Spiga

Csongrád megye a médiában: 071113

Szentes | Megújul a szentesi szennyvíztelep | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szentes - Mai árakon akár kétmilliárd forintba is kerülhet az 1960-as években épült szennyvíztelep korszerűsítése Szentesen. A tervek szerint még az idén pályázatot nyújt be az önkormányzat uniós források elnyerésére. Ha sikerül anyagi támogatáshoz jutni, 2009-ben vagy 2010-ben elkezdődhet a berki városrészben a tisztítás modernizálása.

Szentes | A fábiánsebestyéni Kinizsi üzletfeleit faggatják | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Fábiánsebestyén - Eddig százhúsz embert hallgattak ki tanúként a fábiánsebestyéni Kinizsi 2000 Zrt.-nél történt részvényfelvásárlásokkal kapcso

latban. A nyomozást a hódmezővásárhelyi ügyészség rendelte el, két magánszemély feljelentése után, mivel megalapozottnak találta a sikkasztás gyanúját. A cég elnökét, Farkas Sándor országgyűlési képviselőt még nem hallgatták meg.

Makó | Makói védőoltás diszkóbaleset ellen | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Makó - Országszerte csökken a diszkók látogatottsága, egyre több fiatal marad otthon – mégis növekszik a kábítószerfüggő tinik száma, ezért is gyakoriak a diszkóbalesetek – hangzott el hétfőn Makón. A szegedi egyetem tanára a város középiskolásainak videón mutatta be, mi történik egy fára fölcsavarodó autóban. Azt mondta, ez az előadás védőoltás diszkóbaleset ellen.

Szeged | Megtalálták a Szent Dömötör templomot a Dóm tér alatt | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Szeged - A régészek megtalálták a szegedi Dóm tér helyén még a XIII. században, gótikus stílusban épült templom alapját és a falak egy részét. A feltételezések szerint ezen a helyen már az 1100-as évek elején is állhatott templom és erre épültek rá csaknem százötven évvel később a most megtalált falak.

Szeged | Balkán Hangja Fesztivál Szegeden és Budapesten | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szegeden a Bartók Béla Művelődési Központban pénteken este héttől hallgathatják meg az érdeklődők az együtteseket. A szerb zenekarok és táncosok mellett, fellép a görög Fengari Táncegyüttes és a Maskarades Zenekar is. A fesztiválon a zenés programokon túl, kisebbségi művészeti kiállítás és balkán bazár is várja a közönséget. A rendezvény résztvevői a balkán gasztronómiával is megismerkedhetnek.

Csongrád | Csongrád vasút nélkül | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium sajtóosztályán viszont arról tájékoztatták lapunkat: ahonnan november 7-éig nem jelezték vissza az érintett önkormányzatok, hogy vállalják a szükséges feltételek teljesítését, oda 2007 decemberétől kizárólag autóbuszos közszolgáltatást fog rendelni a tárca. Hozzátették: ez nem jelenti azt, hogy végleges lenne a szárnyvonal lezárása, a településeknek ugyanis később lehetőségük lesz álláspontjuk újragondolására, s akkor a tavaszi menetrendtervezésnél is egyeztetnek velük.

Szeged | Újabb szülői értekezlet a Deák utcai óvodában | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Egy szülő hétfőn körbenézett a Gyík utcai óvodában. – Túlzás, hogy pozitív élményekkel tértem volna vissza az óvodából: a játszótéren összesen van vagy hat játék, az épület a 70-es évek óta nem sokat változhatott – sommázta.

Szeged | Közegészségügyi hiányosságok szegedi óvodákban | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Az ÁNTSZ egy belső jelentéséből úgy tudjuk, ellenőrzésük során egy helyen észleltek balesetveszélyes körülményeket, a felsővárosi Gyík utcai óvodában. A tisztiorvosi szolgálat jegyzőkönyvébe azt rögzítették, hogy a játszóudvar betonburkolata töredezett, a fák gyökerei több helyen egyenetlenné tették, valamint a kerítés egy szakaszon hiányos volt. Az ügy pikantériája: az önkormányzat az elmúlt héten fogadta el, hogy a belvárosi Deák Ferenc utcában működő óvodát áthelyezik a felsővárosi Gyík utcába.

Szeged Webradio
Új regényét mutatta be Vámos Miklós a TIK-ben, ahol műve mellett televízióról és egyetemi tapasztalatairól is mesélt. A közönségtalálkozó után a szerzővel beszélgettünk. Hallgassa meg Vámost legújabb kötetéről, az Utazások Erotikábanról!

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Mindszent felkészült a télre
Három jármű és tolólapátok várják a nagy hót Mindszenten, amellyel a Városüzemeltetési csoport munkatársai végzik a hó eltakarítását– tudtuk meg Hevesi Tamás, jegyzőtől.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Mégsem sikerült meglógnia
Októberben Csongrádon egy Opel személygépkocsi vezetője miután járművét az egyik városi benzinkúton telitankolta, fizetés nélkül távozni akart. A benzinkút alkalmazottja, egy fiatal nő, hogy ezt megakadályozza, a távozóban lévő jármű elé állt. Az autós akkor elmenekült.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Gyarapszik a Százholdas Pagony
Fülöpné Kiss Ibolya, a röszkei Százholdas Pagony Óvoda intézményvezetője örömmel vette, hogy a gyermeklétszám növekedésének köszönhetően két bölcsődei csoportot kellett létrehozni.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - FOLT-os lesz az A-38
A kisteleki FOLT formáció zenekar részt vesz a Becherovka által támogatott, immár harmadik alkalommal megrendezése kerülő európai zenei versenyen. A hétvégén hajóra szállnak – mondta el Sejben Győző a zenekar egyik frontembere.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Jövőre is lesz Mindentudás Egyeteme Algyőn
November 12-én délután tartották kéthavonta megrendezett fórumukat az algyői civil szervezetek vezetői. A fórum fő témája a 2008-as rendezvénynaptár volt.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A város fizetheti a vizitdíjat Mindszenten
A Pintér-hídi tóhoz vezető út megrongálása és a rokkant-nyugdíjasok vizitdíj kedvezménye szerepelt a november 12-ei mindszenti rendkívüli testületi ülés napirend előtti felszólalásaiban.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Megújulhat a Bankpalota
A testületi további részében szó esett az alapfokú nevelési-oktatási infrastrukturális fejlesztéséről is. Takács Gábor mindszenti tervező már az ülés előtt benyújtatta ötleteit a testületnek, amelyeket Bagitáné Szécsényi Mária intézményvezetővel is egyeztetett. Az előzetes tervekben szerepel egy 500-1000 adagos főzőkonyha kialakítása, új épületszárny építése egy kétrészes tornateremmel, valamint egy átjáró az intézmények között. A 250 millió forintos pályázat beadási határideje január 2-a.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Többletköltség a kistérségi társulásban
Az egyik legtöbb témát szolgáltató kérdés Mindszent a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulásban betöltött szerepe volt a hétfői rendkívüli testületin.

0 megjegyzés: