Spiga

Csongrád megye a médiában 071124-25

Lamperth: a gazdasági problémákért a reformok elmaradása felelős - Belföld - Cikkek - STOP
Szeged - A magyar gazdaság jelenlegi versenyképességi problémája az elmúlt 17 évben egymást követő kormányok közös felelőssége, mert elmulasztották végrehajtani a szükséges reformokat, például a nyugdíjrendszer és az egészségügy területén - jelentette ki Lamperth Mónika pénteken Szegeden.

Metro - Konyha
Szeged - Aszalt gyümölcsökkel töltött pulykamellalagút, vöröslencsés rizstekercs kelkáposztába göngyölve, rózsaszínre sült kacsamell friss zöldségvariációkkal vagy csúsztatott palacsinta. Ilyen és ehhez hasonló fogások szerepeltek a szegedi Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskola pénteki országos versenyének étlapján.

Tudja, hol a legdrágább az országban a parkolás? - Hazánktája - Cikkek - STOP
Drága Szegeden a parkolás, csaknem a legdrágább az országban. Az is gond, hogy még a pár perces várakozást sem lehet száz forint alatt megúszni. Szentesen nemrégiben vezették be, hogy húszperces parkolásért mindössze húsz forintot kell fizetni a városközpontban.

Népszabadság Online: Ránki György emlékhangverseny Szegeden
A Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kara és a Fúvószenekarok és Együttesek Magyarországi és Közép-Kelet-Európai Szövetsége WASBE-Tagszervezet ünnepi koncertet szervez Ránki György zeneszerző, Kossuth-, kétszeres Erkel-, Bartók-Pásztory-díjas Érdemes és Kiváló Művész születésének 100. évfordulója alkalmából.

Nem mindennapi Fool Moon koncert - music.hu :: magyar zenei portál - zene, csengőhang, mp3 letöltés
Szeged - Izgalmas szórakozást ígér azoknak két nem mindennapi szegedi együttes, akik december 14.-re jegyet váltanak a Jég és Rendezvény Centrumba.

BORSONLINE
Egy szegedi édesapa máját ültetik át fél éves kisfiába egy észak-németországi klinikán. A háromtagú család a múlt héten utazott el Kielbe, hogy a szakorvosok megkezdjék a szülôk és a kisfiú mûtét elôtti kivizsgálását – tudta meg a Délmagyarország címû napilap.

HírTV - Belföld :: Egyedül maradnak az óvodabezáró szocialisták?
A szegedi közgyűlésben többségbe kerültek, akik megmentenék a bezárástól a Deák Ferenc utca óvodát. Ezért a Fidesz, a KDNP és az MDF frakciók felszólítják Botka László polgármestert, hogy vegye figyelmébe a többségi véleményt, és tegye meg a szükséges intézkedéseket az intézmény megmentéséért.

Webradio
Szombat délután Szegeden járt az újdonsült világbajnok, Talmácsi Gábor. A Pick meccs előtt dedikálta könyvét, majd elvégezte a kezdődobást. Zsúfolt programja miatt csak a mérkőzés első félidejében tudott szurkolni a hazaiaknak.

Szeged Szerver
Az ellenzék továbbra is ragaszkodik a Szegedi Közlekedési Társaság gazdálkodásának átvilágításáhpz, mivel a cég több kiadására nem taálnak magyarázatot.

Szeged Szerver
Vasárnaptól egyirányú lesz a Föltámadás utca az Árvíz utca irányába, a Pacsirta utca pedig a Kossuth Lajos sugárút felé.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Szigorodik az ellenőrzés déli- és keleti határainkon
Még karácsony előtt szigorítják az ellenőrzést déli és keleti határainkon. A szerb-magyar és az ukrán-magyar határszakaszon azért ügyelnek majd az eddiginél is jobban a biztonságra, mert december 21-től Magyarország csatlakozik a Schengeni Övezethez, vagyis déli és keleti határszakaszaink egyben az Európai Unió külső határait is jelentik.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Jön a lehűlés - de nem lesz tél
A hétfőn érkező hidegfront több fokos lehűlést okoz, de sehol sem számíthatunk tartósan télies időre. Az erős szél miatt kitisztul a légkör, a légszennyezettség átmenetileg jelentősen csökken.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Talmácsi volt "a legnagyobb"
Kígyózó sorok álltak Talmácsi Gábor gyorsasági-motoros világbajnok dedikáló standjánál a szombati Szeged – Breszt kézilabda BL-találkozó előtt. Talma a nézőktől óriási tapsot kapott, és bár a Szeged játékosai magasabbak a motorosnál, a csarnokban ezúttal Talma volt „a legnagyobb”.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Az iskola gyarapodásáért táncoltak
Hódmezővásárhely - A hagyományoknak megfelelően bécsi keringő volt a nyitótánc a Kertvárosi Katolikus Általános Iskola alapítványi bálján, melyet november 24-én tartottak Hódmezővásárhelyen a Fekete Sas dísztermében.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Jól sikerült a Böllérnap és a Katalin bál Domaszéken
A helyi és a vendég fiatalok is felléptek a domaszéki Katalin bálon. Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke a hagyományőrzés fontosságát hangsúlyozta.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Ünnepelt a pusztamérgesi iskola
11 éve indult, 10 éve pedig ballagott az első osztály pusztamérgesen, e kapcsán rendeztek iskolatalálkozót és jótékonysági bálat szombaton.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Megérte helyszínt váltani
Sándorfalva - A családias hangulatú Széchenyi udvarról bebizonyosodott, nem csak koncertek, ifjúsági rendezvények, hanem akár egy több száz fős rendezvény is lebonyolítható benne – mondta a sándorfalvi böllérnap új helyszínéről Kakas Béla polgármester.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Kisodródott, majd ütközött
A szemle eddigi adatai alapján szombat délután 15.30 előtt egy Renault típusú személygépkocsi haladt Bordány felől Dorozsma irányába, amikor egy kanyarból kijőve sodródni kezdett. Ezt követően a 28 esztendős vezető elveszítette uralmát járműve felett és a bal oldalban lévő ház beton kerítésoszlopának, majd pedig fának ütközött. Az üllési férfit a tűzoltók szabadítottá ki a roncsból, a mentőszolgálat súlyos-életveszélyes sérüléssel szállította Szegedre.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Házisárkány a REÖK-palotában
Szeged - Igazi művészeti-kulturális centrummá vált a Regionális Összművészeti Központ az első száz nap alatt, és bízom benne, hogy ez a következő száz évben is így lesz – mondta el dr. Solymos László alpolgármester november 24-én Szegeden, a REÖK-palota százéves születésnapját megnyitó emléktábla-avatáson.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A Két zsivánnyal mulattak a böllérek
Nagyszerű hangulatot teremtett a Két zsivány a sándorfalvi böllérnapon. Zsivány Pityu és Zsivány Fecó a böllérekhez csatlakozva énekelték mulatós nótáikat.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Jótékonykodó böllérek
A sándorfalvi rászorulók között osztják szét a Kátai János csapata által feldolgozott sertést – árulta el portálunknak Szekeres Károly csapattag.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A gasztronómia és a tradíciók jegyében
Domaszék - Hat disznóölő csapattal reggel fél hét után néhány perccel vette kezdetét a domaszéki böllérnap. Az egész napos program során készítettek disznótoros reggelit és kalácsot is sütöttek a versenyzők – számolt be szerkesztőségünknek Kispéter Géza, Domaszék polgármestere.

Takarítják a Zápor tavat - hír6.hu
Szeged - Fontos szerepe van a tarjáni Zápor tónak, ugyanis ez gyűjti össze a lakótelepre lehulló csapadékot. Azonban nem csak vízzel telik meg a tó, hanem időről időre különféle szeméttel is. Mostanra elérkezett a tó kitakarításának ideje.

Lampert Mónika Szegeden - hír6.hu
Pénteken Szegeden járt Lampert Mónika szociális és munkaügyi miniszter, aki először a Szegedi Fonalfeldolgozóba látogatott. A cég Szeged egyik legnagyobb munkáltatója, dolgozóinak nagyobb része megváltozott munkaképességű.

Megállapodás az APEH és a Somogyi Könyvtár között - hír6.hu
Együttműködési megállapodást kötött az APEH Dél-alföldi Igazgatósága és a Somogyi Könyvtár. Ennek értelmében a könyvtár segíti az adózókat, hogy adózási kötelezettésgeinek elektrónikus úton eleget tudjanak tenni.

Hódmezővásárhely | Senkinek sem jó az új forgalmi rend Vásárhelyen | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
A vásárhelyi Bercsényi utcában közel egy hónapja három várakozni tilos táblát helyezett el az önkormányzat. A vállalkozások már tiltakoznak ellene, mondván, ellehetetleníti őket ez a szabályzás, nem tudják ügyfeleiket kiszolgálni. Az utca lakóinak életét is megváltoztatták a vasboltnál kialakított fizető-parkolóhelyek és a várakozni tilos táblák.

Makó | Ellenzékiek a makói tévénél | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Makó - Januárban indul az a közéleti magazin, ami az ellenzék által hiányolt Döntés után című műsort helyettesíti – hangzott el a makói városi televízióban, ahová ellenzéki önkormányzati képviselők látogattak el a minap.

Makó | Késik Makón a beruházás | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Nem hiúsul meg Makó és öt környező község közös szennyvízberuházása, csak az unió támogatási rendszerének változásai miatt egy-másfél évvel később, várhatóan 2009 elején kezdődhet a munka.

Makó | Új sebességmérő a 43-ason | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Új sebességmérő a 43-ason

Szentes | Eladja riksáját a szentesi testnevelő tanár | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Eladja riksáját a szentesi Cseuz László, aki az ötödik olimpiájára készül kerékpárral. A Horváth Mihály Gimnázium nyugalmazott testnevelő tanára 2008. május 1-jén indul Pekingbe. A hatezer kilométeres távot kilencvenhét nap alatt szeretné megtenni.

Szentes | Ketyeg az óra a szentesi Petőfi Szállónál | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
A Petőfi Szálló rekonstrukciós munkái miatt jelenlegi helyéről ki kell költöznie a cukrászdának és a Rádió Szentesnek. A beruházó Pendola-cégcsoporttól mindkettő segítséget kap a további működéshez.

Szentes | Átevez Amerikába a szentesi Vasvári | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Várhatóan éppen egy hét múlva indul neki az óceánnak a szentesi evezős. Vasvári János arra készül, hogy Európából átevez Amerikába – egyedül. Nem mindennapi vállalkozásához kölcsönkapta a Tűzhangya nevű csónakot, mely magyar hajóként először utazta át az atlanti vizeket.

Szentes | Rendőrkézen a nagyhegyi betörő | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
A szentesi rendőrök a napokban elfogták azt a férfit, aki megalapozottan gyanúsítható a nagyhegyi betöréssorozat elkövetésével – tájékoztatta lapunkat Terdik Tamás, a Szentesi Rendőrkapitányság munkatársa.

Szentes | Százmillió Szentesnek | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Csomagolástechnológiai újítást fejlesztett ki és vezetett be a szentesi Hungerit Zrt., a Sealed Air Cryvac céggel együttműködve.

Csongrád | Csongrád: jobboldali nem | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Nemet mondott a jobboldali többség Csongrád 2008-as költségvetési koncepciójára a képviselő-testület tegnapi ülésén. A vita során kiderült, hogy bár fontos lenne költségalapú díjazást bevezetni a helyi szolgáltatásoknál, a döntéshozók szembemehetnek saját szakmai véleményükkel.

Szeged | A schengeni kódex szerint ellenőriznek Röszkén | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Röszke - Bár csak 2007. december 21-étől válunk hivatalosan is a Schengen-övezet tagállamává, már az egyezményes normák szerint dolgoznak a határokon. Pénteken megleshettük, mi történik Európa déli kapujában, a röszkei átkelőnél, amikor „nem történik semmi", vagyis átlagos a forgalom.

Hódmezővásárhely | Mártélyi levél: Adós, fizess! | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Mindszent - Tizenhétmillió forinttal tartoznak helyi magánszemélyek és vállalkozók Mártélynak. Ez a község éves költségvetésének hat százaléka. A kintlévőség már a község működését veszélyezteti. A legnagyobb adós állítása szerint már rendezte a számlát.

Hódmezővásárhely | Hárommilliárdos fejlesztés készül Vásárhelyen | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Úgy fejlesztené a város a vásárhelyi strandot, hogy kínálata eltérjen a környező településekétől. A konferencia- és wellness hotel mellett készülne barlang- és élményfürdő is. A 2,8 milliárdos fejlesztés költségének felét a város állja, a másik felére az Európai Uniónál pályáznak. Modernizálnák a kempinget is.

Hódmezővásárhely | Vásárhely céhes emlékei | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Magyarország egyik legjelentősebb céhes anyagát őrzik a vásárhelyi Tornyai János Múzeumban. A kollekció céhládáiból tegnap nyílt kiállítás az intézményben.

Szeged | Londoni kaland négy keréken, négy lóerővel | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Idén már negyedszer teljesítette a London–Brighton veteránautó-versenyt Kisapáti István. A hatvanéves bordányi férfi ezúttal a legrangosabb különdíjat is bezsebelte: az 1897-es francia gyártmányú Panhard Lervassorjának ítélték oda a legeredetibb jármű címét.

Hódmezővásárhely | Nem lehet tudni, mikor kerül el megyénkből a német hulladék | delmagyar.hu -
Lezárult a német importhulladék miatt, tizenkilenc gyanúsított ellen indított nyomozás, a rendőrség az ügyet átadta az ügyészségnek. Tavaly húsz magyarországi helyszínre, köztük két Csongrád megyei település közelébe összesen négyezer tonna szemetet szállítottak. A mindszenti és a balástyai önkormányzat még hivatalos értesítést nem kapott, a bálákat sem vitték el tőlük.

Szeged | Helyreállt a rend a Kossuth Lajos sugárúton | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Napokon belül befejezik Szegeden a Budapest felé kivezető utak felújítását, már csak az útburkolati jelek felfestése van hátra.

Makó | Lapunkban hirdetett a 43-as főútvonal ügyében | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Lapunkban adott fel keretes hirdetést a Makón élő, Svájcból három éve hazatért Németh Pál, mert úgy véli: a médiumok túl keveset foglalkoznak a 43-as főút forgalma miatt szenvedő ezrekkel. A közlekedési mérnöki végzettségű nyugdíjas szakember a svájci védelmi minisztériumban dolgozott harminc évig.

Szeged | Wellnessközpont lehet a szegedi I-es kórházból | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Információink szerint számos befektető érdeklődik a szegedi I-es kórház megvásárlása iránt. Az ingatlan azért került eladósorba, mert az egészségügyi integráció következtében a feladatellátáshoz nincs rá szükség. A befolyó pénzből folytatni lehetne a szegedi betegellátás egyelőre megakadt egységesítését.

Szeged | Sok szavazóra számítanak a szegedi román főkonzulátuson | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Szeged - Egymásnak adták a kilincset Szegeden a román főkonzulátuson a szavazni érkező román állampolgárok. Amíg Romániában az elemzők alacsony részvételre számítanak, addig a külföldi képviseleteken, köztük a Szegedi főkonzulátuson is sokan adják le voksaikat

Szeged | Folytatódik a Deák utcai óvoda ügye | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
A szegedi SZDSZ-frakció nyílt levélben azt javasolja Botka László polgármesternek, hogy a Deák Ferenc utcai óvoda a nevelési év végéig működjön. A háromtagú MDF-frakció a Fidesszel közösen ma délig intézkedésre kéri a polgármestert. A jegyző közölte: az óvoda jogi értelemben óvoda maradt, sorsáról egy következő közgyűlés dönthet.

Szeged | Folytatódik a Deák utcai óvoda ügye | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
A szegedi SZDSZ-frakció nyílt levélben azt javasolja Botka László polgármesternek, hogy a Deák Ferenc utcai óvoda a nevelési év végéig működjön. A háromtagú MDF-frakció a Fidesszel közösen ma délig intézkedésre kéri a polgármestert. A jegyző közölte: az óvoda jogi értelemben óvoda maradt, sorsáról egy következő közgyűlés dönthet.

Szeged | Hetedhét Országból: Szeged a fővárosban | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Rendezvények sokaságával, kulturális életének keresztmetszetével mutatkozott be tegnap Szeged a budapesti Művészetek Palotájában. A Hetedhét Ország című programsorozat minden hónap utolsó vasárnapján más-más várost lát vendégül, tegnap Szeged volt soron.

Szeged | Születésnapi vendégek a Reökben | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Száz évét ünnepelte a Reök-palota, első száz napját a benne működő művészeti centrum szombaton. Megbolydult a ház, minden szegletében történt valami – reggeltől késő estig 1500 látogatót fogadtak.

Szeged | Májátültetésre vár a féléves Peti | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Egy szegedi édesapa máját ültetik át féléves kisfiába egy észak-németországi klinikán. A háromtagú család a múlt héten utazott el Kielbe, hogy a szakorvosok megkezdjék a szülők és a kisfiú műtét előtti kivizsgálását

Szeged | Csongrád megye csodái: a szegedi Anna-kút | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged egyik szimbóluma az Anna-kút, melyet Székhelyi József színidirektor Csongrád megyei csodának nevezett.

Szeged | Gyálánál van az ország legmélyebb pontja | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Tiszasziget határában mérték az ország legmélyebb pontját – eddig. Nemrégiben Szatmári József szegedi geoinformatikus korszerű műholdas műszerekkel kimutatta, hogy a legmélyebb pont mégsem Tiszasziget, hanem a Szegedhez tartozó Gyálarét határában található. Az új mélypont helye már eddig is nevezetes volt – a Lúdvári Vénuszról.

Szeged | Korán kezdte ki az idő vasfoga a falakat | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Messziről még mindig gyönyörű a nagyállomás és a volt II-es kórház épülete, de közelről már látni a hibákat. Holott csak másfél év telt el az 1,3-2,5 milliárd forintba kerülő rekonstrukciók óta. A kisebb szépészeti és műszaki beavatkozáson átesett Fekete Ház tartja magát a legjobban az általunk szemlézett három épület közül.

Szeged | Karsai nevetni, Czene nyerni akar | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Czene Attila olimpiai bajnok úszó és Karsai Zita táncos vezényletével és főszereplésével forgattak tegnap reklámfilmet szegedi középiskolások. A cél: rábeszélni az embereket a szűrővizsgálatokra.


Szeged | Magánnyomozó is figyel a szegedi közútjait | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Nap mint nap a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. száz embere takarítja a város másfélszáz kilométernyi közútját géppel és kézi erővel.

Szeged | Épül a szalmaszínház | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
A tavalyinál kétszer nagyobbra, százhetven négyzetméteresre építik a szegedi karácsonyi vásár Dóm téri látványosságát, a bálaszínházat.

Szeged | A Fidesz és a KDNP átvilágítaná az SZKT-t | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
A Szegedi Közlekedési Társaság gazdálkodásának átvilágítását, független vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a december 14-i városi közgyűlésen a szegedi Fidesz és KDNP.

Szeged | Lebukott a zoknis betörő | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Több lopással és annak kísérletével is gyanúsít a Szegedi Rendőrkapitányság egy 30 éves férfit, akit őrizetbe vettek. Az adatgyűjtés, valamint a beszerzett személyleírások alapján egy nemrég szabadult férfi került a nyomozók látókörébe, aki korábban is a betörései miatt került hűvösre

Szeged | A régi sajtóház pincéjében keresik a Csillag erődöt | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
A Stefánián álló régi sajtóház pincéjében a napokban elkezdődött az átépítés előtti kötelező régészeti feltárás. A régészek a pince bejárattól balra lévő alját kutatják, majd az épület másik vége alatt folytatják.

Szeged | Madonna a gólyabálon | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Zakó alól kivillanó tarsolylemez, öltönyhöz választott dobozos sör, vászon mögött vonagló hallgatók. Ott voltunk az összegyetemi gólyabálon, melyet idén először a TIK-ben rendeztek.

Szeged | Ellenzi az élettársi viszonyt a Püspöki Konferencia | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ellenzi az élettársi viszonyról szóló törvényjavaslatot. Kiss-Rigó László megyés püspök lapunknak elmondta: az élettársi viszony nem lehet a házasság alternatívája.

0 megjegyzés: