Spiga

Csongrád megye a médiában 071117-19

Duna Televízió Szeged - Két ősbemutatót is láthatnak a nézők az idei Vántus István Kortárszenei Napokon; a hétfőn kezdődő négynapos szegedi rendezvényen 37 zeneszerző 60-nál több műve hangzik el - közölte a Magyar Zeneszerzők Egyesületének elnöke, Hollós Máté.

HírExtra
Szeged - Bréma és New York után szombaton Szegeden, a REÖK-palotában is elkezdődött a Mezzo Televízió operaversenyének és fesztiváljának válogatója; a szegedi fordulóra 113 versenyző jelentkezett - tájékoztatta az MTI-t a fesztivál igazgatója.

Vizsgálatot kér a Fidesz - Hazánktája - Cikkek - STOP
Szeged - Független vizsgálóbizottság nézze át a Szegedi Közlekedési Társaság gazdálkodását, ezt kezdeményezi a szegedi Fidesz-KDNP frakció - jelentette be pénteken Kohári Nándor önkormányzati képviselő és Kalmár Ferenc, a városüzemeltetési bizottság elnöke.

Szeged Szerver
Szeged - Nyílt levélben fordul kormánypárti képviselőtársaihoz a szegedi Fidesz frakció annak érdekében, hogy mégse zárják be a Deák Ferenc utcai óvodát.

Webradio
Szeged - Pénteken kezdődött kétnapos rendetvénysorozattal alapításának 153. évfordulóját ünnepli a Karolina Óvoda, Általános iskola és gimnázium.

Webradio
Szegeden nem az ár a döntő a lakásvásárlásnál, ugyanakkor a leendő vevők háromnegyede használt lakást keres – derül ki a 4. szegedi Lakásvásár előtt készült lakáspiaci felmérésből.A városban kevés a beköltözhető új lakás, így ezek azonnal elkelnek.

INNOCOOPESS - Innovatív határmenti gazdasági együttműködés - hír6.hu
Szeged - Az INNOCOOPESS elnevezésű projekt, a Dél-alföld és a Vajdaság gazdasági kapcsolatainak megerősítését szolgáló határmenti együttműködés volt Szeged és Szabadka, valamint a határmenti régiók tekintetében. A projekt általános célja, hogy ösztönző erőként hasson a szükségletek tudatosításában és növelje a határmenti, szomszédos régiókban az együttműködő üzleti vállalkozások számát abból a célból, hogy növekedjen a befektetési és foglalkoztatási színvonal, valamint a javak és szolgáltatások cseréje.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Tűz a 47-es főút mellett
Tűz keletkezett a 47-es főút mellett a Kútvölgyi elágazás előtti emlékműnél.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Mestereket avattak Szegeden
A Regionális Operatív Program keretében pályázhattak azok a tanulni vágyók, akik mesteri fokon kívánják folytatni szakmájukat. Ma Szegeden kilenc szakma hetvenhét képviselőjét avatták mesterré a Csongrád Megyei Iparkamara konferenciatermében.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Báloztak Forráskúton
Első bálját rendezte a Csongrád Megyei Mozgáskorlátozottak Egyesületének Forráskúti Csoportja szombaton. A márciusban alakult csoport rendezvénye családias jó hangulatban telt.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - 70 gyermek járta a nyitótáncot
A szegedi Ritmus Tánc és Fitness Stúdió 70 növendékének táncával kezdődött november 17-én a hódmezővásárhelyi Brunszvik Teréz Óvoda alapítványának 11. jótékonysági bálja.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Utazással demonstráltak a vasútleépítés ellen
Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megye önkormányzatának vezetői utazással demonstráltak a vasúti szárnyvonalak megszüntetése ellen. A megyei vezetők ma a Kiskunfélegyháza-Orosháza vonalon utazva jelezték, több érintett településnek megoldhatatlan probléma lenne a vasútvonal megszűnése.

Makó | Makótól is autópálya vezet majd a román határig | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Makó, Szeged - A minisztérium döntött: Makótól is autópálya vezet majd a román határig. Erre a szakaszra eredetileg kétszer egy sávot terveztek. Az érintett településeken örültek a jó hírnek, de a valóság egyelőre nyomasztó. A leletmentő feltárást 2008 elején indítják, és decemberig 300 ezer négyzetmétert kell átvizsgálni.

Szeged | Mehmet Karcsi édesanyja a gyermek apját vádolja | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Mehmet Karcsi édesanyja – ügyvédje szerint – azt feltételezi, hogy a kábítószert a kisfiú apja, Mehmet Tüysüz csempészte az autójukba. A megvádolt férfi erre nem kívánt reagálni.

Szeged | Fegyelmi eljárás indult Török Márk EHÖK-vezető ellen | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Fegyelmi eljárást indított Török Márk, a Szegedi Tudományegyetem hallgatói önkormányzatának elnöke ellen az egyetem rektora, Szabó Gábor. A fegyelmit Badó Attila rektorhelyettes indítványozta. Az alapos gyanú szerint az EHÖK-elnök az egyetem hatályos szabályzatát figyelmen kívül hagyva intézkedik a hallgatói normatíva terhére egyes hallgatói támogatások, így különösen a szociális ösztöndíjra jogosultság megítélésében, egyetemi és hatósági engedély nélkül végeztetett felújítási munkákat a BTK épületében. Ezenkívül emberi méltóságot sértő módon próbálta meg akaratát a sportközpont vezetőjére rákényszeríteni. A vádak között szerepel az is, hogy a TIK épületében a szabályok és felszólítások ellenére is dohányzott.

Szeged | Három megyében tüntettek a vasútért | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Irreális elvárni a kis önkormányzatoktól, hogy vegyék át a szárnyvonalak működtetését; a megyei önkormányzatokkal kellett volna tárgyalnia a kormánynak, de meg se keresett bennünket – mondta lapunknak Magyar Anna, a Csongrád megyei közgyűlés elnöke.

Szeged | Multik és körforgalmak | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Szeged - Az áruházakat építő befektetőket általában nem éri meglepetésként, hogy Szegedre településükkor a város „ajándékot" kér: tereprendezést, zöldterület kialakítását, út- és körforgalom építését, cserébe a szabályozási tervek módosításáért.

Szeged | Enigma misztikus kiállítása egy családi házban | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Saját házában látta vendégül közönségét a csakis művésznevén ismert szegedi festőnő, Enigma. A misztikus díszletek között rendezett megnyitón Gyulay Endre püspök is részt vett.

Szeged | Két hónap, harminc besurranás Szegeden | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Az elmúlt két hónapban Szegeden harminc olyan bűncselekmény történt, amelyeket magukat házalóknak kiadó személyek, vagy besurranó tolvajok követtek el tájékoztatott Komjáti Orsolya.

Szeged | Diákterror az Ortutayban: az elsősök lágere a tusolóban | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Szeged - Az idősebb vádlottakat húsz nap közmunkára ítélte, a fiatalabbakat pedig egy év próbára bocsátotta első fokon tegnap a Szegedi Városi Bíróság a tavaly történt szegedi kollégiumi beavatási ügyben. A tizennégy vádlottas Ortutay-perben nem jogerős az ítélet, mert az ügyész súlyosbításért fellebbezett.

Szeged | A Csillag erődöt keresik a régi Sajtóháznál | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,Szeged - Elkezdődött a régi Sajtóház, a Stefánián több mint egy éve üresen árválkodó Vajda-palota felújítása. A régészek tehát a napokban „költöznek be" a pincébe.


Szeged | Szülésturizmus a szegedi klinikán | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Ismerősökhöz, rokonokhoz jelentkeznek be ideiglenesen és csak papíron azok a nők, akik bár területileg nem ide tartoznak, a szegedi klinikán szeretnének szülni.

Szeged | Tapasztalatukkal segítik a vajúdókat a dúlák | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Három asszony dolgozik októbertől Szegeden képzett dúlaként. A szüléseknél lelki-testi támogatást nyújtó asszonyok a klinikai szüléseken is részt vehetnek. Egyikük úgy látja: az otthonszülés szabályozási terve túl merev, helyette jobb, ha apás-dúlás klinikai szülést választ a kismama.

Hódmezővásárhely | Ajándék téli abroncsok a vásárhelyi mentősöknek | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Hódmezővásárhely - Az Országos Mentőszolgálat nem engedheti meg magának, hogy minden járművére télit gumit szereltessen. A hét végén Vásárhelyen céges és magánfelajánlásoknak köszönhetően ingyen kaptak a mentők vadonatúj téli abroncsokat.

Hódmezővásárhely | Hat művész pályázott a Rapcsák-szobor készítésére | delmagyar.hu - Szeged -
Hódmezővásárhely - Hat szobrászművész jelentkezett arra a zárt pályázatra, amelyet a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal írt ki. A határidő e hónap végén zárul le. A Rapcsák András néhai polgármestert és városépítő munkáját megjelenítő szobrot jövő nyáron állítják fel a Kossuth téren.

Hódmezővásárhely | Gyermektragédia a vásárhelyi Koszta József utcában | delmagyar.hu - Szeged -
Hódmezővásárhely - A gázbojlerből visszaáramló szén-monoxid mérgezte meg csütörtök este a 13 esztendős vásárhelyi M. Evelint. A kislány otthon, a fürdőszobában lett rosszul, szülei hívták a mentőket, de már nem sikerült megmenteni az életét.

Hódmezővásárhely | Civileket támogat a vásáhelyi közalapítvány | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Hódmezővásárhely - Helyi sportegyesületek és olvasókörök működési támogatására és rendezvényeik megvalósítására írt ki pályázatot a Hódmezővásárhely Városáért Közalapítvány – tájékoztatott Ambrus Norbert, az alapítvány titkára.

Hódmezővásárhely | Vásárhelyi virágkötő sikerei | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Hódmezővásárhely - Tizenhat éves kora óta rendszeres résztvevője a virágkötészeti versenyeknek a vásárhelyi Kruzslicz Ferenc. A most harminchét éves kertészmérnök sok országos és külföldi megmérettetésről tért haza győztesen. Emellett folyamatosan tart bemutatókat és előadásokat, augusztusban például egy moszkvai nemzetközi vásár résztvevői találkozhattak vele.

Makó | Csökkenhet a makói hődíj | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Makó - Jövő októbertől tizennyolc százalékkal csökkenhet az ország legdrágább hődíja: ismét használhat termálvizet a makói távfűtő rendszer. A milliárdos beruházást egy vásárhelyi cég valósítja meg.

Makó | Kint maradt a Marx tábla a makói Marczibányi téren | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Makó - Bár már rozsda marja, valahogy a helyén maradt az egykori Marx teret jelző tábla Makón, a Marczibányi téren. A német filozófus nevét tizennyolc éven át viselte – mai névadója egy kétszázötven éve Makón született főnemes, aki húsz évvel Széchenyi előtt tett felajánlást az akadémia megalapítására.

Makó | Új rendőrségi vezetők Makón | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Bencze József országos rendőrfőkapitány bűnügyi igazgatóvá nevezte ki Márton István alezredest, a Makói Rendőrkapitányság eddigi vezetőjét. A Makói Rendőrkapitányság élére pedig Palicz András rendőrségi főtanácsost állították.

Szentes | Szirbik: Vajon kiürül ez a vidék? | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szentes - A dunántúli és észak-magyarországi cégek után most már a romániaiak is Csongrád megyéből toboroznak munkaerőt; vajon kiürül ez a vidék? Ez lesz a gyepű? – tette fel a kérdést a parlamentben Szirbik Imre szentesi polgármester, országgyűlési képviselő.

Szentes | Lyukas a szentesi nagytemplom teteje | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok Szentes - Máig tehetnek ajánlatot az építőipari cégek a szentesi református nagytemplom felújításának befejezésére. Az előző kivitelező szeptemberben levonult a területről, és a tetőn lyuk maradt.

Szentes | Gyurcsány segít a szentesi Rácznénak | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szentes - Végső elkeseredésében osztotta meg bánatát özvegy Rácz Istvánné Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel a szentesi megyeházi fórumon. A hallgatóságot és a kormányfőt is megdöbbentette, hogy a nyugdíjas asszony még a beteg fiát is támogatja a negyvenezer forintos nyugdíjából. A miniszterelnök megígérte: megnézik, miben tudnának segíteni.

Szentes | Vadászok és rendőrök nyomoznak Szentesen | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szentes - Szentes környékén együtt járőröznek a vadászok, horgászok és rendőrök. A nagymágocsi határban fatolvajokat fogtak éjjel, a szentesi tanyafeltörőket viszont egyelőre keresik a rendőrök.

Csongrád | Magyartanárok Csongrádon | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Csongrád - Juhász Gyula és Milos Crnjanski halálának évfordulója alkalmából Csongrádon rendezik meg ma a magyartanárok X. országos konferenciáját.

0 megjegyzés: