Spiga

Csongrád megye a médiában: 071114

A nap képei: őszi búcsú a Füvészkerttől . HarmoNet
A nap képei: őszi búcsú a Füvészkerttől

Webradio
Szeged - Felújítják a Murányi utcai villamos átjárót, ezért csütörtökön és pénteken pótlójáratok viszik az utasokat a vonal egy részén.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A csongrádi polgármester még vár
Kizártnak tartja Bedő Tamás, hogy ha megszünteti az állam a Szentes – Kiskunfélegyháza vasútvonalat, a csongrádi önkormányzat költségvetése elbírná a pályaüzemeltetés és a szolgáltatások finanszírozását.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A szentesi szennyvíztelep korszerűsítésre vár
A szentesi önkormányzat pályázatot nyújt be idén a szennyvíztelep technológiájának korszerűsítésére, amely a későbbiekben mintegy másfélmilliárdos beruházás lenne – tudtuk meg Szirbik Imre polgármestertől.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Baleset a Maroslelei úton
Mercedes Sprinter kistehergépjármű szenvedett balesetet Hódmezővásárhelytől 6km-re a Maroslelei úton.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Film készült a Fehér Gárdáról
Film készült az 1949 nyarán a kibontakozó kommunista diktatúra elleni alföldi ellenállásról, amelyet november 15-én, csütörtökön 18 órakor az Emlékpont Múzeumban mutatnak be először.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A DÉMÁSZ a régió rekordere
Jórészt nagy szolgáltatók állnak a régió száz legnagyobb vállalkozásának élén – tudtuk meg november 13-án délután a Csongrád Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara székházában Szegeden, a régió 100 legnagyobb vállalkozását ismertető TOP 100 évkönyv bemutatóján.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Sportprogram ajánló - Szeged
Összefoglaló a Szegeden megrendezendő sporteseményekről 2007. november 14-től november 18-ig.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Szépkorúak verseltek
A hódmezővásárhelyi Belvárosi Olvasókörben november 13-án szépkorúak verseltek. A Nyugdíjas Klub elnöke Szécsi Jánosné köszöntötte a megjelenteket.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Veszekedő szomszédok és asztal alá bújt betörő
Az elmúlt héten tizenhét bűncselekmény miatt rendeltek el nyomozást a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon. Zömmel ismét vagyon elleni bűncselekményt követtek el - tudtuk meg Paksi Zsolt, a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya vezetőjének heti beszámolójából.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Alkalmatlan óvodák Szegeden
A szegedi óvodák több mint egyharmadában találtak közegészségügyi hiányosságokat a tisztiorvosi szolgálat szakemberei - tudta meg a lap. Eddig a város óvodáinak a 70 százalékát ellenőrizték.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Több mint 20 napirend került sorra
Mindszent - A tegnapi rendkívüli testületi ülésen a képviselők több, mint 20 napirendet tárgyaltak, sokak esetében döntés is született – tudtuk meg Hevesi Tamás jegyzőtől.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Kisteleken készen állnak a télre
Naprakészek vagyunk, több vállalkozóval is állandó kapcsolatban vagyunk, ha nagyobb mennyiségű hó leesne – mondta el Tóth Sándor műszaki csoport vezető.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Szépség és Egészségnap Kisteleken
Az a célunk, hogy az emberekkel megismertessük, hogy miként élhetnek egészségesebben – mondta Tóthné Tóth Anna szervező a pénteki programról.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Személyautó ütközött kamionnal Vásárhelyen
A baleset a 47-es számú főúton történt a laktanya előtt, ahol is egy Nissan személyautó kamionnal ütközött.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Hidat szeretnének verni régi és új között
„A Nagy Párbeszéd programsorozat célja, hogy tisztázzuk a dolgokat. Elsősorban azt, hogy mi a céljuk azoknak a változásoknak, amelyeket az elmúlt másfél évben a kormány kezdeményezett” – mondta Szekeres Imre honvédelmi miniszter november 13-án Hódmezővásárhelyen, a Liget Étteremben tartott fórumon.

Hódmezővásárhely | Készül a vásárhelyi műjégpálya | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Hódmezővásárhely - Elkezdték építeni a vásárhelyi Kossuth téren a műjégpályát. Ha a hőmérséklet tartósan 10 fok alá csökken, egy-két héten belül fogadhatja a vendégeket.

Szeged | Háry-bábopera a szegedi Móra-múzeumban | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
A múzeumok őszi fesztiválja keretében szerdán 18 órakor mutatják be a Háry János című báboperát a Móra Ferenc Múzeum aulájában, ahol a karácsonykor 80. születésnapját ünneplő Kass János Kossuth-díjas grafikusművész Háry-sorozata is megelevenedik.

Szeged | Toroczkai Hunniát építi - és nem fizet | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Hetvenezer forintra büntették gyülkezési joggal való visszaélés miatt, de nem fizet Toroczkai László. - Nyomoz az ügyészség, egyelőre nincs vádemelés. Ez részben pszichikai játék - mondta a szegedi származású fiatalember.

Szeged | Nemzetközi hárfaverseny kezdődött Szegeden | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - A 28 év alatti művészek bemutatkozásával kedden elkezdődött az I. Nemzetközi Hárfaverseny Szegeden. A szombatig tartó művészeti seregszemlére tizenkét országból érkeztek résztvevők - közölte Szabó Norbert szervező.

Szentes | Minipláza épül Szentesen | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Szentes - A szentesi belvárosban újabb bevásárlóközpont épül. Az önkormányzat nyolcvanegymillió forintért adta el a területet egy olasz befektetőnek, aki miniplázát tervez a helyen.

Szentes | Több szentesi intézmény bezárhatja kapuit | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szentes - A kormány törekvése szerint az alapfokú művészeti iskolák működését megvizsgálják, és számukat csökkentik. A minősítési eljárásban Szentesen több művészeti iskolából kellett elküldeni tanárokat, mert nem volt megfelelő végzettségük ahhoz a tárgyhoz, amit oktattak...
Ombódi Csilla szerint a költségvetési törvényben megítélt támogatás mértékével és a minősítési eljárással a kormány egész egyszerűen szétroppantotta a művészeti iskolák egy részét.

Szentes | Nem zárják ki a szentesi Hornyik Lászlót a szocialisták | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Szentes - Megtarthatja MSZP-tagságát Hornyik László – mondta Demeter Attila, a párt szentesi szervezetének elnöke. A helyhatósági képviselő még a nyáron lépett ki a városi frakcióból, azóta függetlenként dolgozik.

Szeged | Jutalmazták a városi cégvezetőket Szegeden | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Szegeden a városi tulajdonú cégek vezetői közül nyolcan öthavi alapbérüket kapták meg jutalomként a legutóbbi közgyűlésen. Számításunk szerint a gazdasági társaságok vezetői bruttó 400 ezer és 1,9 millió forint közötti összeget vehetnek fel karácsony előtt.

Csongrád | Toroki napok: újratöltve | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Csongrád - Egy budapesti és egy szegedi rendezvényszervező cég, a Hung-Esszencia Kft. és az Elektro Party 2000 Bt. közösen nyerte el az elkövetkező három évre a csongrádi Körös-toroki napok megrendezésének jogát.

Hódmezővásárhely | Elkerülőt építene Hódmezővásárhely | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Hódmezővásárhely - Elkerülő út építésére pályázik Vásárhely: a 47-est a laktanyai körforgalomtól összekötnék a Szikáncsra és Földeákra vezető úttal. A közgyűlés megszavazta az építéshez szükséges önerőt.

Hódmezővásárhely | Vásárhely visszatért a Démászhoz | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Hódmezővásárhely - Vásárhely visszatért a Démászhoz, a régi áramszolgáltató ugyanis most kedvezőbb feltételekkel vállalta a városi intézmények áramellátását, mint az E.ON. A város már 2008-ra készül, amikor tovább liberalizálják az energiapiacot.

Hódmezővásárhely | Szekeres Vásárhelyen: Hidat kell verni | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
A régi Magyarország már nem, az új pedig még nem működik. Nekünk az a dolgunk, hogy hidat verjünk a kettő közé – jelentette ki Szekeres Imre a kedd esti Nagy Párbeszéd című vásárhelyi fórum előtt...
A nagy reformok befejeződtek, már csak a kiigazítások maradtak hátra.

Szeged | Székhelyi József nem pályázik újra a színidirektori posztra | delmagyar.hu - Szeged -
Szeged - Székhelyi József, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója levelet küldött a polgármesternek, amelyben bejelentette: úgy döntött, nem kíván indulni a direktori posztért kiírt pályázaton. Április végén lejáró megbízatása után is Szegeden szeretne dolgozni – színészként és rendezőként.

0 megjegyzés: