Spiga

Csongrád megye a médiában 071129

MR1-Kossuth Rádió
Hiába tiltakoznak a helybeliek, a szocialista vezetésű önkormányzat átmenetileg bezáratta azt a szegedi óvodát, amelyben Down-kóros, autista és egészséges gyerekek együtt tanulhatnak.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Felfüggesztett börtönre ítélték vesztegetőt
Egy határőrt próbált megvesztegetni az a két Magyarországra a zöldhatáron keresztül érkező szerb férfi, akiket jogerősen egy év felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtott a Csongrád Megyei Bíróság - tájékoztatta Cseh Attila, a bíróság elnökhelyettese szerdán az MTI-t.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Beadták a pályázatokat
Benyújtották a DAROP kiírásra a bel- és külterületi útépítési pályázatokat. 50 éves elképzelés válna valóra, ha nyerne Pusztaszer és Ópusztaszer közös pályázata – tudtuk meg Máté Gábor polgármestertől.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Újra tárgyalnak Szegvárral
November 29-én a szegvári képviselőtestületi ülésen újratárgyalják a közös csatornázási projektet.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A Kisállomás felújításába a város is beszállna
A hódmezővásárhelyi Népkerti Állomás felújítása ügyében Dr. Lázár János polgármester a Közlekedési Minisztériumhoz fordult segítségért.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A Bodzási útra ismét milliókat költhet a város
Hódmezővásárhely - A következő két évben az önkormányzat szeretné folytatni az útfelújítást és a járdaépítést, valamint a belvízelvezetés kérdését is szeretnék rendezni – mondta Dr. Lázár János polgármester november 28-án a hódmezővásárhelyi Tarjáni Olvasókörben tartott lakossági fórumon.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A kommunális adón vitáztak Székkutason
A következő évben kénytelenek emelni Székkutason a kommunális adót, ami 2000-ben történt meg utoljára. Bár nem nagy összeggel – évi 1300 forint helyett ezentúl 2000 forintot fizetnek a magánszemélyek –, társul hozzá a heti gyakoriságúra változó hulladék-elszállítás díja is.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Magyaros babaünnep a Móra-múzeumban
Távol-keleti ihletettségű babaünnepet rendeznek a Móra Ferenc Múzeumban gyerekek és felnőttek számára a közgyűjtemény japán-kiállításában. Az eseményre december 1-én, szombaton 10 és 13 óra között kerül sor – tájékoztatott Medgyesi Konstantin sajtóreferens.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Óvoda bezárása ellen tiltakoztak Szegeden
Mintegy hatvanan tiltakoztak szerdán este egy belvárosi óvoda ideiglenes bezárása ellen Szegeden; az érintettek abban bíznak, hogy az önkormányzat rendkívüli közgyűlésének összehívásával még megmenthető az intézmény.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A közös munkára készülnek a rendőrök
Negyedik alkalommal rendezték meg Csongrád megyében a hármashatár nemzetközi közlekedési akciót november 28-án, melynek során a magyar hatóságok szerbiai és román partnereikkel együtt ellenőriztek.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Halálos baleset történt a dorozsmai úton
Szegeden, a dorozsmai úton egy kerékpárost ütött el egy teherautó a déli órákban- tudtuk meg M. Toronykőy Mártától, a CSMRFK sajtóreferensétől.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Fejlődésnek indul a dél-alföldi régió
A dél-alföldi régió 20 milliárd forintot kap a hátrányosabb helyzetű kistérségek fejlesztésére. Csongrád megyében Kistelek számíthat a segítségre - tudtuk meg Bene Dánieltől, Nemzeti Fejlesztési Ügynökség főosztályvezetőjétől.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Panasz érkezett a susáni tévénézőktől
Hódmezővásárhely - Több kábeltévé előfizető jelezte szerkesztőségünknek, hogy Hódmezővásárhelyen, a Susán városrészben nincs tévéadás. A probléma okáról Harcsa Pintér Sándort, a T-Kábel Kft. szegedi kirendeltségének értékesítési előadóját kérdeztük.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A könyv utóélete
A hódmezővásárhelyi Németh László Városi Könyvtár és a Szépírók Társasága november 28-án író-olvasó, találkozót rendezett a könyvtár olvasótermében.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Minimum 18 millió forráshiánya lesz Mártélynak 2008-ban
Az állami támogatások csökkenése, az infláció és a várható közüzemi áremelkedések miatt minimum 18 millió forint forráshiánnyal számolnak Mártélyon a 2008-as évre – hangzott el a településen szerdán tartott testületin.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Miért nem koszorúzott Zsótér István?
Dr. Zsótér István, Mindszent polgármestere egy hónapja ismerte meg a Szegvárral közös társulási szerződést
. A mindszenti képviselőtestületi ülés november 28-án éles szóváltásba torkollott már a napirendi pontok előtt.

Szeged | Gyászos hangulat a volt kórházi traumatológián | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Többé nem lesz felvételes baleseti ügyelet a szegedi egyetembe integrált (volt) városi kórházban. A jövőben műtétet sem végeznek a traumatológián. Az utolsó, az átlagosnál jóval keményebb 24 órában éppen ezek miatt nem volt igazán jó a hangulat.

Szeged | Verekedés Zákányszéken - A gyanúsított 63 éves | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Zákányszék - egy zákányszéki családi házban ismeretlenek bántalmaztak egy ott lakó 60 éves férfit – érkezett a bejelentés a Szegedi Rendőrkapitányság ügyeletére még kedd éjszaka. A helyszínre érkező járőr a lakásban egy földön fekvő férfit talált, akit a mentők súlyos, életveszélyes sérüléssel szállítottak el.

Szeged | Mára kinyitják az egyetemet a középiskolásoknak | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Nyílt napot rendez ma a Szegedi Tudományegyetem a József Attila tanulmányi és információs központban. A felsőoktatási intézménybe igyekvő középiskolások közvetlenül ismerhetik meg a szegedi egyetemista lét lehetőségeit, találkozhatnak a választott szakjukra járó hallgatókkal, leendő oktatóikkal, kérdéseket tehetnek fel.

Szeged | Trendi szórakozóhely nyílik az egykori zöld szalonban | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Szeged - A Virág cukrászda zöld szalonjának helyén egy trendi szórakozóhelyet kíván nyitni a cég. A cukrászda tulajdonosa szerint Szegeden nagy igény van a színvonalas, a mai kor trendjéhez igazodó bárokra és szórakozóhelyekre.

Szeged | Legjobbak a megyében: Radnóti, Kőrösy, Tömörkény | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Topon a Radnóti: a tudományegyetemekre felvételt nyertek száma alapján országos második, az elmúlt húsz év versenyeredményei szerint a harmadik. A továbbtanulóknak ajánlják: sokféle szempont alapján kell összevetni a középiskolák teljesítményét.

Szeged | Ma születhet döntés Török Márk ügyében | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Ma várható első fokon döntés Török Márk, a Szegedi Tudományegyetem hallgatói önkormányzatának elnöke ügyében. Mint korábban megírtuk: a diákvezér ellen több vádpont alapján indított fegyelmi eljárást az egyetem rektora, Szabó Gábor.

Szeged | Döbbenten kérdezik: még mindig létezik Komócsin utca? | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Ópusztaszer - Ópusztaszer főutcáját Komócsin Zoltánról, Rákosi Mátyás propagandafőnökéről nevezték el a hetvenes évek végén. Az utca a mai napig a Szegedhez ezer szállal kötődő rettegett kommunista politikus nevét viseli.

Szeged | Magáncég röntgenez Szegeden - Kevesebb várakozás | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - A szegedi klinikákon évek óta jelen lévő magáncég végzi decembertől a radiológiai feladatokat a kórházban és a rendelőintézetben is. A cég szegedi vezetője szerint hamarosan csökkenhet az előjegyzési idő.

Szeged | Bordány egyre fiatalodik | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Bordány - Kevesebb a gyerek, mégis óvodafelújításon és bölcsődeépítésen töri a fejét a bordányi faluvezetés. Miért? Egyre több a bevándorló család. Az idősekre is gondolnak – erős ellátórendszert létesítettek.

Szeged | Szent-Györgyi Albert kalandos életének titkai | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Az élet titkát kutató tudós. A sportot és a szebbik nemet egyaránt kedvelő kiváló tanár. Humanista, de kötődött a politikához. Ő Szent-Györgyi Albert, az egyetlen magyar, aki szülőföldjén élt és szegedi professzorként dolgozott, mikor elnyerte a Nobel-díjat – 70 évvel ezelőtt.


Szeged | Konferenciát rendeztek a nők | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Nem fogadta el az országgyűlés tegnap a női kvótáról szóló törvényjavaslatot, melyet Magyar Bálint és Sándor Klára SZDSZ-es képviselő terjesztett be. Igennel csupán 132-en szavaztak, nemmel 97-en, 118-an pedig tartózkodtak. – Már az is nagy siker, hogy egy nagyrészt férfiakból álló parlamentben ennyien rábólintottak az ügyre – kommentálta Sándor Klára.

Szeged | Vesztegetni próbálták a röszkei határőröket | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Röszke - Egy magyar rendszámú taxi hat utasát igazoltatták még a múlt pénteken éjszaka Röszkén a határőrök. A hat szerb állampolgár útlevéllel igen, de vízummal és érvényes beléptető bélyegzőlenyomattal nem rendelkezett.

Szeged | Miklósa Erika az Éj királynőjeként meghódította a világot | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Szeged - Szegedről indulva hódította meg a világot Miklósa Erika, aki december 19-én a Filharmónia szervezésében Utazásaim címmel ad ária- és dalestet a TIK nagytermében.

Szeged | A gének diadala: rossz tanulóból tudós | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Orvos és az élet titkát kutató tudós, kitűnő tanár volt. De sportoló és szellemesen társalgó humanista is. Katonai dezertőr, aki kémregénybe illő fordulatokkal politizált. Sőt: sármos férfi, akit olyannyira elvarázsoltak a nők, hogy négyszer nősült életének 93 éve alatt.

Szeged | Romák segítik a katasztrófavédelem munkáját | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Szerda délután együttműködési megállapodást írt alá a Csongrád megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a roma vállalkozókat tömörítő Új Szövetség Kft.

Szeged | Bulvár és muzsika a Szegedi Nemzeti Színházban | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - A Szegedi Nemzeti Színház decemberben tizenhárom különböző produkciót, három vendégjátékot, két premiert, összesen negyvenöt előadást kínál a közönségnek – mondta Nagy László marketing-igazgató szerdán, a kisszínházban tartott sajtótájékoztatón.

Szeged | Pénteken avatják fel Varga Mátyás síremlékét | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - A város díszpolgárának, Varga Mátyás Kossuth-díjas díszlettervezőnek, a budapesti és a Szegedi Nemzeti Színház örökös tagjának síremlékét születésének 97. évfordulóján, pénteken 12 órakor avatják fel Szegeden, a Belvárosi temetőben. Avatóbeszédet mond Solymos László alpolgármester, közreműködnek a Szegedi Nemzeti Színház tagjai.

Szeged | Utolsó nap a Deák Ferenc utcai oviban | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Tegnap utoljára ment a Deák Ferenc utcai óvodába ötven kisgyerek – az épület veszélyessége miatt hétfőtől más intézményekbe járnak. A Szögedi Védegylet szerint nem kellett volna tanév közben bezárni az intézményt: tegnap demonstrációt szerveztek.

0 megjegyzés: