Spiga

Csongrád megye a médiában 071122

[ePresso] - A "Török-jegyzőkönyv"
Több mint ötórányi zárt ajtók mögött eltöltött idő után függesztették fel Török Márk EHÖK elnök fegyelmi tárgyalását. A tárgyalást Újvári József egyetemi docens vezette, Török Márk képviseletét Dömötör Máté ügyvédjelölt látta el, aki azonban nem ügyvédként, hanem a JGYPK oktatójaként vett részt a tárgyaláson. A mai napon az SZTE által felkért tanúk meghallgatására került sor, pénteken jönnek az EHÖK tanúi. Közvetlenül a tárgyalás után Török Márk ismertette a jegyzőkönyv tartalmát.

Webradio
A jővő évi Szegedi Szabadtéri előadásaira bérletben is vásárolhatók jegyek: a legnépszerűbb Néptánc gála mellé kedvezménnyel válthatók a más előadásra szóló jegyek.

Szeged Szerver
A dévai árvák karácsonyának szebbé tételéhez konzerv gyűjtési akciót hirdet a EHÖK és szegedi Rotaract Klub. Ha elég sok gyűlik össze, a nagyobb nyilvánosság érdekében várat építenek belőle, és hitelesíttetik a Magyar Rekordok Hivatalával is.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Munkahelyenként félmilliós támogatás Makón is
Ha egy makói vállalkozó öt éven keresztül húsz főt alkalmaz az ipari park egyhektáros területén, a megközelítőleg 10-15 millió forintos telekhez ingyen jut hozzá – mondta a szerda este tartott vállalkozói fórumon Buzás Péter polgármester Makón. A húsz fő feletti munkahelyteremtésért személyenként félmilliót fizethet a város.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Talmácsi kettőtől dedikál szombaton
Talmácsi Gábor, a gyorsasági-motoros világbajnokság 125 kcm-es kategóriájának győztese szombat délután kettő órától dedikálja „Az életem 200 felett” című önéletrajzi könyvét az Újszegedi Sportcsarnokban – árulta el portálunknak Stefano Favaro, a világbajnok menedzsere.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Másfél évet csúszik a makói csatornázás
Az unió támogatási politikájának módosulása miatt az eredeti elképzeléshez képest másfél évvel később, 2009 januárjában kezdődhet meg a szennyvízcsatornázás – mondta el szerdán tartott sajtótájékoztatóján Buzás Péter polgármester, országgyűlési képviselő Makón.
A Makó mellett öt települést (Kiszombort, Földeákot, Maroslelét, Apátfalvát és Magyarcsanádot) érintő beruházás várható bekerülési költsége 15 milliárd forint lesz.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A Herman Alice Óvoda nyerte az olimpiát
A Herman Alice Óvoda sikerével zárult a hatodik alkalommal megrendezett Oviolimpia Hódmezővásárhelyen a Szent István Általános Iskolában. A játékos vetélkedőn az összes vásárhelyi óvoda részt vett november 21-én.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Országos segítség a 43-as kontrollálásához
Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) jóvoltából újabb lézeres sebességmérőt helyeztek működésbe november 21-én Makón. A traffipaxot a 43-as út forgalmának ellenőrzésére használják majd a hagymavárosban.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Az állatvásártér lassan feleslegessé válik?
Hódmezővásárhely - A hódmezővásárhelyi Csúcsi Olvasókörben november 21-én tartott lakossági fórumon többen kifogásolták, hogy mióta a szelektív hulladék-gyűjtés terén áttértek a zsákos módszerre, csak kétféle hulladékot, papírt és petpalackot lehet így gyűjteni.
Dr. Lázár János polgármester kifejtette, azért voltak kénytelenek felszámolni a szelektív hulladék-gyűjtő szigeteket, mert környékükön áldatlan állapotok uralkodtak. Azonban az új módszer gazdaságosság szempontjából is előnyösebb, mivel most a kétféle hulladékból több jön be, mint korábban a négyféléből.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Játékgépeket fosztottak ki
Szombat hajnalra három játékautómatát is kifosztottak ismeretlen tettesek. Egyet Pusztaszeren, kettőt Ópusztaszeren loptak el, majd törték fel – tájékoztatott Micheli Ferenc rendőr százados, a Kisteleki Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Osztály vezetője.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Schmidt Ilonáé a legszebb utcakert
Makó - A Móricz Zsigmond utcában lakó Schmidt Ilona nyerte el a 2007 legszebb utcakertjének járó díjat a „Virágos Makóért” elnevezésű versenyen. Az öt kategória díjazottjainak ma délután adták át az elismerést a makói Hagymaházban.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Szegeden nyomul a Gaz de France
A francia Gaz de France (GDF) is érdekelt abban, hogy beruházzon az Aradot Szegeddel összekötő gázvezeték megépítésébe. A franciák arról azonban nem közöltek konkrét adatot arról, hogy mennyi pénzt fordítanának a projektek kivitelezésére.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Vidékfejlesztési konferenciát tartottak
Az INTERREG nyertes projekt egyik állomása a mai hódmezővásárhelyi konferencia volt, amelynek célja, hogy erősítsék a szerb – magyar gazdasági kapcsolatokat, és a vajdasági résztvevők lehetőséget kapjanak a bemutatkozásra – tudtuk meg Pitó Enikőtől, a szerb - magyar program magyar koordinátorától.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Rímek versenye
Kistérségi versmondó versenyt rendeztek november 21-én a hódmezővásárhelyi Kertvárosi Katolikus Általános Iskolában.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - December 3-ig haladék, utána bírságolnak
Hódmezővásárhely - A hódmezővásárhelyi önkormányzat Építéshatósági Csoportjának munkatársai hamarosan megkezdik a fúrt kutak ellenőrzését a városban – jelentette be november 21-én sajtótájékoztatón Dr. Makó András.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Csokit és ékszereket lopott
Egy fiatalember a gyanú szerint november 8-án a délelőtti órákban Szegeden az egyik rókusi lakásba behatolt, és onnan mintegy 150.000 Ft értékben használati tárgyakat, arany ékszereket, valamint csokoládét és szeszesitalt vitt magával.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Képviselő-testületi ülés lesz Zákányszéken
Zákányszéken a képviselő-testület soron következő ülése november 22-én 16 órai kezdettel kerül megtartásra a Polgármesteri Hivatal nagytermében.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Panasz érkezett, tisztázni kell
Hódmezővásárhely - Egy másik problémára is felhívta a figyelmet Reith Imre: munkatársai jelentették, hogy furgonokkal és személygépkocsikkal járják ismeretlenek a várost és begyűjtik, gyakorlatilag ellopják a már a cég tulajdonát képviselő szelektív hulladékot. Nem csak az követ el bűncselekményt, aki elviszi a hulladékot, hanem az is, aki azt megfelelő bizonylatok nélkül átveszi.

Zárt tárgyaláson döntöttek a zárt tárgyalásról - hír6.hu
A sajtó, ezáltal a nyilvánosság teljes kizárásával zajott Török Márk EHÖK-elnök fegyelmi tárgyalásának első fordulója a jogi kar Tisza Lajos körúti épületében. A tanúk meghallgatása a maratoni, hét órán át tartó tárgyalás során elmaradt. A második menet pénteken lesz.

Szeged | Nem tudnak megegyezni a röszkei pihenő vételárról | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - A röszkei pihenő nélkül adták át az M5-ös sztráda utolsó 15 kilométeres szakaszát Szeged és az országhatár között tavaly március 11-én. Az állam és a kiszemelt terület magántulajdonosa ugyanis évek óta pereskedik. Hiába hozott a múlt héten a Legfelsőbb Bíróság olyan ítéletet, hogy jogos volt a kisajátítás, a vételárral kapcsolatban megint a tárgyalóteremben találkoznak majd a felek.

Szeged | Hat órán keresztül állt a MÁV | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Minden második vasutas sztrájkolt szerdán a MÁV szegedi igazgatósághoz tartozó vonalakon. Néhány buszsofőr és a szegedi iskolákban hatvannál is több pedagógus tűzte ki a szolidaritás kék szalagját. A szárnyvonalak bezárása, az egészségbiztosítási reform, az új nyugdíjszámítási mód, a korkedvezményes nyugdíjazás szabályai miatt tiltakoztak szerdán a demonstrálók.

Szeged | Zárt tárgyalás Török-ügyben | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Szeged - Tanúkat hallgattak meg, de nem született döntés tegnap Török Márk, a szegedi egyetem hallgatói önkormányzata elnökének fegyelmi tárgyalásán. A bizottság egyik tagját névtelen telefonálók kedden felszólították: jelentsen beteget. A fegyelmi bizottság elnöke zárt tárgyalást rendelt el.

Szeged | Kitüntetett oktatók az SZTE-n | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
A Szegedi Tudományegyetem napja alkalmából tartott ünnepi szenátusi ülésen kitüntetéseket adtak át. Doctor Honoris Causa címet adományoztak Norbert De Kimpe egyetemi tanárnak, Gian Paolo Marchi egyetemi tanárnak és Görög Sándor egyetemi tanárnak.

Szeged | Kimutathatják a veszélyes anyagokat | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Gázüzemekben, utasszállító repülőgépen is alkalmazzák azt a fotoakusztikus rendszert, amelyet a Szegedi Tudományegyetemen fejlesztettek ki, számos veszélyes anyag detektálására.

Szeged | Az EU-ban is elfogadják a szegedi gyógyszerészkar diplomáját | delmagyar.hu - Szeged -
A múlt ismerete segíti a jövő kijelölését is. E bölcsesség jegyében tekintett vissza a gyógyszerészképzés 135 évére, illetve saját fél évszázados múltjára a szegedi gyógyszerésztudományi kar.

Szeged | A Démásznál sztrájkoltak is, meg nem is | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
A Démász teljes létszámának közel 42 százaléka lépett sztrájkba tegnap 13-15 óra között, nem veszélyeztetve azonban az energiaellátást. Egyes ügyfélszolgálatok bezártak, mások, így a szegedi is, félgőzzel dolgoztak.

Szeged | Földgömbön Nobel-díjasunk élete | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Három szinten tizenöt középiskolás csapat mérte össze tudását tegnap délután a Somogyi-könyvtárban. A Szent-Györgyi Albert-emlékévben szervezett tudománytörténeti vetélkedő középdöntőjéről nyolc csapat jutott tovább a december 10-i döntőbe.

Szeged | Közmeghallgatás és fegyelmi a megyén | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Közmeghallgatást tart a megyei közgyűlés ma 9 órától, amikor az önkormányzat jövő évi költségvetésének koncepcióját tárgyalják. Az előterjesztésből az derül ki, hogy a megyei önkormányzatnak jövőre is nehéz dolga lesz, hiszen várhatóan 1,8 milliárdos kezdő hiánnyal kell számolnia.

Szeged | Egynapos sebészet Kisteleken | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Elvégezték tegnap az első egynapos sebészeti beavatkozásokat a Kisteleki Egészségügyi Kht. nappali kórházában.

Szeged | Hiába kereste felesége hamvait | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Két éve kezdte el felszámolni a régen lejárt urnafülkéket a szegedi Belvárosi temető üzemeltetője. A hozzátartozókat egyenként nem értesítik. Ezért fordul elő újra és újra, hogy a családtagok hiába keresik a földi maradványokat.

Szeged | Vár épül, konzervekből a dévai árvák javára | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Az idei karácsonyi ünnepek előtt konzerveket gyűjt a romániai magyar dévai árvák javára a Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzata és a Rotaract Klub Szeged.


Szeged | Gólya az építkezésen | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Szegeden, a Móravárosi körúti építkezésen kapta lencsevégre fotósunk a magányosan sétálgató gólyát. A jelenség mindenképpen furcsa, hiszen a fehér gólyák szeptember közepén csapatokba verődve elindulnak vándorútjukra. A telet Dél-Afrikában töltik, majd március végén térnek vissza újra hazánkba.

Hódmezővásárhely | Aggodalmak a vásárhelyi a Tesco-bővítés körül | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Egyetlen érdeklődő állampolgár sem jelent meg a vásárhelyi Tesco bővítése miatt tegnap délelőtt megrendezett közmeghallgatáson. A környezetvédelmi hatóság szakemberei azonban így is részletezték a bővítés környezetvédelmi kockázatait.

Hódmezővásárhely | Ma Koltai, holnap Kállay és Vitray | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Ma és holnap is érdekesnek ígérkező program vár a vásárhelyiekre. Ma Koltai Lajos operatőrrel, rendezővel találkozhatnak a helyiek, filmjének vetítésén, holnap pedig a Tiszta Szívvel Egyesület jótékonysági estjén Vitray Tamás, Kállay Bori és Fonyó Barbara lép színpadra.

Hódmezővásárhely | Kishomoki csatornák: száz aláírás kell még | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Hódmezővásárhely - Az év végéig 506 aláírt szándéknyilatkozatot kell összegyűjteni Új-Kishomokon, hogy az unió támogassa a mintegy 600 millió forintos csatornázási beruházást. Az előírás szerint ugyanis a 750 érintett ingatlan 67,5 százalékának kell vállalnia, hogy rácsatlakozik a hálózatra.

Hódmezővásárhely | Frontális ütközés az algyői Tisza-hídon | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset történt tegnap reggel fél hatkor az algyői Tisza-hídon.

Hódmezővásárhely | Az utasok is szolidárisak | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
A vásárhelyi és a szegedi nagyállomás között tegnap egyszerre nem kettő, hanem négy buszt indított útnak a Tisza Volán, így sikerült mindenkit elvinni. Szentesen a buszállomás is szinte üres volt – pedig a sofőrök nem sztrájkoltak

Szentes | Jövő év elejére megépülhet a szentesi légimentő-bázis | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
A Fedezeti igazolás nélkül a légi bázis című, a szentesi mentőhelikopter-állomásról szóló szerdai cikkünkben sajnálatos kommunikációs hiba csúszott, amiért elnézést kérünk az Egészségügyi Minisztériumtól.

Csongrád | Felrúgná finanszírozási szokásait a csongrádi önkormányzat | delmagyar.hu - Szeged -
Csongrád - A költségtakarékosabb működés érdekében gazdasági társaságként üzemeltetné a művelődési központot és a rendelőintézetet a csongrádi önkormányzat. Az is körvonalazódik a város 2008-as költségvetési koncepciójában, hogy újabb több százmillió forintos hitelfelvételre, vagy kötvénykibocsátásra lesz szükség a fejlesztések megvalósításához. A médiatámogatásokat is megkurtítanák.

0 megjegyzés: