Spiga

Csongrád megye a médiában 071113

Webradio
Csongrád megye - Magyar Anna nyílt levélben arra kéri a megye MSZP-SZDSZ-es országgyűlési képviselőit, hogy ne egy szűk üzleti kör érdekeit tartsák szem előtt, hanem gondoljanak választóikra, akiknek az egészségügyi ellátás átalakítása már eddig is nagy gonot okoz.

Webradio

Szeged - Pénteken délelőtt az előre meghatározott, mintegy 20 napirendei pontot vitatják meg a képviselők a Városházán. Este 7 órától pedig rendkívüli közgyűlésen döntenek a Deák Ferenc utcai óvoda további sorsáról.

Webradio
Szegeden öt helyszínen hét eseményre várják az érdeklődőket Kodály Zoltán születésének 125. és halálának 40. évfordulóján.

Webradio
Az európai képviselők egyhangúlag elfogadták Kovács László javaslatát, miszerint azok a tagállamok, amelyek eddig éltek az egyedi csökkentett ÁFA-kulcs alkalmazásának lehetőségével, ezt tehessék meg továbbra is, egészen 2010-ig -mondta Becsey Zsolt.

Újabb szín Szeged kulturális palettáján - hír6.hu
Szeged- Adrian Cioroianu román külügyminiszter nyitotta meg tegnap a Román Kulturális Intézet szegedi Fiókintézetét

Kistérségi csillag születik - hír6.hu
Hódmezővásrhely - Pénteken rendezik meg 18 órától a hódmezőzővásárhelyi Petőfi Sándor Művelődési Központban a kistérségi amatőr művészeti fesztivált. A rendezvénynek komoly hagyománya van Hódmezővásárhelyen, idén már huszonkettedik alkalommal szervezik meg a közművelődési szakemberek.

VG.hu
Szeged - Tíz kilogramm párizsivéget ajánlott fel a Pick Szeged Zrt. tulajdonában lévő Délhús Rt. a Magyar Máltai Szeretetszolgálat karácsonyi adománygyűjtő akciójához - írja a Magyar Hírlap. A megalázó ajándékot a szervezet visszautasította.

HírTV - Belföld :: Kilakoltatták a repülőtérről szegedi repülősöket (+videó)
Szeged - A bíróságon olyan döntés született, hogy hiába a Szegedi Repülő Egyesületé a felépítmények nagy része, az alatta lévő föld az önkormányzaté. Ezért a jövőben a városi cég üzemelteti a repteret, amely eddig a villamos- és trolibuszforgalmat szervezte.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Átadták a Budapesti Román Kulturális Intézet szegedi
Megnyílt Szegeden a Budapesti Román Kulturális Intézet fiókintézete; a román kultúra magyarországi megismertetését szolgáló intézményt Adrian Cioroianu román külügyminiszter és Bogyay Katalin, a kulturális tárca nemzetközi szakállamtitkára adta át szerdán a Tisza-parti városban.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Több mint 280 millió forint a Csongrád megyei egészségügyi
Csongrád megyében valamivel több mint 281 millió forintot kapnak az egészségügyi intézmények a kormány reformja által az egészségbiztosítási kasszában keletkezett ötmilliárd forintos többlet elosztása során - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Nagy Sándor, az SZDSZ szegedi szervezetének elnöke.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Továbbra is fontos a rehabilitáció
Szeged - A pszichiátriai rehabilitáció a jövőben is megtartja kivételes szerepét a súlyos mentális betegek terápiájában - jelentette ki Kovács Zoltán Ambrus klinikai főorvos szerdán Szegeden.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Vásárhelyen is csillag születik
Hódmezővásárhely - December 14-én, pénteken 18 órától rendezik meg a Petőfi Sándor Művelődési Központban a kistérségi amatőr művészeti fesztivált. A rendezvénynek komoly hagyománya van Hódmezővásárhelyen, idén már huszonkettedik alkalommal szervezik meg a közművelődési szakemberek – tájékoztatott Medgyesi Konstantin sajtóreferens

PROMENAD - a vidék hírportálja... - „Kettőspont-közélet, este” Balázs Péterrel
Hódmezővásárhely - A színigazgató, az egy állapot – kezdte mondandóját Balázs Péter – a névjegykártyámon is az áll: Balázs Péter színész, a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Egyre népszerűbb a Falukarácsony
Balaástya - A közösség még jobb összekovácsolása is célja a Balástyai Falukarácsony rendezvénynek, melyet idén harmadik alkalommal rendeznek meg – mondta el Ujvári László polgármester.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Fekvőrendőrt és biztonságos utcákat szeretnének
Hódmezővásárhely - A Szabadság tériek és a Károly utca lakói szeretnének fekvőrendőrt, a lakók szeretnék, ha az autósok a piacos napokon nem a házuk előtt, hanem a parkolókban hagynák a járműveiket. A többi között ilyen témákban szólították meg az emberek Dr. Lázár János polgármestert, valamint Dr. Havasi Katalin, Fekete Ferenc és Gyömrő-Molnár Imre képviselőket a december 12-i lakossági fórumon, amelyet a hódmezővásárhelyi Szent István Iskolában rendeztek.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A szeretet ünnepe
Hódmezővásárhely - December 12-én a Magyar-Holland Baráti Társaság hagyományos szeretetünnepét tartotta tagjai részére, a Belvárosi Olvasókörben.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Árnyékban és fényben
Hódmezővásárhely - A hódmezővásárhelyi Németh László Városi Könyvtár és a Szépírók Társasága közös szervezésében december 12-én Elek Tibor irodalomtörténész a Bárka című irodalmi lap főszerkesztője volt az est vendége.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Mégis megszűnnek?
MÁV - Három viharsarki szakasz szerepel a között a tizenkét vasúti szárnyvonal között, a melyekre a gazdasági és közlekedési minisztérium csak 2008. május végéig rendeli meg a vasúti közszolgáltatást.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Vásárhelyre is lehoznák
Hódmezővásárhely - A Károli Gáspár Református Egyetem Kremlinológiai Intézete és a Hódmezővásárhelyi Emlékpont Humán Oktatási Központ közös szervezésében került sor ma Budapesten a „Kelet-Közép-Európai Látleletek” című konferenciára.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Tovább a 43-asról
Makó - Rendkívüli sajtótájékoztatót tartottak december 12-én Makón. Dr. Buzás Péter polgármester, országgyűlési képviselő hétfői parlamentben elhangzott azonnali kérdését és a választ vetítette le a sajtó megjelent képviselőinek. Ebben a makói képviselő a gazdasági és közlekedési minisztertől érdeklődött, milyen forgalomszabályozási intézkedésekkel kívánja a tárca szabályozni a 43-as számú főúton átzúduló hatalmas forgalmat.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Mellényt kaptak a biciklisek
Csongrád megye - Közlekedésbiztonsági akciót szervezett a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága Makón december 12-én. A rendőrök a munkából hazafelé tartó kerékpárosokat állították meg, átnézték a biciklik világítását és fékeit. Most csak szóban figyelmeztették a kerekeseket a hiányosságokra és mindenkinek átadtak egy-egy láthatósági mellényt.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A vásárhelyi kórház is sztrájkol
A hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház Rendelőintézet is csatlakozik a LIGA Szakszervezet figyelmeztető sztrájkjához december 17-én – tájékoztatta portálunkat Dr. Veszprémi László sebész-főorvos

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Kutyák támadtak egy asszonyra
Zsombó - Kedden este tett feljelentést egy szegedi lakos, mely szerint a reggeli órákban Zsombón, a Szegedi út mellett két kutya rátámadt. Az állatok harapásaikkal súlyos sérülést okoztak az asszonynak.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Rendkivüli ülés Tápén
Szeged- A Tápé Városrészi Önkormányzat tagjai a legutóbbi ülésen azt kérték, ha olyan előterjesztés kerül a közgyűlés elé, amely kifejezetten érinti a városrészt, ezt megtárgyalhassák egy rendkívüli ülés keretében. A mai ülésnek két ilyen napirendi pontja lesz.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Adószám kell az őstermelőknek
A Gazdakörök Csongrád Megyei Szövetsége egy tájékoztató közleményt jutatott el szerkesztőségünkbe, amiben az őstermelői tevékenységgel kapcsolatos változásokról tájékoztatják az érintetteket.

Szeged | Vény nélküli pirulák a boltban | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Egyre több helyen – benzinkútnál, illatszer-, bio- és vegyesboltban – árulnak vény nélküli gyógyszereket Csongrád megyében. Bár több üzletlánc is beszállt az üzletbe, a kiskereskedők szerint az új áru nem hoz sokat a konyhára.

Szeged | Román kulturális intézet Szegeden | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Egyetlen vidéki kirendeltségként tegnap délben átadták a budapesti Román Kulturális Intézet fiókját Szegeden. A Dugonics téri épületben kiállításokkal és kulturális programokkal várják majd az érdeklődőket.

Szeged | Mégsem lesz torony a tápai Búcsú téren | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Lapunktól értesült Tápé képviselője, hogy bár van engedélye a Magyar Telekom Nyrt.-nek a tápai Búcsú térre adótorony építésére, a városvezetés nem hosszabbítja meg a társaság bérleti szerződését.

Szeged | Börtönben várják a folytatást Papp Edináék | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - A szabadkai bíróság tegnap harminc nappal meghosszabbította Mehmet Karcsi édesanyjának és az asszony férjének előzetes letartóztatását, ugyanakkor a tanács nem fogadta el az óvadékot sem, amit szabadlábra helyezésükért kínáltak fel.

Szeged | Herointúladagolásban halt meg a szegedi fiatalember | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Heroint használt az a 28 éves fiatalember, akit kedden reggel barátai holtan találtak egy Hont Ferenc utcai panellakásban. Két másik fiatalt kórházba szállítottak, ők évek óta heroinfüggők. A fiú egyszer már abbahagyta.

Szeged | Ünnepi találkozó a rendőrségen | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Ünnepélyes év végi találkozón mondott köszönetet a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője együttműködő partnereinek a szegedi Forrás Szállóban.

Szeged | Amiért a harang szól és#8211; Szegeden | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Egyre kevesebben tudják, mikor miért harangoznak. A déli harangszó például a nándorfehérvári diadal mellett az úrangyali imára is figyelmeztet.

Szeged | Állatkínzás hiúságból | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Szeged - A világon évente ötvenmillió állatból készül szőrmekabát – hívta fel a figyelmet az állatkínzás speciális, hiúságból elkövetett formájára tegnap a szegedi Orpheus Egyesület.

Szeged | Hetvenhét énekes az operaverseny döntőjében | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Szegeden, New York-ban, Brémában, Rennes-ben és Gdansk-ban megtartották az Operaverseny és Fesztivál a Mezzo Televízióval című verseny első fordulóját. A második fordulóba 77 énekes jutott. Szegeden és New York-ban volt a legnagyobb az érdeklődés.

Szeged | Kutyák támadtak egy szegedi asszonyra Zsombón | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Zsombó - Kedden este tett feljelentést egy szegedi lakos, mely szerint a reggeli órákban Zsombón, a Szegedi út mellett két kutya rátámadt. Az állatok harapásaikkal súlyos sérülést okoztak az asszonynak.

Hódmezővásárhely | Vásárhely a legnagyobb magyar vidéki város | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Hódmezővásárhely - Hódmezővásárhely ma 48 ezer 798 hektárjával – Budapest után – a második legnagyobb közigazgatási területtel bíró települése Magyarországnak. Ez azoknak a gazdálkodó családoknak köszönhető, akik a XVIII. században úgy döntöttek, városszéli földjükön tanyát építenek, és tovább növelik gazdaságukat.

Hódmezővásárhely | Új helyre költözött a kórház gyógyszertára | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Új helyre költözött az intézményen belül az Erzsébet-kórház gyógyszertára, mely így már a Zrínyi utca felől is megközelíthető, elérhető a betegek számára.

Makó | Magánkézbe kerül a makói térség vasútja | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Információink szerint napokon belül kiírják azt a pályázatot, amellyel a szaktárca működtetőt keres majd az Újszeged–Mezőhegyes szárnyvonalat magában foglaló térségi vasútra. Az egyik érintett település, Csanádpalota polgármestere szerint biztosan lesz érdeklődés iránta, a működtetéshez azonban változtatni kell sok mindenen. Az állomásfőnök szerint a menetrenden is.

Szentes | Nem adják intézetbe a szentesi Evelint | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szentes - Kétéves kora körül támadta meg a gyógyíthatatlan kór a szentesi Gazsi Ildikó Evelint. A most tízesztendős kislány nem tud beszélni, epilepsziás rohamok is gyötrik olykor, pelenkázni és etetni kell. A vásárhelyi speciális iskolában szakemberek foglalkoznak vele, de a rossz anyagi körülmények között élő családnak megoldhatatlan problémát jelent Evelin utaztatása.

Szentes | Derekegyház: virágzó falut tervezünk | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Derekegyház - Az ezernyolcszáz lakosú Derekegyházat 900 hektárnyi erdő, első osztályú vadászterület és kirándulóhely veszi körül. A Károlyi-család kastélyában otthon működik, és itt alapított mintagazdaságot egykor Weis Manfréd is. A Szenteshez közeli településen komolyan veszik a környezetvédelmet, és a természeti értékekre építve tervezik a jövőt.

Csongrád | Az NFH szerint törvénysértő volt a Megy a gőzös reklámja | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Csongrád - Burkolt reklámozás miatt eljárást indított a Megy a gőzös című film ügyében a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság. A Magyar Reklámszövetség viszont nem talált kivetnivalót abban, hogy a Csongrádon forgatott filmet egy álhírrel harangozták be. A jogi hercehurca is jó reklám: a Megy a gőzöst már csaknem kétszázezren látták.

Szeged | Nyilvánossá vált Kohári bűnügye, mégsem mond le tisztségéről | delmagyar.hu - Szeged -
Szeged - Akinek vaj van a fején, ne menjen a napra alapon ezúttal önkéntes lemondásra szólítja a Szegedet vezető koalíció a sportbizottság fideszes elnökét; Kohári Nándor gazdasági bűncselekményt követett el, ne ő osszon igazságot, mondják. Kohári közölte: nem mond le.

0 megjegyzés: