Spiga

Csongrád megye a médiában 071203

Webradio
A szegedi Fidesz nyílt levélben kér minden szegedi ingatlan bérlőjének olyan kedvezményt, amit a Teke Kft. kapott a várostól.

Index - Politika - Bulvár hírek

Gyalogost gázolt halálra egy személyautó vasárnap kora este, Szeged-Kiskundorozsmától néhány kilométerre, a bordányi úton. A rendőrség elsődleges adatai alapján a személyautó Szeged felé tartott, amikor az út közepén két kivilágítatlan, sötét ruhát, viselő gyalogost észlelt a sofőr. A gépkocsivezető már nem tudta kikerülni őket, és egyiküket elsodorta. A középkorú férfi azonnal életét vesztette, társa pedig, elhagyta a baleset helyszínét.

Duna Televízió
Szeged - Az ország leghosszabb Tisza-holtágának van egy nem is aprócska szépséghibája: hiába lenne gyönyörű természeti környezet, átható bűz veszi körül. Pályázati pénzből már elkészíttette a szegedi önkormányzat a rehabilitációs tervet, a környéken lakóknak azonban még tűrniük kell egy darabig.

A szegedi patikák nem akarnak éjszakázni - Hazánktája - Cikkek - STOP
Egyelőre nem közeledtek az álláspontok a szegedi patikai ügyelet kérdésében. A patikusok több kifogást is emeltek a terhet jelentő feladattal szemben.

Ütemes menetrend a Dél-Alföldön is - hír6.hu
Csongrád megye - Mi is fellélegezhettünk, amikor bejelentették, hogy az egyébként hetven éves ötletet a MÁV is megvalósítja: bevezetik az ütemes menetrendet.Ennek lényege, hogy a vonatok legalább fél napon keresztül egyenletes időközönként közlekednek - tájékoztatta a Hír6-ot a MÁV területi kommunikációs szakembere. Szentes-Bíró Ferenc elmondta: ez általában óránkénti, de legalább kétóránkénti vonatindulást jelent (például minden óra huszadik percében).

Agro Napló hírek: 2007.10.30 - V. Mórahalmi vetőmagbörze
Mórahalom - V. Mórahalmi vetőmagbörze

Kistelek város és a kistérség hivatalos oldala
Kistelek - Szombathelyi Árpád festőművész országos elismerése:
A 2007 év is, hasonlóan előzőekhez, rendkívül termékeny volt számára, ugyanis az Art-Export Kft. által meghirdetett Munkácsy rajz- és festőverseny avagy: A magyar táj Munkácsy szemével 2007-ben pályázatára beadott munkájával az I. helyet nyerte el.
http://www.szombathelyiarpad.hu/

Kistelek város és a kistérség hivatalos oldala
KISTELEK - 2007. november 3-án 10 órakor ünnepélyesen átadásra került a Kisteleki Szakorvos Rendelőközpont újonnan elkészült sebészete. Ezzel, a legfelső szint - melyet a betegek eddig nem használtak - új funkciót kapott.

Kistelek város és a kistérség hivatalos oldala
Kistelek - A Kisteleki Művésztei Iskola Képzőművész Köre meghívja Önt és Barátait az iskola kiállítótermébe 2007. december 3-án 18 órakor nyíló ŐSZI TÁRLATÁRA. A kiállítás megtekinthető: 2007. december 3-19-ig 10-18 óra között. A kiállított művek megvásárolhatók!

Városi rendezvények | Makó
Makó - December 4., kedd 15 óra: MAKOVECZ IMRE TERVBEMUTATÓJA a városi fürdő fejlesztéséről. (Korona díszterme, Széchenyi tér 10., Dénes Henrietta, 511-827).

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - A szentesi önkormányzat pénteki ülésén, egy tartózkodás mellett, egyhangúan elfogadta, hogy szükség van a Kurca főcsatorna bioremediációjára, és abban a munkában részt vállal. A víz természetes öntisztulását elősegítő programban Szegvár és Mindszent önkormányzatával, a helyi Gerecz Elemér horgászegyesülettel közösen vesznek részt, ahol Szentes a gesztor szerepét is betölti. A város egyúttal vállalta azt is, hogy a következő három évben, a rá eső részben, biztosítja a vízminőség-javítás anyagi forrásait, várhatóan a következő évi költségvetésben 1,3 millió forintot tervez a feladat végrehajtására.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - Már hosszú évek óta hagyomány, hogy a szentesi Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban Mi van a puttonyban címmel bemutatja gála műsorát a Fővárosi Nagycirkusz. Az idén december 6-án 15 órakor lépnek fel a Magyar Cirkusz és Varieté Stúdió artistái. A két órás, családcentrikus előadás minden korosztálynak kellemes szórakozást nyújt.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - Január elsejétől Szentesen emelkedik a víz és csatornadíj. Összességében a lakosoknak havonta 29 forinttal kell többet fizetniük a jövő évben, a szolgáltatás együttes díja 372 forintra nőtt. A nem lakossági fogyasztók esetében ez az összeg 521 forint lesz, ez is mintegy 8,5 %-os emelkedést jelent. Az árbevételben jelentkező többlet egy részét az elszivárgó vizek csökkentésére, másrészt műszaki fejlesztésre fordítják. Ugyancsak január elsejétől emelkednek a helyi tömegközlekedés tarifái. A vonaljegy autóbuszon váltva 150, az összvonalas havibérlet 2980, a tanuló és nyugdíjas bérlet pedig 900 forintba kerül majd. A növekedés egy kevéssel több mint 7 %-os. Emellett a helyi önkormányzat várhatóan a jövő évi költségvetésében 2 millió forinttal támogatja majd a buszjáratokat fenntartó Tisza Volán Zrt-t, hogy hozzájáruljon a cég helyi közlekedés működtetéséből származó veszteségeinek csökkentéséhez.

Szentesi Élet /2007.11.30./
Szentes - Farkas Sándor, a FIDESZ MPSZ-KDNP országgyűlési képviselője tart fogadóórát december 5-én, szerdán 9-11 óráig a Fidesz irodában (Szentes, Kossuth u. 11.). A képviselő várja az érdeklődő szentesi és környékbeli lakosokat.

Demeter Attila a 7. sz. választókerület önkormányzati képviselője lakossági fogadóórát tart december 5-én, szerdán 17 órakor. A fogadóóra témája a választókerület fejlesztése. Az érdeklődő lakosságot a Csongrádi út 3. sz. alatt lévő Vízmű Kft. épületében várja

Szentesi Élet /2007.11.30./
Szentes - Zenés, rendhagyó irodalmi est a XX. század Istenkereső költőitől (Ady, Babits, József Attila, Pilinszky). Eperjes Károly Kossuth-díjas színművész önálló estjére várják a közönséget december 4-én, kedden 19 órakor a Művelődési és Ifjúsági Házban. Jegyek a helyszínen kaphatók.

Szentesi Élet /2007.11.30./
Szentes - A most megnyíló Bohém világ fotókiállításomon az egyik kedvenc témám, a jazz és a zenei téma jelenik meg a képeimen.
A kiállítás megtekinthető a Galéria Kávéház és Étteremben (Szentes, Petőfi u 7.) december 3-ától 2008. január 7-ig. A kiállításra mindenkit szeretettel várok.

Szentesi Élet /2007.11.30./
Szentes - Nádas Alexandra Tájnaplók és Eszik Alajos Lelkendezések és siránkozások című kiállításának megnyitójára várják az érdeklődőket december 6-án, csütörtökön 17 órakor. A főtéri galériában nyíló kiállítást megnyitja Szuromi Pál művészeti író, közreműködik Csák László, Varga Zsuzsanna, Góg József. A kiállítás december 6-22-ig tekinthető meg, keddtől-péntekig 10-13 és 15-18 óráig, szombaton 9-13 óráig.

2007. december 3-án, 18 órakor nyílik meg "Ezt látni kell!" címmel Vidovics Ferenc fotókiállítása a Városi Könyvtár előadótermében.
Mi kell egy jó kiállításhoz? Először is TÉR! Ez a tér a könyvtár előadóterme, mely hangulatos helyet biztosít e rendhagyó kiállításnak. Másrészt pedig HATÁS! Mármint a látvány hatást gyakoroljon a szemlélőre. Ha minden igaz, ezen a különleges kiállításon e két dolog összefonódik, tehát lesz TÉR, lesz HATÁS, és ezek kapcsolata, TÉRHATÁS is! Minden érdeklődőt szeretettel várunk, aki szereti a különleges vizuális élményt!

2007. november 28-án a Kajtár István vezette szentesi tűzoltóság ünnepélyes körülmények között egy tűzoltó autót adott át Nagytőke polgármesterének, mely gépjárművet felújítottak. A jármű motorikusan és egyébként is jó műszaki állapotban van. Kajtár István a délelőtt tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy erre a szerre már nincs szüksége a Kurca-parti lánglovagoknak, mivel már ennél korszerűbb eszközökkel rendelkeznek.
Stabarecz Ferenc, Nagytőke első számú vezetője megköszönte a felajánlást, és kijelentette: már meg vannak az elképzeléseik annak hasznosítására. Egyrészt felszerelik kiegészítő eszközökkel és szeretnék majd a műszaki mentésben alkalmazni. Másrészt a használatba vételen keresztül feléleszteni a községi önkéntes tűzoltók életét, tevékenységét. Szöllősi Sándor a katasztrófa védelem megyei parancsnoka üdvözölte a kezdeményezést, és azt várja, hogy ez is hozzájárul a mentési munkák kistérségi összhangjához.

Városi Visszhang Szentes » A Galériában
Nádas Alexandra
Tájnaplók c. kiállítása nyílik a főtéri Galériában december 6-án 17 órakor. Az alkotásokat Szuromi Pál művészeti író ajánlja a közönség figyelmébe. Közreműködik: Varga Zsuzsanna, Csák László és Góg József...

A kisteremben Eszik Alajos Lelkendezések és siránkozások c. tárlata nyílik ugyanekkor. A kiállítások az intézmény keddtől-péntekig 10-13, 15-18, szombaton 9-13 óráig tartó nyitva tartási idejében december 22-ig megtekinthetők.

Városi Visszhang Szentes » Hírek
Szentes - Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Magyar Államkincstár Dél-alföldi Regionális Igazgatóság munkatársai az energiatámogatási kérelmek közvetlen átvétele és az igénylők szükség szerinti tájékoztatása céljából kihelyezett ügyfélszolgálatot tartanak 2007. december 7-én 8.00 - 13.30 óráig a Városháza földszint 113-as számú szobájában.

Szeged | Gyümölcsös bort várnak az idei szüretből a megyei borászok | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Szeged - Jó minőségű, ízes bort várnak az idei termésből a megye borászai. Ásotthalmon, a vásárhelyi Sóshalmon és a csongrádi hegyvidéken is kiváló minőségű újborra számítanak.

Hódmezővásárhely | A vásárhelyi kispuskalőtér a régi maradt | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Hódmezővásárhely - Jelenlegi helyéről az Erzsébeti útra akarta áthelyezni a város a vásárhelyi lőteret évekkel ezelőtt – aztán a terv terv maradt. A környék mára alaposan megváltozott, a közelben halad át a 47-es forgalma, üzletek nőttek ki a földből, a leharcolt lőtér azonban a helyén marad.

Hódmezővásárhely | 6 milliárd forintot nyert idén pályázaton Hódmezővásárhely | delmagyar.hu -
Hódmezővásárhely - Ha a kormány által már támogatott város-rehabilitációs pályázata lezárul, s a város megkapja a már megígért 2,6 milliárd forintos támogatást, akkor az elnyert pénzek majd hatmilliárd forintot, az idei költségvetés harmadát jelentik.

Makó | Országos versenyt nyert a makói nótaénekes | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Makó - Országos nótaversenyt nyert a Makón élő Varga Anna, aki továbbra is lelkesen koncertezik – legutóbb a Vajdaságban és Romániában is énekelt. Most egy Guinness-rekordkísérletben is részt vesz: másokkal együtt huszonnégy órán át fog magyar nótákat énekelni.

Makó | Drágulhat a piac Makón | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Makó - Döntés még nincs, de elképzelhető, hogy jövőre öt százalékkal emelkedik a helypénz mértéke a makói piacon. A helyi ellenzék az itt árusító idős makóiak érdekében nem változtatna a díjtételen, vagy külön kedvezményt adna nekik, a piac üzemeltetője arra hívja fel a figyelmet, hogy az itt bevételhez jutók többsége profi kereskedő, s nem is helybeli.

Makó | Egy helyben járó magyar agrár-környezetgazdák | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Makó - Három év után már működni látszik a környezetkímélő módszereket alkalmazó agrár-környezetgazdálkodás rendszere: a támogatások már nem akadoznak úgy, mint egy-két éve, ugyanakkor hiába volnának, új érdeklődők nem csatlakozhatnak a mozgalomhoz. Makó térségében a teljes termőterület húsz-harminc százalékán gazdálkodnak így a földművelők.

Makó | Czibolya fiai minden díjat elhoztak | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Makó - Fél éve távozott a makói városi televízió éléről Czibolya Kálmán. Most videósként dolgozik, emellett tovább vezeti azt az alkotóműhelyt, amelynek tagjai egy országos filmfesztiválról szinte minden díjat elhoztak.

Makó | Streitman Károly a makói gyermekosztály élén | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Makó - Új vezetője van a makói kórház gyermekosztályának: Streitman Károly egyetemi magántanár, neves hazai és külföldi intézeteket megjárva hét évvel ezelőtt tért vissza szülővárosába, az osztály vezetését pedig nemrégiben vette át. Fontos feladatának érzi az utánpótlás-nevelést, és örül, hogy fiatal makói orvosokkal dolgozhat együtt.

Makó | Túl gyorsan telik a makói szeméttelep | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Makó - A vártnál gyorsabban telik Makó szeméttelepe, ha minden így megy tovább, öt éven belül nem marad szabad hely – hangzott el tegnap Makón, a testületi ülésen. A képviselők elfogadták a jövő évi költségvetési koncepciót.

Szentes | Tisztább vizet kértek Fábiánban | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Fábiánsebestyén - Nem került szóba a fábiánsebestyéni falugyűlésen, miért nem hirdethet a helyi takarékszövetkezet a Fábiáni Kisbíró című ellenzéki lapban. A jelenlévőket a politikai konfliktus helyett jobban érdekelte a víz minősége.

Csongrád | Csongrád kíméli a nyaralók gazdáit | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Csongrád - Jóval többet költenek Csongrádon a Körös-torok fenntartására és fejlesztésére, mint amennyi közvetlen bevételt hoz az üdülőterület. Javulhatna a mérleg, ha nyolc év után megemelné az önkormányzat az épületek után fizetendő idegenforgalmi adó mértékét, de nincs szándékában.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Elözönlötte az ifjúság a jégpályát
Több százan gyűltek össze december 2-án délután a hódmezővásárhelyi Kossuth téren a jégpálya megnyitójára.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Baleset Vásárhelyen
Hódmezővásárhely - Volswagen és egy Mitsubishi ütközött egymással a Damjanich utca és a Szerencse utca kereszteződésében.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Juronics Príma-díjat kapott
Príma-díjat kapott Juronics Tamás, a 20 éves Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Lakcíme: Tisza folyó
Szeged - Vannak, akik hóbortnak tekintik, mégis inkább kényszerből költözött a Tisza hullámaira Ótott Ferenc. Az országban egyedülálló, úszó házat azért építette, mert betegsége miatt csak itt érzi jól magát.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Néptánccal nyitották meg a bált
A hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola hatodik alkalommal megrendezett alapítványi bálját az iskola Árendás Néptánc Együttese nyitotta meg műsorával.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Kamionbaleset Kisteleknél
Az M5-ös autópálya kisteleki lehajtójánál a körforgalomban oldalára borult egy kamion szombaton este.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Bállal zárták az évet a játékvezetők
A már hagyományos évzáró báljukat rendezték meg a Csongrád megyei labdarúgó játékvezetők december 1-jén az Algyői Faluházban. Az eseményen Kucsora Attila kapta a legjobb megyei játékvezetőnek járó díjat, az év felfedezettje Lovas László lett.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A 13. is sikeres
A Mindszenti Általános Iskola 13. alkalommal rendezte meg hagyományos jótékonysági bálját a sportcsarnokban. A „Kispál-féle” marhapörkölt után a szerbiai Martonosi zenekar muzsikájára ropta a vendégsereg.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Mártírgyártás vagy tettenérés?
Két félévre eltiltást kapott a Szegedi Tudományegyetem Hallgatói önkormányzatának elnöke, Török Márk első fokon az egyetem fegyelmi bizottságától.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Jubiláns népdalkör
A hódmezővásárhelyi Szabadság Olvasókör Asszonykórusa fennállásának a huszadik évfordulóját ünnepelte december 1-én az olvasókör helységében.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Közös csatornázás
Hódmezővásárhely - November 29-i nappal megalakult a külterületi településeket összefogó Víziközmű Társulat Szervező Bizottsága Batida, Szikáncs, Erzsébet és Kútvölgy külterületi koordinátorai és a Szikáncs részönkormányzatának tagjainak a közreműködésével – tudtuk meg Benkő Zsolt területi képviselőtől.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Jelentős csökkenéssel számolnak
Gazdasági testületi ülést tartottak Szentesen, ahol a jövő évi költségvetési koncepcióról , illetve az azt megalapozó különböző díjtételek rendeletbeli módosításáról tárgyaltak a képviselők – tudtuk meg Szirbik Imre polgármestertől.

Szeged | Nagy a kereslet a bérmikulás iránt | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Alig van szabad hely annak a két férfinak a Mikulás-naplójában, akikkel december elejei mesterségükről, a bérmikuláskodásról beszélgettünk.

Szeged | Halálos bosszúhadjárat - jogos önvédelemmel | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - A szegedi közvéleményt hónapokig élénken foglalkoztató, egy halálos áldozatot követelő úgynevezett Kálvária téri bandaháborúban a bíróság jogos védelmet megállapítva első fokon felmentette a halált okozó testi sértés vádja alól az elsőrendű vádlott Kőműves Istvánt.

Szeged | Meggyújtották az első gyertyát az adventi koszorún | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Az egyházak és szegedi közéleti személyiségek gyújtják meg a gyertyákat a Dóm téren felállított hatalmas adventi koszorún – az advent időszakának minden vasárnapján.

Szeged | Ma nyitja kapuját a szegedi Szeretetsátor | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Az ünnepi díszbe öltöztetett Szeretetsátor ma megnyitja kapuját a Dugonics téren. A város önkormányzata, a Rádió 88 és a Délmagyarország, összefogva Szeged meghatározó vállalataival, karitatív rendezvénysorozatot indított, amelynek részeként december 22-éig – amikor lapunk a hivatásos nevelőszülőket és családjukat látja majd vendégül – mindennap másik cég gondoskodik meghívottjairól.

Szeged | Hárman sérültek meg Sándorfalván | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Baleset történt a sándorfalvi úton vasárnap, a déli órákban. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságtól származó információk szerint egy Renault típusú személygépkocsi haladt Szeged felől Sándorfalva felé.

Szeged | Kiosztották a megyei Príma-díjakat | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Immáron második alkalommal adták át szombaton a területi Príma-díjakat, amelyet Csongrád megyében élő művészek, tudósok, építészek és közéleti személyiségek kaphatnak.

Szeged | Illetékköteles a 150 ezer forintnál drágább ajándék | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - A hatályos illetéktörvény értelmében ajándékozási illetéket kellene fizetni a 150 ezer forintnál drágább ajándék után. A jogszabályt senki se tartja be, az emberek nem írnak ajándékozási szerződést, holott még az APEH-nek is jelenteniük kellene.
Szeged | Csecsemő a határsértő albánok között | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Ásotthalom - Egy tizenegy hónapos csecsemő is volt abban a kilencfős illegális határátlépő csoportban, amelyet szombat hajnalban a Szeged Határrendészeti Kirendeltség munkatársai fogtak el Ásotthalom külterületén

Szeged | Mindentudás Egyeteme és#8211; Szeged: Seres László | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Hogyan elégíthető ki a növekvő energiaigény? Miért nem alkalmazzák az alternatív energiaformákat? E kérdésekre is válaszol a Mindentudás Egyeteme – Szeged szerdai előadásán Seres László egyetemi tanár (SZTE JGYPK Kémia és Kémiai Informatika Tanszék).

Szeged | Szegedi lányokról mintázták a számítógépes játék karaktereit | delmagyar.hu - Szeged -
Szeged - A szegedi Horváth Péter és unokatestvére, Horváth Csaba gyermekkora óta ír számítógépes programokat. Első közösen kifejlesztett játékuk zenéjét szegedi zenekar, hátterét szegedi makettmester készítette. Szereplőit pedig barátnőikről mintázták.

Szeged | Pincében talált szobrot avatnak ma az egyetemen a hallgatók | delmagyar.hu - Szeged -
Szeged - Szoboravatással, felolvasóesttel és rendhagyó irodalomórával emlékeznek ma a megyében József Attilára, aki hetven évvel ezelőtt ezen a napon lett öngyilkos Balatonszárszón.

Szeged | Tüll, csipke és kristály: esküvői kiállítás a Marson | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Szeged - Úgy éreztük, mintha Tündérország kapuján léptünk volna át, amikor a Mars téri U pavilonba toppantunk, ugyanis itt rendezték a hét végén a III. menyegző esküvői kiállítást.

Szeged | Garázda fiatalokat fogtak el szombat éjjel Újszegeden | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Szeged - A Szegedi Rendőrkapitányság adatai szerint egy hét főből álló, 15-17 év közötti fiatalokból álló társaság sétált végig szombat éjszaka Újszegeden, a Derkovits fasoron, miközben útjukba kerülő járműveket, telefonfülkét és kapucsengőket rongáltak meg.

Szeged | Szegedi papucs készült marcipánból | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - A szegedi biológia-angol szakos egyetemista, Kiss Adrienn marcipánból készítette el a szegedi papucsot. A lány egyszerre három iskolába jár: a Hansági Ferenc szakközépiskolába, az egyetem tanári szakára és élelmiszeipari mérnöki karra.

Szabad Föld Online - A naprakész hetilap
Szeged - A történethez hozzátartozik, hogy a nyár végén már hasonló hirtelenséggel bezárt a szomszédban egy magánóvoda. Ugyanakkor a környéken legalább kettő – esetleg három – játékterem vár nyitásra, amelyek nem kaphatnak működési engedélyt oktatási intézmény kétszáz méteres körzetén belül.

hvg.hu
Szeged - Korrupciógyanú, olajügyek szereplői, ide-oda utalt milliók - e krimielemek mellett néhány napja koalíciós feszültség is kíséri Szegeden a Deák Ferenc utcai óvoda december 1-jére tervezett bezárását és a mellette, a 200 méteres övezeten belül két játékterem kialakítását.

Felújítják a múzeum kupoláját - Szeged Városi Televízió
Szeged - Felújítják a tetőt a Móra Ferenc Múzeumban, ugyanis a régi szigetelés miatt beázott a kupola. A felújítás 1 millió 200 ezer Forintba kerül, amelyet a Csongrád Megyei Önkormányzat fizet. A munkálatokat az időjárási viszonyok miatt nehéz időzíteni.

0 megjegyzés: