Spiga

Csongrád megye a médiában: 071121

[ePresso] - Az SZTE replikája a Török-ügyre

A Szegedi Tudományegyetem a Török Márk EHÖK elnök és az SZTE EHÖK elnöksége által az utóbbi napokban a sajtóban közzétett és a mai napon sajtótájékoztatón ismertetett nyilatkozatai kapcsán az alábbiakat kívánja leszögezni.

Az SZTE sajtóközleménye:...

Hódmezővásárhely | Tarlós a népszavazásról Hódmezővásárhelyen | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Hódmezővásárhely - Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakciójának és a népszavazási kampánynak a vezetője találkozott a Csomiép dolgozóival, és Lázár János polgármester vendégeként részt vett a susáni Szabadság Olvasókörben rendezett lakossági fórumon is.

Hódmezővásárhely | Történetmesélés | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Negyvennégy vásárhelyi szerző vallomása olvasható a Merlin – a történetmesélés mint az élethosszig tartó tanulás egyik formája címmel az Európai Unió Socrates-programja támogatásával megjelent kötetben, amelyet csütörtökön este 6 órától mutatnak be a Németh László Városi Könyvtárban.

Makó | Elkészült Szekeres István makói triptichonja | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Makó - Elkészült a Makó történelmét reprezentáló triptichon, azaz hármas festmény még hiányzó két darabja Szekeres István makói születésű grafikusművész, díszpolgár budapesti műhelyében. A képegyüttes az év utolsó testületi ülésén kerül a városháza dísztermébe. Az önkormányzat továbbra is várja a felajánlásokat az alkotás megvásárlásához.

Szentes | Fedezeti igazolás nélkül a légi bázis | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szentes - Nem a közbeszerzési eljárás elhúzódása miatt nem szállhat fel karácsonykor a mentőhelikopter a szentesi bázisról, hanem azért, mert az egészségügyi tárca szeptember óta nem adott fedezeti igazolást a 80-90 milliós beruházáshoz. Szirbik Imre polgármester szerint meg kell várni, hogy a 2008-as költségvetést jóváhagyja a parlament, mert abban szerepel majd a szentesi mentőhelikopter-állomás építésére fordítható összeg.

Csongrád | Wellness szolgáltatások a megyei fürdőkben | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
A téli szezonban wellness szolgáltatásokkal várják a megyei fürdők a vendégeket. Szinte minden fürdőben van szauna, de nem mindenhol lehet utána hideg vízben megmártózni.

Ha harc, hát legyen harc - hír6.hu
A szegedi EHÖK-elnök Török Márk fegyelmi ügyéről az Egyetem eddig nem kívánt nyilatkozni. Török sorozatos médiaszereplései után ma az intézmény is az új harcmodor mellett döntött: a fegyelmi eljáráson kívül sajtónyilatkozatok terén is felvették a kesztyűt. Délután mindkét fél közleményben tudatta a nagyközönséggel: neki van igaza.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Tarlós: A népszavazás nem a hatalomról szól
„A jövőről és nem a hatalomról szól a népszavazás. Ki kell nyitni az ablakokat, mert füstös és rossz a levegő” – mondta Tarlós István a hódmezővásárhelyi Szabadság Olvasókörben november 20-án tartott lakossági fórumon.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Szerdán nyithat a nappali kórház
Megérkezett az összes gépészeti berendezés, beüzemelték, már csupán néhány ÁNTSZ engedély szükséges ahhoz, hogy valóban tudjon betegeket fogadni a kisteleki nappali kórház – tudtuk meg dr. Kincses László osztályvezető főorvostól.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Töredékek Szabó Magda életművéhez
A hódmezővásárhelyi Németh László Városi Könyvtár olvasótermében november 20-án Szurmainé Silkó Mária: Ajándékomat megbecsüld ! Töredékek Szabó Magda életművéhez című könyvét mutatta be.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A közlekedési feltételeket fejlesztenék
A maroslelei önkormányzat a Tisza Volánnal közösen pályázik a buszközlekedés korszerűsítésére, valamint 109 millióból felújítaná a Petőfi, a Pacsirta és a Damjanich utcát – mondta a településen ma tartott testületi ülésen Martonosi György polgármester.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Idős hölgyet loptak meg lakásán
Kisteleken régiségvásárlás ürügyén jutott be két ismeretlen férfi egy idős hölgy ingatlanába. Míg a gyanútlan áldozat körbevezette őket, megszabadították hetvenezer forintjától – mondta el Micheli Ferenc rendőr százados, a Kisteleki Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Osztály vezetője.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A természet festője
A hódmezővásárhelyi Nyugdíjas Lakópark adott helyet november 20-án Tóbiásné Bereczki Margit festményeinek bemutatására.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Politikai támadást feltételez az EHÖK
Arra gyanakszik a Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzata, politikai támadás áll az EHÖk elnöke, Török Márk elleni fegyelmi eljárás mögött, amelyet a SZTE rektora indított.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Márciusban nyit az új gyógyszertár Maroslelén
2008. márciusában egy teljesen új gyógyszertár nyílik meg Maroslelén, amely az eddiginél hosszabb nyitvatartással és ügyeleti idővel várja majd a lakosokat.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Öt éves a dóci csoport
Megalakulásának ötödik évfordulóját ünnepli a hét végén a Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesületének Dóci Csoportja – tájékoztatott Tóth Margit elnök, Dóc polgármestere.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Nyitott kapukkal az új tanév felé
Nyitott kapuk címmel rendeztek bemutató tanítást a hódmezővásárhelyi Klauzál Gábor Általános Iskola Nádor Utcai Tagintézményében kedden.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Tarlós a Csomiépnél kampányolt
„Ha egy kormány baloldalinak vallja magát, képviselje a baloldal érdekeit” – jelentette ki Tarlós István november 20-án a hódmezővásárhelyi Csomiép Kft.-nél tett látogatása során.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A költségvetési koncepció a téma Szatymazon
Szerdán 14 órától tartja Szatymaz község önkormányzata képviselő-testületi ülését, melyen az idei háromnegyed éves beszámolón túl a jövő évi koncepció is terítékre kerül – tudtuk meg dr. Kormányos László polgármestertől.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Talma Szegeden dedikál
A szombati Szeged – Breszt férfi kézilabda Bajnokok Ligája mérkőzésen dedikálja „Az életem 200 felett" című könyvét Talmácsi Gábor, a gyorsasági-motoros világbajnokság 125 kcm-es kategóriájának bajnoka a csongrádi megyeszékhelyen.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Elkapták a szegvári szatírt
Szeméremsértés bűncselekmény megalapozott gyanúja alapján folyik büntetőeljárás egy 27 esztendős férfi ellen.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Ünnepel a pusztamérgesi iskola
Pusztamérgesen jótékonysági bált szerveznek, a gyerekek és az iskola életének segítése és jobbá tétele érdekében.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Gyalogos gázolás Vásárhelyen
Ford személyautó gázolt el egy kislányt Vásárhelyen a Tóalj és Szőnyi utca kereszteződésében.

Szeged Szerver
Fennállása negyedszázados évfordulója alkalmából konferenciát rendezett az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségének Csongrád megyei szervezete Szegeden.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Tarlós a Csomiépnél kampányolt
„Ha egy kormány baloldalinak vallja magát, képviselje a baloldal érdekeit” – jelentette ki Tarlós István november 20-án a hódmezővásárhelyi Csomiép Kft.-nél tett látogatása során.

Hódmezővásárhely | Kishomoki csatornák: száz aláírás kell még | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Hódmezővásárhely - Az év végéig 506 aláírt szándéknyilatkozatot kell összegyűjteni Új-Kishomokon, hogy az unió támogassa a mintegy 600 millió forintos csatornázási beruházást. Az előírás szerint ugyanis a 750 érintett ingatlan 67,5 százalékának kell vállalnia, hogy rácsatlakozik a hálózatra.

Csongrád | Kétszázan demonstráltak Csongrádon a vasúti szárnyvonalért | delmagyar.hu - Szeged -
Békés tüntetésen mintegy kétszázan tiltakoztak tegnap Csongrádon a Szentes és Kiskunfélegyháza közötti vasútvonal bezárása ellen. Bedő Tamás csongrádi szocialista polgármester és országgyűlési képviselő szerint marad a vonal, Vincze László csongrádi fideszes országgyűlési képviselő szerint viszont bizonytalan a sorsa.

Szeged | Senkit se hívtak, mégis jönnek | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Újra sorban állnak az emberek a gázártámogatással kapcsolatba hozható papírjaikkal az államkincstárnál – tegnap délelőtt az utolsók a Széchenyi téren várakoztak. Eltúlzott bürokráciát gyanítottunk először, majd kiderült: az emberek maguktól gyülekeznek. A kincstár szerint senki se hívta őket.

Szeged | Szerdán a fegyelmi eljárás örök Márk ellen | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Ma kezdődik a fegyelmi eljárás az SZTE hallgatói önkormányzatának elnöke, Török Márk ellen. Az EHÖK kiáll a vezetője mellett, aki szerintük egyetempolitikai támadás áldozata. Az egyetemi sajtószóvivő felháborítónak nevezte, hogy Török a nyilvánosság bevonásával és az ügy politikai síkra terelésével megpróbálja előre befolyásolni a független tanács munkáját.

Szeged | Sztrájk a vasúton és a Démásznál | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Megbéníthatja az országot a Liga Szakszervezetek kezdeményezésére szerdán megtartott „társadalmi szolidaritás napja".

Szeged | Piac a város szélén | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Szeged - A móravárosi nagyberuházásokkal párhuzamosan hamarosan a Cserepes sori bódéváros is megújulhat. A mára korszerűtlenné vált 335 bódé helyett új, egységes pavilonokat helyezhetnek ki, valamint fedett árusítócsarnok kiépítését is tervezik

Szeged | Sok a romániai beteg a szegedi klinikákon | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Évek óta több száz külföldi beteg érkezik a szegedi klinikákra kivizsgálásra vagy műtétre. Mindezért busás összegeket hagynak itt a többnyire román vagy szerb páciensek. Egyikük azt mondja, míg otthon nem foglalkoztak velük, Szegeden világszínvonalú szakmai tudással rendelkező, felelősségteljes orvosok látják el őket.

Szeged | Rendhagyó születésnap a száz éves Reök-palotában | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Száz éves a szegedi Reök-palota szecessziós épülete, és éppen száz napja nyitott meg az épületben a REÖK, a Regionális Összművészeti Központ. Az évfordulóra programokkal készülnek.

0 megjegyzés: