Spiga

Csongrád megye a médiában: 071120

TőzsdeFórum Online gazdasági Magazin - Szegeden nem sírnak az építők
Szegeden nem az ár a döntő a lakásvásárlásnál, ugyanakkor a leendő vevők háromnegyede használt lakást keres - derül ki a 4. szegedi Lakásvásár előtt készült lakáspiaci felmérésből. A lakáspont.hu cikkéből kiderül az is, hogy az egész városban kevés a beköltözhető új lakás, a belvárosi fejlesztők pedig szinte a tervezőasztalról adják el a lakásokat.

Webradio
Szeged - Hazai pályán nyert a Ságvári Gimnázium csapata az Első LEGO Ligán. A szegedi diákok LEGO-ból készült robotjai hajtották végre a legjobban a megújuló erőforrásokkal kapcsolatos feladatokat, így ők utazhatnak németországi középdöntőre. Videó is!

Szeged Szerver
Alkalmasnak találták a befektetésekre Csongrád megyét az idelátogató kínai üzletemberek, mert két országhatárhoz közeli fekvése kedvező a romániai és szerbiai területek felé irányuló gazdasági-kereskedelmi kapcsolatok kiépítéséhez.

Szeged Szerver
Ellentmondásos fogadtatású, mintegy félórás beszédben búcsúzott a társulattól a következő színigazgatói ciklusért már nem induló Székhelyi József.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Egy önfeláldozó ápolónőre emlékeznek
A szentesi Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola a névadójára emlékezik diákmisével és színpadi, iskolai programokkal – tudtuk meg Serfőző Levente plébánostól.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Súlyos baleset az M5-ösön
Este fél 7-kor az M5-ös autópályán Kiskunfélegyháza felöl közlekedett egy Tátra teherautó Szeged irányába, amikor hátulról nagy sebességgel egy Volkswagen típusú személygépkocsi nekicsapódott a hátuljának.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Komoly a verseny szennyvíz-ügyben
November 12-ig kellett beadni a szennyvízberuházásokra szóló kiírásra a pályázatokat. A Szeged környéki települések pályázata határidőre elkészült, beadták, de nagyon komoly a verseny a bennmaradásért – mondta el Kakas Béla, Sándorfalva polgármestere.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Üllés pályázata első lett
Országosan a legjobb esélyegyenlőségi tervet nyújtotta be Üllés, ezért különdíjban részesült. Ez egy elismerés, rövid távú anyagi haszna nincs ebből a településünknek – mondta Nagy Attila polgármester.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A legjobb 30 kerülhet be
A 8 évfolyamos képzés közösségformáló erejét emelte ki Bálint Vilmosné igazgatónő a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnáziumban november 19-én tartott Nyitott Kapuk program keretében.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Tömény lesz a Sándorfalvi Böllérnap
Nem lesz előestéje, sűrűbb és pörgősebb lesz az idei Sándorfalvi Böllérnap 24-én szombaton – mondták el a Rádió 7 kisteleki stúdiójában Kakas Béla polgármester és Pataki Zsuzsanna szervező.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Jövőre gimnáziumi osztály is indul Szegeden
Szeged - Egyre több pedagógiai elvet vesz át a hagyományos, állami oktatási rendszer a mintegy száz éves múlttal rendelkező Waldorf – módszerekből. Ennek ellenére mégis más az élete a Waldorf-iskolák diákjainak.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A héten elkezdik kifizetni a támogatásokat
Hódmezővásárhely - A legutóbbi közgyűlésen a lakáscélú támogatásra beérkezett 420 pályázat sorsáról döntöttek, ezeknek a kifizetése azonban később történik. A héten az első körben nyert 400 másik pályázónak utalják a támogatásokat.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Koltai Vásárhelyre érkezik
Koltai Lajos jelenlétében mutatják be Hódmezővásárhelyen a rendező Este című filmjét.

Egy lehetséges alternatíva: Geotermikus energia - hír6.hu
A József Attila Tanulmányi és Információs Központban csütörtökön rendezik meg „A geotermikus energia hasznosításának lehetőségei, forrásai” című konferenciát. A rendezvényen többek között a megújuló energia törvény aktualitásáról, a Dél-alföldi régió 2007-2013 közötti geotermikus fejlesztési terveiről, a hazai megújuló energia stratégiájáról, a megújuló energia hasznosítási projektek támogatásáról és a sikeres pályázatokról lesz szó.

Ipari Kapcsolatok Napja az Egyetemen - hír6.hu
Szeged - Az egyetemek számára nem csak az oktatás fontos, hanem kiemelt figyelmet fordítanak a kutatási feladatokra is. A mai modern egyetemek a tudomány központjaként a fejlődés és a tudományos haladás kiindulópontjai. A Szegedi Tudományegyetem kutatási tevékenysége, a publikációk és a szabadalmak száma nemcsak hazánkban, de nemzetközileg is figyelemre méltó. Ezeket az eredményeket mutatják be az Ipari Kapcsolatok Napján, amelyet immár második alkalommal rendeznek meg az Egyetemen

Konzervvár épült a TIK-ben - hír6.hu
A Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzata és a Rotaract Klub Szeged az idei karácsonyi ünnepek előtt egy egyedülálló jótékonysági akciót szervez, amelynek keretében konzerveket gyűjtenek a romániai magyar dévai árvák javára. Az akció december 17-ig tart.

Film készült a szegedi Palánkról - hír6.hu
Közös filmet készített a szegedi Palánk történetéről Szincsok György szerkesztő-riporter és dr. Horváth Ferenc régész, a Móra Ferenc Múzeum tudományos igazgató-helyettese. A több hónapos előkészítés, három napos intenzív forgatás után létrejövő filmet a dél-alföldi nagyközönség november 23-án, pénteken 13 óra 30 perckor láthatja az MTV 1-es csatornáján.

Konferencia: Esélyegyenlőség a munka világában - hír6.hu
Szeged - A József Attila Tanulmányi és Információs Központban rendezik pénteken az „Esélyegyenlőség a munka világában - Határon túli és hazai kezdeményezések” című nemzetközi konferenciát

Szegeden a Kormányzati Negyed - hír6.hu
Ma délutántól közel két hétig látható Szegeden a Kormányzati Negyed tervezésére kiírt nemzetközi pályázat öt díjazott látványterve, köztük a győztes Janesch Péter - Kengo Kuma vezette építész csapat pályaműve. A kiállítást az érdeklődők ingyenesen tekinthetik meg.

Szeged | Határhelyzet változóban | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Szeged - Karácsonyra több magyarországi határszakaszon is megszűnik az ellenőrzés, ugyanakkor az Európai Unió külső határain, így a magyar–szerb szakaszon is szigorodik – december 21-étől. Ez azt is jelenti, hogy az év végétől még hosszabb várakozási időre lehet számítani Röszkénél. Romániába továbbra is könnyített átkeléssel juthatunk el.

Szeged | Csongrádban csak vasutassztrájk | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szerdán 6-tól 12 óráig Csongrád megyében is több száz vasutas vesz részt az országos általános sztrájkban – a szárnyvonalak megtartásáért. A más szakmákból csatlakozók kék szalagot kitűzve tiltakoznak, mert a kormány át akarja alakítani az egészség- és nyugdíjbiztosítás rendszerét. A Volán járatai az utasok igényeihez igazodnak, az iskolákban nem szünetel a tanítás.

Szeged | Összművészeti pezsgés a Reök-palotában | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Száz nap alatt 15 ezren fordultak meg az augusztusban átadott szegedi Reök-palotában, ahol kilenc kiállítást láthatott eddig a közönség. A jövőben is terveznek világhírű képzőművészek munkásságát bemutató tárlatokat, szombaton pedig az épület átadásának századik évfordulója alkalmából nyílt napra várják a látogatókat.

Szeged | Szúrás változó tarifákért | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
A kötelező védőoltásokat ingyen kapjuk meg, az ajánlottaknál viszont nemcsak a több ezer forintos vakcinát, de a beadási díjat is ki kell fizetnünk. Hogy mennyibe kerül a szúrás, azt a háziorvos szabja meg – törvény ugyanis nem szabályozza.

Szeged | Kristóf István, a király | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Szeged - A Társulat című szereposztó műsor középdöntőse a Szegeden tanuló Kristóf István. A fiú olyan kamerafóbak vallja magát, aki hat hónap alatt három évet fejlődött.

Szeged | Mindentudás Egyeteme és#8211; Szeged | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Mi a tudomány? Mi a tudomány tárgya? Mi a szociológiai és a módszertani megközelítés közti különbség lényege? E kérdésekre is válaszol Farkas János (BME Szociológia és Kommunikáció Tanszék) a Mindentudás Egyeteme – Szeged szerdai előadásában.

Hódmezővásárhely | Jövőre folytatják ivartalanítást Hódmezővásárhelyen | delmagyar.hu - Szeged -
Hódmezővásárhely - A vártnál sikeresebb volt a hódmezővásárhelyi Konrad Lorenz Természet- és Állatvédő Egyesület ivartalanítási akciója – tájékoztatta lapunkat Dömötör Júlia, a szervezet elnöke.

Hódmezővásárhely | Pro Urbe-díj a közösségépítőnek | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Hódmezővásárhely - Pro Urbe-díjjal ismerte el Hódmezővásárhely a 67 esztendős Vanderstein János több mint két évtizedes munkáját. A vásárhelyi zsidó hitközség korábbi vezetője négyévesen élte túl a holokausztot, elévülhetetlen érdemeket szerzett a közösség újjászervezésében és abban is, hogy a zsinagógát városi támogatással felújíthatták.

Hódmezővásárhely | Mocskolódó röplapok | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Mindszent - Trágár hangvételű szórólapok jelentek meg a napokban Mindszenten, melyek a polgármester mellett érvelnek. Ám a nyomtatvány tartalmát mind a város első embere, mind a vele vitában álló képviselők kikérik maguknak. Az a férfi, akinek a nevét a lap aljára írták, szintén felháborodott: ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a rendőrségen.

Makó | Mezeipocok-invázió Makó térségében | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Makó - Az aszályos nyár miatt sosem látott rágcsálóinváziótól szenved Makó és térsége – a túlszaporodott hörcsögök ugyan már téli álmukat alusszák, de a pockok még ostromolják a magtárakat, ráadásul pusztítják a még földben lévő petrezselymet is. A gyökér esetében hektáronként félmilliós kárral is számolhatnak a gazdák, ami a termés 70 százalékát is kiteheti.

Szentes | Száműzik a bliccelőket Szentesen | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szentes - A húszforintos parkolójegyért sem tolongtak tegnap a szentesi városközpontban, ahol ezért az összegért húsz percig várakozhatnak az autósok. A képviselő-testület azokra gondolva módosított a rendszeren, akik csak rövid időre állnak meg a belvárosban

Csongrád | Rájuk esett a faág | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Csongrád - Fának ütközött egy autó Csongrádon, és a fa lehasadó ága megsebesített egy kerékpárost és gyermekét.

Csongrád | Fatolvajokat és rablót fogtak Csongrádon | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Csongrád - Több százezer forint értékű tűzifát lopott egy férfi a Csongrád környéki erdőkből, végül elfogták a rendőrök. Előállították azt az embert is, aki megütött és kirabolt egy fiatal nőt.

Makó | Csőke Attila nem kellett Orbánnak | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Makó - Nem fogadta el a makói székhelyű választókerületi Fidesz-szervezet jelöltjét, Csőke Attilát helyi elnöknek Orbán Viktor pártelnök, így egy héten belül újra összehívják a választókerületi tanácsot. Ha az ott megválasztott jelölt sem nyeri el a pártelnök tetszését, az országos elnökség hoz végső döntést.

Szentes | MSZP: mégsem lesz vonalbezárás | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szentes, Makó, Csongrád - Mégsem állítja le a közlekedést a GKM a Szentes–Kiskunfélegyháza vonalon, és haladékot kapott az Újszeged–Mezőhegyes közötti vasúti közlekedés is. Ezt Csongrád megyei szocialista képviselők, polgármesterek jelentették be tegnap délelőtt, miután újra tárgyaltak a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium vezetőivel.

0 megjegyzés: