Spiga

Csongrád megye a médiában: 071112

Pusztamérges

Ruhagyűjtési akció
Tisztelt Lakosság!

A Homokháti Kistérség Többcélú Társulása Családsegítő és Gyermekjóléti Központ ruhaakciót és ruhabörzét szervez. Ezúton kérek mindenkit, hogy amennyiben feleslegessé vált, kinőtt, de még más számára használható ruhái vannak, azokat ne dobja ki, hanem hozza be a Szociális Alapszolgáltatási Központba (Petőfi u. 47.), hogy tudjunk másoknak segíteni.
Ezek lehetnek gyerek- és felnőttruhák, kabátok, cipők, ágyneműk, törölközők és más hasznos felszerelési eszközök. A gyűjtés 2007. november 30-ig tart.
A ruhabörze 2007. december 10-e és 15-e között lenne a Szociális Alapszolgáltatási Központban. Együttműködésüket előre is köszönöm!


[ePresso] - Féltem a szegedi Vadasparkban
Féltem a szegedi Vadasparkban

Homokhátsági Falusi Turizmus Információs Portál - Böllérnap

Böllérnap
Zákányszék

Rendezvény jellege: Gasztronómia

Az immáron évek óta, 2006-ban november 18-án megrendezésre kerülő zákányszéki Böllérnap a hagyományos paraszti disznóvágást mutatja be. Hajnalban a disznóölést, és feldolgozását tekinthetik meg, ezt követi a reggeli. Az asszonyok kalácsot sütnek és pálinkával kínálják a vendégeket. Este disznótoros vacsorát fogyaszthat mindenki, ezzel kapcsolatos igényeiket a fenti elérhetőségeken jelezhetik.


Déli Lap - Folytatódik a vasutassztrájk? A sztrájkbizottság hétfőn dönt az időpontról
Folytatódik a vasutassztrájk? A sztrájkbizottság hétfőn dönt az időpontról

Objektív Hírügynökség
A Móra Ferenc Múzeum régészei az ország egyik legszebb terén, a szegedi Dóm téren ásnak. Az elkerített területen belül egy 5X5 méteres szelvényt alakítottak ki; az ásatás célja, hogy pontosítani lehessen az egykori Dömötör-templom helyét.

HírExtra
Csaknem 100 kiló tartós élelmiszert gyűjtöttek össze egy hónap alatt a szegedi Madách Imre Általános Iskola diákjai annak a dunapataji hatgyermekes családnak, ahol a szeptember elején súlyos agyvérzés után meghalt az édesanya és az apa egyedül maradt a hat gyerekkel.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Rozika néni is köszöntötte egykori falujának lakóit
Hevesi Judit népdalénekes produkciójával kezdődött szombaton Mindszenten a VI. Dél-Alföldi Népdalköri Találkozó, melyre Horgosról is érkeztek dalosok, valamint a kétszeres Aranypáva díjas Dóka János is bemutatta tehetségét.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Fagyos út, több baleset
A hideg miatt csúszóssá válhatnak az utak, így a balesetek száma is növekedhet ilyenkor. A hajnali órákban már két baleset is történt - tudtuk meg Tuczakov Szilvánától, a CSMRFK sajtóreferensétől.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Személyautók csúsztak árokba Székkutasnál
Személyautók csúsztak meg a jeges úttesten, majd kerültek árokba a 47-es főúton Székkutas határában a Kardoskúti elágazás előtt.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Kordáék a balástyai böllérbálon
Felhőtlen hangulatban zajlott Balástyán szombaton a Böllérbál, melyet Ujvári László polgármester és Kiss József alpolgármester, fő szervező nyitott meg este hét órakor. A Wurlitzer bemelegített és Kordáék is táncba hívták a közönséget.

Csongrád | Egymilliárdból biogázüzemet építene a csongrádi cég | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Felgyő - Egymilliárd forintos beruházással biogázüzemet építene Felgyőhöz közeli sertéstelepén a csongrádi Héjja Testvérek Kft. A hő- és villamos energiát termelő erőműben évi 36 ezer 500 tonna hígtrágyát és 10 ezer tonna, betakarítás során keletkező növényi maradványt dolgoznának föl.

Szentes | A lassú vonat még mindig népszerű Szentesen | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szentes - Mindkét jegy ára 600 forint, a buszt mégis többen választják a Szentes és Orosháza között utazók, mint a vonatot. Pénteken délután teszteltük a megszüntetésre ítélt szárnyvonalat, és a közutat is. A háromkocsis vonat a legkisebb tanyánál is megáll – de itt is akadt felszálló.

Makó | Közúton és sínen Újszeged és Makó között | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Makó - Hasonló kihasználtságúnak találtuk pénteken a tervek szerint megszűnő, Újszegedről Mezőhegyes felé közlekedő vonatot, és a Makóról Szegedre tartó buszt. Az érintett települések vezetői elküldték szándéknyilatkozatukat a vonalak megtartására.

Hódmezővásárhely | Magán-egészségcentrum és új krónikus osztály Vásárhelyen | delmagyar.hu - Szeged
Hódmezővásárhely - Vásárhelyen párhuzamosan fut két nagy egészségügyi beruházás. Az Ady Endre és a Bartók Béla utca sarkán egy befektetői csoport életmód- és egészségcentrumot épít; míg az Erzsébet-kórház területén, az egykori szemkórházban zajlik a hetvenágyas krónikus osztály kialakítása.

Szeged | Mélyülő lövészárkok a szegedi Móra-múzeum körül | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Eddig Szalontai Csaba régésznek és Vörös Gabriella korábbi múzeumigazgatónak kellett védenie magát az M5-ös ásatások kapcsán elrendelt revizori vizsgálatok, a nyomozások során. Most fordult a kocka: miután a rendőrség nem talált bűncselekményt az ügyükben, ők tettek följelentést az ügyészségen vádlóikkal szemben.

Szeged | Ingyen osztogatott disznókat a sándorfalvi Sári György | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
A Csongrád megyei sertéstenyésztők a csütörtökre meghirdetett országos demonstrációhoz két helyszínen csatlakoznak – tájékoztatta lapunkat Stadler Ferenc, a MOSZ helyi szervezetének titkára. Egy különbusszal részt vesznek a Budapesten, a földművelésügyi minisztérium elé tervezett tiltakozáson, Szegeden pedig a városháza elé vonulnak, és petíciót adnak át Botka Lászlónak.

Szeged | Avarból komposztot készítenek Szegeden | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Több tonna falevelet gyűjtöttek össze szeptember óta Szegeden a környezetgazdálkodási kft. munkatársai. Az avart komposztálják, majd a város virágágyásaira és füves területeire szórják.

Szeged | Elvégezte dolgát a szegedi illemhelybizottság | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Új vécé építését javasolta a közgyűlésnek a szegedi köztéri nyilvános illemhelyek vizsgálatára alakult bizottság. Az olcsó, könnyen és gyorsan elérhető, éjjel-nappal nyitva tartó vizeldét a belvárosban, az Árpád téren képzelték el.

Szeged | Homokzsákok a töltés tövében | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - A múlt tavaszi rendkívüli árhullámok okozta kárözön helyreállítására térségünkben 4,4 milliárd forintot költöttek. Ám e méretes összeg kevés ahhoz, hogy mondjuk az ideiglenes védművekhez használt homokzsákokat elszállítsák – például a csongrádi Tisza-híd közeléből

Szeged | Keresett és keresetlen diplomások a Dél-Alföldön | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Sokat elárul egy régió fejlettségéről, hogy mely diplomák számítanak a legkeresettebbnek. Míg a Dél-Alföldön az üzletkötői vezeti a rangsort, Közép-Dunántúlon és Közép-Magyarországon a gépészmérnöki és az informatikusi végzettség. Az egész országban a tanítói diplomával rendelkezők helyzete a legreménytelenebb – ebben nincs különbség a régiók között.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A legjobbak versenyeznek ma
XIV. alkalommal, Szeghalmon pedig hatodik alkalommal rendezi meg ma a Magyar Kórusok és Zenekarok Országos Szövetsége az országos népzenei minősítőjét, ahol Csongrád megyét a nagymágocsiak képviselik – mondta el portálunknak a Művelődési-, Sport és Szabadidő Központ igazgatója.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Széll Sándor a legjobb malacsirató
Széll Sándor Leölt malacok című verse nyerte el az első díjat a Balástyai Böllérnap malacsirató versenyén.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Disznóságok Sándorfalván
Sándorfalván 19 hízó került új gazdához, egy helybeli vállalkozó ebben az évben így tudta támogatni települése rászorult családait.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Márton-napi libator és „borfujtás” Ópusztaszeren
Borfujtó Szent Márton-napi libatort rendeztek Ópusztaszeren a Nemzeti Történeti Emlékparkban, ahol a vigasság sem maradt el. Vasárnap folytatódik...

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Rokkantak Világnapja jubileumi rendezvénye Szatymazon
Mindannyian egyformák vagyunk, csak ki könnyebben, ki nehezebben tud közlekedni — mondta az elnökasszony megnyitójában.

0 megjegyzés: