezett be, ebből választották ki a legjobb 365 darabot. A legjobb sajtófotók mellett további két érdeklődésre számot tartó tárlat is látható december 2-ig a REÖK-ben. Az egyik az elmúlt 25 év legjobb sajtófotóiból rendezett Visszapillantás című válogatás, a másik a "25 év a National Geographic tükrében" címet viselő összeállítás.

Már rendezik a céhes kiállítást a Tornyai-múzeumban - hír6.hu
Már rendezik a díszes céhládákról és a mezővárosi céhek világáról szóló impozáns kiállítást a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeumban. A vásárhelyi közgyűjteményben őrzik a vidéki Magyarország egyik legjelentősebb céhes anyagát.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A legtöbbet a Körös-toroki napokon lopnak
Csongrádon a lopás számít a legelterjedtebb bűncselekménynek. A Napraforgóban Dr. Rádi Norbert r. őrnaggyal, Csongrád rendőrkapitányával beszélgettünk.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A baloldali szavazók titkolják pártszimpátiájukat
Hódmezővásárhely - A politológusok szerint nem szabad a közvélemény-kutatási eredményekre alapozni a politikai stratégiákat. A „Kettőspont –közélet” este vendégei voltak a Nézőpont Intézet munkatársai, Mráz Ágoston Sámuel, politológus és Böszörményi Nagy Gergely.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Pályáznak Új Kishomok csatornázására
A hódmezővásárhelyi Új Kishomok csatornázás előtt áll. A beruházásra és a szennyvíztisztító telep rehabilitációjára is pályázatot nyújt be Hódmezővásárhely Önkormányzata – mondta el Kovács Pál városstratégiai főtanácsos szerdán tartott sajtótájékoztatóján a városházán.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Múzeumban mesélt Háry János
Szeged - Kicsik és nagyok egyaránt jól szórakoztak november 14-én este a szegedi Móra Ferenc Múzeumban, ahol a legendás mesélő, Háry János történetei elevenedtek meg bábok és „élő” szereplők segítségével.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Készül az ünnepre a város
Megkezdték a karácsonyi díszek kihelyezését Hódmezővásárhelyen.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Játszótér és műfüves pálya épül
Európai színvonalú játszótér és műfüves sportpálya épül pályázati pénzből a Damjanich utcában – mondta el Lázár János, Hódmezővásárhely polgármestere a Kossuth Olvasókörben tartott lakossági fórumán, szerdán.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Mese és valóság
A hódmezővásárhelyi Németh László Városi Könyvtárban november 14-én a Kárász József Irodalmi Kör tartott összejövetelt.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Kitermelik a mártélyi nemesített nyárfákat
A nemesített nyárfákat még a 70-es és 80-as években telepítették az üdülőtelepre, ezeknek a fáknak a tenyészidőszaka viszont túllépte már a tetőpontját, így balesetveszélyessé is váltak – tudtuk meg Ékes József, városüzemeltetési csoportvezetőtől.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A kishomokiak cserélhetik okmányaikat
Hódmezővásárhely közgyűlése a kishomoki dűlőknek utcanevet adott, a zártkertek és az ingatlanok házszámot kaptak. Az utcanévváltozás folytán szükségessé vált a lakcímigazolványok és a forgalmi engedélyek cseréje.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Már fenhetjük a korcsolyánkat
Hódmezővásárhely - Hétfőn elkezdődtek a Kossuth téren a műjégpálya felállítása körüli munkálatok. Már harmadik alkalommal gondoskodik a Városellátó Kht. a téli szórakozásról Vásárhelyen.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Kistelek pályázik...
Egyre-másra jönnek ki mind a régiós mind az ágazati pályázatok. Kisteleknek jó néhány félkész anyaga volt már ezekre, néhányat már be is adtak, de gőzerővel készül a többi – tudtuk meg Mészáros Gábortól, a Polgármesteri Kabinetiroda vezetőjétől.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A madarak számítanak ránk télen
A Szegedi Vadaspark egyik legfontosabb küldetése az emberek, legfőképp a gyermekek természettudatos nevelése. Ilyen céllal rendeznek november 17-én egy családi napot a parkban – tudtuk meg Veprik Róbert igazgatótól.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Rendkívüli ülés
Ma délután rendkívüli ülésen dönt a működést szabályzó rendelet és a hulladékgazdálkodás témájában az ásotthalmi képviselő-testület.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Csanádit felháborítja a tárca komolytalansága
Csanádi István, Mezőhegyes polgármestere a testülettel együtt elküldte szándéknyilatkozatát a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumba, ott viszont bár a határidő lejárt, nem regisztrálták azt.

Hódmezővásárhely | Repednek a házak Vásárhelyen | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Hódmezővásáhely - Csörömpöl a vitrin, imbolyognak az ágyak és repedeznek a falak a vásárhelyi Makói országút melletti házakban. Az utca végén élők úgy gondolják, lakásukban a megnövekedett kamionforgalom tesz kárt.

Hódmezővásárhely | Soron kívül a kishomokiak a vásárhelyi okmányirodán | delmagyar.hu - Szeged -
Hódmezővásárhely - Az utcanévváltozás miatt a kishomokiaknak ki kell cserélniük lakcímkártyájukat és forgalmi engedélyüket. Az eddigi tanyaszámuk helyett már házszámuk van az ott lakóknak, a dűlőkből pedig utcák lettek. A vásárhelyi okmányirodán szerdánként szünnap van, de kétszer is ekkor fogadják a kishomokiakat.

Hódmezővásárhely | Kedvezményes kishomoki csatornaprogram | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Hódmezővásárhely - Jelentős kedvezményeket kapnak azok a vásárhelyi Új-Kishomokon élők, akik még idén jelentkeznek a csatornamű-társulatba. A város és a Zsigmondy Béla Zrt. uniós pályázat segítségével építené meg itt, valamint a többi város környéki kistelepülésen a szennyvízcsatorna-hálózatot.

Hódmezővásárhely | Vásárhelyi az ország legjobb ifjú szaxofonosa | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Hódmezővásárhely - Megnyerte az országos zeneiskolai szaxofonversenyt a tizennyolc év alattiak korcsoportjában a vásárhelyi Erdélyi Péter. A most tizennégy éves fiú felkészítő tanára Almási István, a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény zenetanára – és a város egyik alpolgármestere.

A Délmagyarország története 1910 - 2005 | Ezer tonna sóval várják Makón az igazi telet |
Makó - Felkészült a télre a Magyar Közút Kht. 43-as főútvonalért is felelős makói üzemmérnöksége: a havazást, jegesedést nyolc járművel és ezer tonna sóval várják. Az ipari sót – idén először – sóoldattal keverve szórják majd, ami hatékonyabb, olcsóbb megoldás, és a környezettel is kíméletesebb

Makó | Milliós büntetéssel számolhatnak az illegális bontók | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Makó - Makón és a környékén hivatalosan nem tárolhatók forgalomból kivont járművek – az egyik autószerelő üzem átveheti a roncsokat, de három napon belül tovább is kell adnia mindegyiket. A büntetés milliós lehet.

Makó | Hagymakrém és majonéz Makóról? | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Makó - Termelők szövetkeznek Makón és környékén azért, hogy létrehozzanak egy feldolgozóüzemet. A szervezés a végéhez közeledik. A résztvevők szerint a makói márkanévvel megjelenő hagymakrém keresett lenne a piacon.

Szentes | Odébb rakták Bökényt a térképen | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szentes - Évek óta hadakozik a szentesi Móra József képviselő amiatt, hogy a város Bökény nevű külterületi részét tévesen Cserebökény közelében tüntetik fel a térképeken.

Csongrád | Beazonosították Csongrádon a színesfémtolvajt | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Csongrád - Szökésben van az a 23 éves csongrádi férfi, aki a helyi rendőrség gyanúja szerint az elmúlt másfél évben többször is lopott színesfémet közterületekről.

Csongrád | Rendőrkézen a csongrádi színesfémtolvaj | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Csongrád - A színesfémből készült különféle tárgyak, eszközök eltulajdonításával kapcsolatos bűncselekmények elkövetése évek óta komoly problémákat okozó jelenség, amely az ország szinte minden települését érinti valamilyen formában.

Szeged | Megtorpan a panelfelújítás | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Szeged - Nem lehet idén panelrekonstrukcióra pályázni. A sikeres lakótelep-felújítási programban a szegedi panel- és téglablokkos tömbök felét korszerűsítik. Profitáltak belőle a szegedi gyártó és építőipari cégek, de a változás miatt visszaesésre számítanak.

Kisteleken adtak a legtöbben vért | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Októberben összesen 1433-an adtak vért az Országos Vérellátó Szolgálat Szegedi Regionális Vérellátó Központjában és a Magyar Vöröskereszttel közösen szervezett kiszállásokon. Legtöbben – 105-en – Kisteleken ajánlkoztak donornak.

Hódmezővásárhely | Vásárhelyen 250, Szentesen 50 katona hiányzik | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Hódmezővásárhely, Szentes - Nemrég átszervezték, karcsúsították a honvédséget, most meg kiderült: kevés a katona. A szentesi dandárnál ötven üres álláshelyet tartanak nyilván, a vásárhelyi laktanya kétszázötven munkavállalót vár.

Szeged | Egy hónap várakozás szakorvoshiány miatt | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Október közepe óta próbál bejutni a volt szegedi rendelőintézet egyik szakrendelésére egy férfi – másokkal együtt. A gasztroenterológián nem adnak időpontot, de a sor végigvárása sem biztosíték a kivizsgálásra. A felügyeletet ellátó klinika vezetője orvoshiánnyal magyarázza a helyzetet, de megoldást is ajánl.

Szentes | Gyurcsány után indult a szentesi tüntető, előállították | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Szentes - Ötvenezer forintra büntethetik azt a szentesi férfit, akit a miniszterelnök látogatásának idején rendzavarás miatt állítottak elő. A rendőrség szerint a férfi többször nekiment a kordonnak. Orosz Ferenc furcsállja, hogy a rendezvényt biztosító rendőrökön nem volt azonosító jelzés. A rendőrkapitány azt mondta, akinek viselnie kellett ilyet, az viselt is.

0 megjegyzés: