Spiga

Csongrád megye a médiában 071219

Webradio
Szeged- A szegedi egyetem Bölcsészkarának egykori professzorai -Dézsi Lajos, Grezsa Ferenc és Madácsy László irodalomtörténészek- tiszteletére emlékkiállítás nyílt a TIK átriumában. Hallgassa meg interjúnkat is!

Szeged Szerver
Szeged - A 80 éves Kass Jánost köszöntik szerdán délután a Móra Ferenc Múzeumban. Az elismert művész ez alkalomból egy brozzból készített, fejet ábrázoló munkáját adományozza a múzeumnak.

Szeged Szerver
Szeged - Szerkesztőségünkhöz is eljuttatott nyílt levélben tiltakozik Kohári Nándor, a Fidesz városi képviselője az őt ért támadások ellen.

Szeged Szerver
Szeged - Az ellenzék azt kifogásolta a pénteki közgyűlésen, hogy a Páholy jelenlegi, alapító főszerkesztőjét nem tájékoztatták időben arról, hogy váltást terveznek a poszton.

Szeged Szerver
Szeged -A szocialisták leszavazták az ellenzék módosító javaslatát, mely szerint jövőre induljanak újra csoportok a tervek szerint akkorra felújított Deák Ferenc utcai óvodában.

Visszaváltható karácsonyfák Szegeden - hír6.hu
Szeged - A korábbi esztendőkhöz hasonlóan idén is megszervezte karácsonyfabérlési-akcióját a Szegedi Tudományegyetem, az ünnepek után a visszavitt fák az oktatási intézmény parkjait díszítik majd.

Kiírják a pályázatokat egyes térségi vasutak működtetésére - hír6.hu
Makó - A jövő év első félévében kiírják a pályázatokat egyes térségi vasúti pályahálózatok működtetésére - jelentette ki Felsmann Balázs, a közlekedési tárca szakállamtitkára Makón.

epresso.hu - A MÁV direkt szopat minket?
Az utóbbi időben a MÁV elérte, hogy az emberek felfigyeljenek rá. Promóció ide vagy oda, embertelen, ahogy az utasokkal bánnak.

epresso.hu - Indul a menet! - Felsőoktatási Felvételi 2008
Több ezer diák érkezett sorsdöntő hónapok elé. Mától két hónapig van arra lehetőség, hogy eldöntsék az elkövetkezendő jó pár évben mit és hol szeretnének tanulni. Ebben segítséget nyújt a Felsőoktatási tájékoztató is, amiben minden főiskola és egyetem szakjai és a hozzá tartozó információk megtalálhatók.

Hírek - Szeged Városi Televízió
Deszk - Új digitális, interaktív táblával gazdagodott a deszki Zoltánfy István Általános Iskola. A több százezer forint értékű táblát egy helyi cég ajánlotta fel. Segítségével látványosabb és érdekesebb lesz az óra, így a diákok figyelme jobban leköthető. A táblát januártól használhatják majd a tanárok és a gyerekek.

Folyamatosan beadható - Szeged Városi Televízió
Szeged - Folyamatosan lehet leadni a gázártámogatási igénylőlapokat a Magyar Államkincstár Dél-alföldi Regionális Igazgatóság Széchenyi téri irodájában. Ezen a héten péntekig lehet ezt megtenni, jövő héten pedig csütörtöktől szombatig van ügyfélfogadás az igazgatóságon. Sokan azonban kivárják a jövő év elejét, mert akkor emelkedik a nyugdíjminimum összege, és vele együtt növekszik az a jövedelemhatár is, amely alatt jár a távhő- és gázártámogatás.

Kreatív Online » Interaktív :: Publikátor - közösségi portál magányosoknak
Szeged - SziWiW néven indított közösségi oldalt a szegedi Publikátor nonprofit egyesületi kiadó. A civil szervezet célja az, hogy az egyedül élőknek és magányosoknak teremtsen ismerkedési lehetőséget a közösségi site segítségével.

Piac és Profit - a kis és középvállalatok üzleti magazinja
Szeged - Már már Párizsban érezheti magát az ember, ha a szegedi Dóm térre vezet az útja. Ott most régiségvásár fogad bennünket, amilyenbe a francia fővárosában barangolva lépten-nyomon beleütközünk. A városi karácsonyi vásár üde színfoltja, a bálaszínházzal együtt a doboz-áruházakból próbálja kimozdítani az embereket.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Hegedűs Zoltán értékelte az évet
Hódmezővásárhely - December 19-én délelőtt tartott sajtótájékoztatót Hódmezővásárhelyen a Szél utcai játszótéren Hegedűs Zoltán települési képviselő az idei év eredményeiről.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Túlteljesítették a programot
Hódmezővásárhely - A Humán Erőforrás Fejlesztés Operativ Program 1.1-es program zárókonferencián a Csongrád megyei sikerekről számolnak ma be Szegeden.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Vásárhelyiek sikere Kecskeméten
Hódmezővásárhely - A "Serkenj fel, kegyes nép!" Kodály-verseny országos döntőjén vett részt a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola nyolcadik osztályos tanulóinak csapata – tudtuk meg Bányai Lászlóné felkészítő tanárnőtől.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Kiállítás karácsonyi képeslapokból Vásárhelyen
Hódmezővásárhely - Több mint száz karácsonyi képeslapból nyílik kiállítás Hódmezővásárhelyen az Árpád utcai tájházban.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Kiállítás és szoborállítás
Hódmezővásárhely - Az öt évvel ezelőtt elhunyt Fischer Ernő festőművészre emlékeztek kedden Szegeden.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Közlekedési információk adáskörzetünkből
Hódmezővásárhely - Az Alföldön, a látótávolság sokfelé 100 m alá csökkent a köd miatt, párás területeken nyálkásak, csúszósak az utak.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Jövőre kezdik építeni az M43-as sztrádát
Hódmezővásárhely - Várhatóan jövőre megkezdődik az M43-as autópálya építése Szegedtől Makóig, majd 2009-ben Makótól a román határig. A sztráda kétszer kétsávos lesz, megépítését európai uniós forrásokból finanszírozzák.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Beköltözött a főügyészség
Hódmezővásárhely - Az egykori szegedi úri kaszinó 116 esztendős épületébe költözött a napokban a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Nehéz évet zárt a kamara
Hódmezővásárhely Annak ellenére, hogy országos szinten az egyik legszervezettebb testület, mégis nehéz esztendő áll a Csongrád Megyei Kereskesdelmi Iparkamara mögött - mondta el dr. Szeri István elnök a szervezet szegedi évzáróján kedden este.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Karácsonyi programok Sándorfalván
Hódmezővásárhely - Több korosztálynak több helyszínen és időben rendeznek hasznos és szórakoztató programokat Sándorfalván a karácsony előtti hétvégén – tudtuk meg Pataki Zsuzsannától, a Budai Sándor Művelődési Ház vezetőjétől.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Templomi koncert Kisteleken különlegességgel
Hódmezővásárhely - Idén is karácsonyi koncertet ad a kisteleki Szent István templomban a Kollázs Művészeti Iskola. Ez alkalommal egy Schubert Ave Maria különlegesség is elhangzik – mondta el Szombathelyi Árpád igazgató.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Épül a hulladékudvar Pusztaszeren
Pusztaszer - Hamarosan elkészülhet a pusztaszeri hulladékudvar, amely a nem kommunális hulladékok elhelyezésére jelent megoldást – tudtuk meg Máté Gábor polgármestertől.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A szociális ellátás újabb szegmense változik
Zsombó - A gyakorlatban semmi nem tűnik fel az ellátottaknak, csak adminisztratív változásról szavazott a zsombói képviselő-testület, amikor kistérségi feladatkörbe adta át az étkeztetést – tájékoztatott Gyuris Zsolt polgármester.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Jókedv és nevetés
Algyő - December 18-án karácsonyi meglepetésben részesültek az algyői hátrányos helyzetű családok, akiknek az egész falu segítő kezet nyújtott.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Óvodások karácsonya
Hódmezővásárhely - December 18-án délután a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskolában karácsonyi műsorral, finomságokkal és saját készítésű ajándékkal lepték meg az iskola tanulói a város óvodásait.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Harminchárom ösztöndíjat adtak át
Hódmezővásárhely - Harminchárom középiskolás vehette át a Hódmezővásárhelyi Rotary Alapítvány segítségét, amelyet december 18-án a Hódmezővásárhelyi Rotary Club és az alapítvány Karácsonyi ünnepségén adtak át a Fekete Sas különtermében.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Díjazták a beküldött betlehemi jászlakat
Algyő - Az Algyői Faluház, Könyvtár és Tájház pályázatot hirdetett „Betlehemi jászol” címmel. A beérkezett pályaműveket ma értékelte a zsűri.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Talán a szokásosnál is hosszabb volt a sor
Hódmezővásárhely - Dr. Lázár János fogadóóráján karácsony előtt egy héttel a szokásosnál is többen voltak, és legtöbben most is szociális jellegű problémával keresték fel Hódmezővásárhely polgármesterét.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Szép eredmények a 2007-es évben
Hódmezővásárhely - Az 5-ös számú választókörzetben tartott évértékelő beszámolót Rárósi Imre képviselő, aki nem véletlenül a Hermann Alíz Óvoda környezetét választotta helyszínül.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Most baleset volt több
Hódmezővásárhely - Csökkent az elmúlt héten a vagyon elleni bűncselekmények száma, ismét lecsapott a trükkös tolvaj, illetve növekedett a balesetek száma Hódmezővásárhelyen – számolt be portálunknak Dezső József Hódmezővásárhely rendőrkapitánya.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Mutassunk példát!
Hódmezővásárhely - A decemberi közgyűlésen a képviselők különböző előadásokat hallgattak a globális felmelegedésről és annak környezeti hatásairól. Ennek kapcsán egy új kezdeményezést vetett fel Bacsa Pál szocialista képviselő, amit most a testület és a polgármester is elfogadott.

Makó | A Tisza-hidat jövőre már építeni kell | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Makó - Hónapokon belül el kell kezdeni az új Tisza-híd építését ahhoz, hogy 2010-re elkészülhessen az M43-as Makóig érő szakasza. Ha sikerül az algyői gázmező közműveit kiváltani, és időben érkezik az uniós százmilliárd, tartható a jelenlegi ütemterv – nyilatkozta lapunknak az útépítésért felelős szakállamtitkár.

Szeged | Jövőre csak pénztárt kell választanunk | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Elfogadta a parlament az egészségbiztosítási rendszer átalakításáról szóló törvényt. Az új szisztéma 2009-től indul, de már jövőre pénztárt kell választani. A szegedi szakemberek bizonytalanok a jövő megítélésében vagy az egészségügy romlásától tartanak.

Szeged | Diákok lepték el a Sárosi utca parkolóit | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Szeptember óta nem tudnak parkolni lakásuk előtt a szegedi Sárosi utca panelházainak lakói. A közeli Kodály téri szakközépiskola esti tagozatos diákjai minden helyet elfoglalnak.

Szeged | Megjelent a felsőoktatási tájékoztató: változik a felvételi | delmagyar.hu - Szeged -
Szeged - Megjelent a jövő évi felsőoktatási felvételi tájékoztató: a 950 oldalas kötet a szeptemberben induló tanévre 1616-féle alapképzést, 262-féle mesterképzést, 384-féle felsőfokú szakképzést, és 70-féle osztatlan képzést kínál a diákoknak.

Szeged | Menetrend szerint jártak a vonatok a megyében | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - A MÁV Zrt. hétfőn este hivatalosan is megkapta az értesítést a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetétől (VDSZSZ), hogy a sztrájkfelhívást visszavonták, és este tíz óra után nem folytatják a munkabeszüntetést.

Szeged | Tízéves a Duna-Hungária Borház | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Tizedik születésnapját ünnepli idén a Duna-Hungária Borház. Horváth Erzsébet célja az volt 1997-ben, hogy a város első borházával meghonosítsa a kulturált borfogyasztást Szegeden. Sikerült neki.


Szeged | Szegeden járt Bódi Sylvi, Magyarország első playmate-je | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Szeged - Egy szegedi barátja meghívására a Tisza-parti városban járt az ország legelső nyuszilánya. Bódi Sylvivel meztelen fotóiról, őrangyaláról és „kamuesküvőjéről" a Fekete Sas utcai kaszinóban beszélgettünk.

Szeged | Buda Ópusztaszerről Győrbe költözött | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Ópusztaszer - A győri Xantus János Állatkert látogatóinak egyik kedvence lett Buda, a teve, amely korábban az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban élt.

Szeged | Gyűrűt nézett és vitrint tört egy szegedi hajléktalan | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Szeged - Nem sokkal nyitás után tért be tegnap reggel egy 62 éves szegedi hajléktalan a Kárász utca–Kölcsey utca sarkán levő óra-ékszer üzletbe. – Két női gyűrűt kért ki, majd miután megnézegette őket, egy kést vett elő a zsebéből.

Szeged | Halálos autóbaleset Szeged és Röszke között | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Fának ütközött autójával és életét vesztette egy 58 éves mórahalmi férfi Csongrád megyében az E75-ös úton. A baleset háromnegyed 12 körül történt.

Hódmezővásárhely | Mocsarasodik Mártélyon a Tisza holtága | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Mártély - Tanösvénybővítés, erdei tornapálya, vízitúra-útvonal, mini arborétum kialakítása: sorolhatnánk azokat a fejlesztéseket, melyeket a vásárhelyi önkormányzat tervez a hozzá tartozó mártélyi üdülőterületen.

Hódmezővásárhely | Hatmilliót kapnak a hódmezővásárhelyi romák | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Hódmezővásárhely - Békét kötött a helyi cigány képviselő-testület Hódmezővásárhely önkormányzatával. A kisebbségiek december 31-éig megkapják a város idei költségvetési keretében fennmaradt három és fél millió forintot, melyet a rászorulók támogatására fordítanak.

Hódmezővásárhely | Ma is kézzel varrja a könyvek gerincét Makai András | delmagyar.hu - Szeged -
Hódmezővásárhely - Cukrász szeretett volna lenni, végül könyvkötő lett a vásárhelyi Makai András. A hatvannégy éves férfi több mint négy évtizede műveli türelmet és kézügyességet igénylő mesterségét. Dolgozott bibliotékában és nyomdában is, 1997 óta a helyi levéltár munkatársa, ahol restaurátori feladatokat is végez.

Makó | Megújítják a szakképzést, állásbörzét szerveznek Makón | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Makó - Újraindítja a főtéren csődbement, Makó német testvérvárosát népszerűsítő, az onnan származó termékeket áruló Löbau Centrumot a város szakképző középiskolája. Az intézmény ezt egy új iskolaszövetkezet keretein belül tervezi, amely a jól működő tangazdaságra épülne. Az intézmény emellett a szakoktatás megújítására is készül.

Szentes | Van gazdája a berekháti tornateremnek Szentesen | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szentes - Nem adja el a szentesi önkormányzat a berekháti városrészben a nyáron bezárt általános iskolát. A pályázati pénzből épült modern tornacsarnokot egyébként sem értékesíthetnék 2009-ig, így a sportközpontnak adták használatba. A volt oktatási intézmény többi részét bérbe akarja adni a helyhatóság.

Szentes | Jövő évre halasztották Borzi Márta perét | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szentes - Időt kért az anyag tanulmányozására a szentesi kórház jogi képviselője abban a perben, amelyet Borzi Márta volt főigazgató indított az intézmény ellen. Borzi az ügyvédjével, Bárándy Péterrel hozzájárult a decemberre kitűzött tárgyalás elhalasztásához.

Szentes | Készül a szegvári négysávos tekepálya | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szegvár - Négysávos pályát épít a faluban szegvári tekecsapat – a lelkes szurkolókkal közösen. Kibontottak kilenc közfalat, meszeltek, festettek, függönyt varrtak, kialakították az öltözőket. A beruházáshoz szükséges pénzt az önkormányzat adta.
A szegvári tekések az NB I-ben a 7. helyen állnak.

Szentes | Kinizsi 2000: folytatódó meghallgatások | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Fábiánsebestyén - Újabb száz tanút hallgatnak meg a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a fábiánsebestyéni Kinizsi 2000 Zrt.-nél történtek ügyében.

Jövőre indul az M43-as építése - hír6.hu
A tervek szerint 2008-ban elkezdődhet a Szegedet a nagylaki határátkelőhellyel összekötő M43-as autópálya építése, az uniós támogatással megvalósuló beruházás során az út szakaszolva, de teljes műszaki tartalommal, kétszer két sávval készülhet el - jelentette ki Felsmann Balázs, a gazdasági tárca szakállamtitkára kedden Makón.

Algyő Nagyközség Honlapja
A 2008. január 1-jével hatályba lépő új áfatörvény kimondja, hogy adóköteles tevékenységet csak adószámmal rendelkező adóalany folytathat. Ezért azoknak az őstermelőknek is regisztráltatniuk kell magukat az APEH-nál, akik eddig még nem rendelkeztek adószámmal.

Hírek - Szeged Városi Televízió
A jogszabályi háttér már meg van az úgynevezett szociális szövetkezetek alapítására. Ennek a vállalkozási formának a célja, hogy a munkanélküli emberek önfoglalkoztatóvá váljanak. Szociális szövetkezetek Európában már régóta működnek és sikeresek. Erről a speciális szövetkezeti formáról tájékoztatták az érdeklődőket ma Szegeden. A rendezvényen azok a mentorok és tanácsadók is bemutatkoztak, akik segítik majd a szociális szövetkezetek megalakítását és működését

0 megjegyzés: