Spiga

Csongrád megye a médiában 071214

HírTV - Belföld :: A szegedi szocialisták felélik a városi vagyont?

A városi vagyon felélésével vádolja a szegedi ellenzék a kormánypárti városvezetést. Ezen a héten több ingatlanügyben is döntés születhet Szegeden, amelyek révén egy helyi építőipari cég 10 milliárd forint értékű beruházást végezhet el, a 6 milliárd forintosra tervezett új fürdőkomplexum pedig az ellenzék szerint Leisztinger Tamás érdekeltségébe fog kerülni.

Szeged Szerver
Magyar Anna nyílt levélben arra kéri a megye MSZP-SZDSZ-es országgyűlési képviselőit, hogy ne egy szűk üzleti kör érdekeit tartsák szem előtt, hanem gondoljanak választóikra, akiknek az egészségügyi ellátás átalakítása már eddig is nagy gonot okoz.

Rádió Szentes 106.1 MHz
A Tiszazugban élők ismét a szentesi kórházhoz tartoznak. Az egészségügyi reform keretében megszabott új területi ellátási lista a tiszazug lakói a szolnoki Hetényi kórházba jártak az elmúlt hónapokban. Mindezt annak ellenére, hogy a szentesi kórház nem egészen huszonöt kilométernyire fekszik Kunszentmártontól, miközben Szolnoktól kétszer ekkora távolság. Az ésszerűtlen, de minisztériumi szinten kötelezővé tett területi elosztás ellen az első pillanattól kezdve tiltkoznak a térségben élők, a települések vezetői, sőt a két érintett megye közgyűlése is. Jász-Nagykun-Szolnok megye önkormányzata mai tárgyalja újra a Hetényi kórház ellátási kötelezettségének módosítását. Az előtrerjesztés szerint a közgyűlés egyetért azzal, hogy Kunszentmárton, Szelevény és Csépa lakói újra Szenteshez tartozzanak. Bár a szolnoki Hetényi Géza Kórház számára első hallásra nem tűnik kedvezőnek a döntés, az intézmény főigazgatója, dr. Sélleiné Márki Mária mégis üdvözli a változást.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Jövőre is folytatja a rászorulók segítését Ollai Istvánné. A szentesi képviselő-asszony folyamatosan gyűjti a használt ruhákat, feleslegessé vált bútorokat, háztartási eszközöket. Minden hónap első szerdáján pedig várja mindazokat, akiknek szüksége van ilyenfajta segítésre. Esztike néni rádiónknak elmondta, hogy évről-évre többen keresik fel a Nyíri köz és Vásárhelyi út sarkán ruhaosztás idején és válogatnak az ott található holmik között. A képviselő-asszony egyben köszönetet mond mindazoknak, akik adományaikkal, felajánlásaikkal segítik ebben a munkában. Ollai Istvánné legközelebb szombaton délután több mint kétszáz rászoruló családnak ad át csomagot a Móricz Zsigmond Művelődési Házban. Ez évben Olaszországból több százezer forintnyi játékadományt kapott, amit szombaton kapnak meg a szegény családok gyermekei.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Azoknak az őstermelőknek, akik terményeiket maguk értékesítik 2008. január 1-jétől adószámmal kell rendelkezniük, mely az APEH-től igényelhető. A termelők az eladás első forintjától nyugta, vagy számlaadási kötelezettségre lesznek kötelezve. Ez a kötelezettség nem csak az őstermelői igazolvánnyal rendelkező őstermelőkre, hanem a regisztrációs számmal rendelkező magánszemélyekre, illetve a családi gazdaságra is vonatkozik. A közös őstermelői igazolvány, illetve a családi gazdaság esetén csak azokra vonatkozik a kötelezettség, akik ténylegesen értékesítenek, a többire nem. Az adószám kérésének beadási határideje az idei év december 31-e. Az az őstermelő, aki nem csak kompenzációs felár alapján értékesíti termékét, és alanyi mentességet szeretne kapni, annak ezt az APEh-nál be kell jelenteni szintén december 31-éig. Aki ezt elmulasztja az január 1-jétől automatikusan ÁFA körös lesz. További információ az APEH kirendeltségeken kérhető.

Mi ez a sok kerékpáros a Városháza körül? - hír6.hu
Szeged vezetése kiemelten fontos feladatként kezeli a város közlekedésnek korszerűsítését. Ennek érdekében épülnek a kerékpárutak is, amelyekből jelenleg 54 kilométer van a városban (összehasonlításul: a hasonló nagyságú Debrecenben ez 9 km), s amelyek fejlesztése folyamatos. - mondja válaszul a Városháza a kerékpárosok holnapi közgyűlés idejére tervezett demonstrációjára.

Az egészségügyi törvény ellen demonstrálnak a megyei gazdák - hír6.hu
A 47-es út egyik sávjának lezárásával demonstrálnak hétfőtől a Csongrád megyei gazdák a társadalombiztosítási rendszer privatizációja ellen - jelentette be csütörtökön a MAGOSZ megyei vezetője a helyszínen.

Újra kódolatlan hétvége a Fekete házban - hír6.hu
A legutóbbi nyílt hétvége nagy sikerére való tekintettel holnap és vasárnap is ingyen lehet majd bejutni a Fekete Házba.

Hulladékgazdálkodási társulás alakult a Dél-Alföldön - hír6.hu
A környezetszennyező hulladéklerakók felszámolására, illetve rekultivációjára 33 dél-alföldi település részvételével önkormányzati társulás alakult csütörtökön Szegeden.

Kerékpárút kerékpárút hátán Makón - hír6.hu
Makó város önkormányzata a Dél-alföldi Regionális Operatív Program (DAOP) kiírására adott be augusztus végén pályázatot a város belterületi kerékpárút-hálózatának fejlesztése érdekében. A Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökséghez beadott 77 pályázatból 16 nyert, ezek között van a makói is.

HírExtra
A mentők szerint kilenc ember sérült meg, amikor árokba borult egy román autóbusz pénteken reggel 8 óra után nem sokkal, az M5-ös autópályán, a balástyai lehajtónál, a Szeged felé vezető oldalon. A jármű Olaszországból szállított haza román vendégmunkásokat, de turisták is voltak az utasok között. Egy másik buszbaleset is történt péntek reggel, Veszprém megyében.

Átalakult a szegedi Vodafone Shop - Mobilarena Szolgáltatók hír
Szegeden, a Széchenyi tér 3. szám alatt nyitja meg megújult márkaboltját a Vodafone Magyarország. Az üzlet először 2001. szeptemberében nyílt meg, így a megújulással egyúttal hatodik születésnapját is ünnepli.

hvg.hu - hírek szünet nélkül : Gáláns ajánlat - A Pick reagált a „párizsivéges” adományra
A Pick Szeged Zrt. vezérigazgatója reagált a Magyar Hírlap csütörtöki számában megjelent írásra, melyben a Máltai szeretetszolgálat munkatársa a cég megalázó karácsonyi felajánlásáról számolt be.

Buszbaleset: Balástyára viszik az utasokat - Belföld - Cikkek - STOP
Balástyára, az ott előkészített melegedőhelyre viszik a péntek reggel az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán felborult román autóbusz utasait - közölte Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Weborvos.hu - Online egészségügyi magazin
A hónapok óta zajló egészségügyi integráció közepette Szegeden nem sztrájkolnak hétfőn a dolgozók, ám a szakszervezeti irodában kék szalag korlátlanul kapható.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Lehet-e a zene mindenkié?
Bár a magyar zenei nevelés világhírű, a képzést mégis intenzívebbé kellene tenni, a gyermekek érzelmi világának nyitottabbá, fejlettebbé tételére - mondta Kerek Ferenc, a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának dékánja csütörtökön egy szimpózium kapcsán.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Kerekes demonstráció a Széchenyi téren
Egész napos, békés demonstrációt tartanak a kerékpárosok a szegedi Széchenyi téren, a Magyar Kerékpárosklub Szegedi Alapszervezetének és a Critical Mass Szeged rendezőinek szervezésében.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Gazdátlan Ranger cigivel
A kiszombori határőrök szerdán az esti órákban ellenőriztek az államhatárt kiszombor határában, amikor egy kivilágított járműre lettek figyelmesek, ami a határ felől haladt a település irányába.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A közlekedés szennyez leginkább a városban
A közlekedés szennyezi legnagyobb mértékben Hódmezővásárhely levegőjét, és a zajterhelés szempontjából is a legjelentősebb tényező a városban – derült ki Ékes József városüzemeltetési csoportvezető beszámolójából Hódmezővásárhely képviselő-testületének december 14-i közgyűlésén.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A város 16 milliót fordított a temetőkre
Hihetetlen mennyiségű panasz érkezett a temetők állapotával kapcsolatban, ezért az önkormányzat az anyagi támogatás mellett is komoly erőfeszítéseket tett, hogy ez változzon – mondta el Dr. Lázár János polgármester a december 14-i hódmezővásárhelyi közgyűlésen.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Vajdaságiak tanulnak Vásárhelyen
Hódmezővásárhelyen a Takács Ferenc Képző Központban december 14-én kezdődött háromnapos képzéssorozat vajdasági magyar felsőfokú végzettséggel rendelkező mezőgazdászok számára.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Mi is az a kecskézés?
Ez is kiderül december 16-án a Sutu-ban, ahol egy régi néphagyomány fog felelevenedni.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Az építményadóról döntöttek
z állam 12 százalékkal több helyi adó beszedését várja el az önkormányzatoktól, ezzel szemben Hódmezővásárhelyen csak 9,5 százalékos emelést tervez.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Nem fogadnak ügyfeleket hétfőn
A Zsigmondy Béla Zrt. is csatlakozik a LIGA Szakszervezet figyelmeztető sztrájkjához december 17-én – tájékoztatta portálunkat Barna Lajos, a cég Munkahelyi Szakszervezetének titkára.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Környezetberát karácsony
A környezetvédelem jegyében készítenek karácsonyi apróságokat szombaton a Szegedi Vadasparkban – mondta el szerkesztőségünknek Veprik Róbert, a Vadaspark igazgatója.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Díjemelések Vásárhelyen
Közüzemi szolgáltatások díjemeléseiről döntött a hódmezővásárhelyi közgyűlés december 14-én.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Kegyelmet kaptak a japán akácok
Mint arról korábban beszámoltunk, egy olyan előterjesztés került a hódmezővásárelyi közgyűlés elé, mely a Kossuth téren és a Zrínyi utcán álló 100 éves japán akácok kivágására tett javaslatot.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Eredményes esztendőt zárt a Szerencsejáték Zrt.
Sikeres évet zárt a Szerencsejáték Zrt., Szegedi Területi Igazgatósága, hiszen már kedden elérte tervezett bevételét - mondta el Tessényi Judit igazgató a pénteki partnertalálkozón Szegeden.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A lakosság érdekében
Figyelemfelkeltés céljából csatlakozik a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház Rendelőintézet is csatlakozik a LIGA Szakszervezet figyelmeztető sztrájkjához december 17-én – tájékoztatta portálunkat Dr. Veszprémi László sebész-főorvos.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Kell a csatornázás, ebben egyet értettek
A csatornázás volt a fő téma a mai lakossági fogadóórán Szikáncson, de szóba került az önerős járdaépítés is. Benkő Zsolt, külterületi képviselő és Fekete Ferenc, képviselő válaszolt a megjelent lakosok kérdéseire.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - „Állítsuk meg a tékozló fiúkat!”
Szeged legértékesebb ingatlanjai jelentik a jövőnk zálogát, nem eladók, még piaci áron sem, pláne nem az értékük a töredékéért – mondta el portálunknak Dr. Oláh János, Szeged Megyei jogú Város Közgyűlésének alelnöke.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Fodor-festménnyel gazdagodott a kiállítás
Fodor József december 9-én ünnepelte volna 72. születésnapját. A hódmezővásárhelyi festőművészre emlékeztek, amikor december 13-án ünnepélyes keretek között elhelyezték Favágók című alkotását az Emlékpont képgyűjteményében.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A szeretet mindent lát
A Hódmezővásárhelyi Vakok és Gyengénlátók Szövetsége hagyományos karácsonyi ünnepségét tartotta december 13-án az Aranyházban.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Minden a holtággal kezdődik
Csatornázásról, a Tisza holtág szennyezettségéről és az üdülőterület fejlesztéséről érdeklődtek a lakosok december 13-án, a Dr. Lázár János polgármester, országgyűlési képviselő, a mártélyi Bodnár Bertalan Oktatási Központban rendezett fogadóóráján.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Csak összetartással lehet előbbre jutni
Mindszenten az összefogás lehet az előbbre jutás feltétele. Ha ügyesen írják meg a pályázataikat, sokat nyerhetnek, mondta Dr. Lázár János polgármester, országgyűlési képviselő december 13-án a Mindszenti Általános Iskolában rendezett lakossági fórumon.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Közlekedési információk adáskörzetünkből
Az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán a 151-es km-nél árokba hajtott egy autóbusz. A helyszínelés és műszaki mentés miatt csak a belső sáv járható.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Fülöp Erzsébet életmű-kiállítása Vásárhelyen
Életmű-kiállítást rendezett a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ az idén 70 esztendős Fülöp Erzsébetnek a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában – tudtuk meg Medgyesi Konstantin sajtóreferestől.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Szeged: rossz a hangulat, mégsem lesz sztrájk
A hónapok óta zajló egészségügyi integráció közepette Szegeden nem sztrájkolnak hétfőn a dolgozók, ám a szakszervezeti irodában kék szalag korlátlanul kapható.

Szeged | Felborult egy román busz az M5-ös balástyai lehajtójánál | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Felborult egy román autóbusz az M5-ös autópályán Csongrád megyében a balástyai lehajtónál, a Szeged felé vezető oldalon. Három embert súlyos, négyet könnyebb sérülésekkel vittek kórházba Szegedre.

Szeged | Térdig érő műtigrisbőr kell, béléses divatdzseki nem | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
A folyamatos adakozókedvnek köszönhetően széles ruhaválasztékból válogathatnak a rászorulók a szegedi Tátra téri templom mellett. A hajléktalanok főként a praktikum, nem a divat alapján választanak. Cipőből viszont hiány van.

Szeged | Veronika perli a kutyák gazdáit | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Zsombó - Súlyos sérüléseket szenvedett az a dorozsmai asszony, akit még kedden kora reggel két kutya támadott meg Zsombón. Az 55 éves nő kártérítési pert indít. A kutyák gazdája lapunknak elmondta: nem tehet az esetről, hiszen az állatokat mindig megkötve tartották.

Szeged | Fenyőfák, tavalyi árakon | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Szeged - Bár már több helyen is lehet Szegeden fenyőfát kapni, igazi dömpingre a hét végétől és a jövő hét elejétől számítanak az árusok. A nordman és az ezüstfenyő viseli legjobban a meleg szoba klímáját, tűrőképességét jobban meg is kell fizetni.

Szeged | Ványai Éva: A Magyar Gárda nemkívánatos a városban | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Magyarország minden települése határolódjon el a Magyar Gárdától. Minden közgyűlés határozatban nyilvánítsa nemkívánatos szervezetnek a Gárdát és társalakulatait – kérte Dávid Ibolya, a Magyar Demokrata Fórum elnöke az önkormányzatokat.

Szeged | Ingatlanpanamát gyanít a Fidesz szegedi szervezete | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Szeged valaha volt legnagyobb ingatlanpanamáját készül elkövetni a szocialista városvezetés – jelentette ki Oláh János fideszes önkormányzati képviselő tegnap, a Mars téren tartott tájékoztatóján. Szentgyörgyi Pál alpolgármester demagógnak minősítette a vádakat.

Szeged | SZIN Ice extrák: limuzinnal | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Óriási limuzinnal érkeznek a New York-i Gurus Jazzmatazz tagjai Szegedre. A SZIN Ice nyitónapjának fellépőin kívül tizenkét szerencsés SZIN Ice-bérlet tulajdonos is kipróbálhatja a 16 személyes, 11 méter hosszú Hummer H2-t, melyben minibár és négy darab LCD-tévé is van.

Szeged | Közgyűlési kérdések | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Maratoni közgyűlést tartanak ma délelőtt kilenc órától a szegedi városházán. A képviselő-testület három évre előre, 2010-ig határozza meg a közüzemi és közszolgáltatási díjakat és módosítja a helyi adórendeleteket.

Szeged | Építkezési kedv a megyében | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
A fejlődés lendületét mutatja, hány építkezésről szól a statisztika. Az utóbbi tíz esztendőben Csongrád megye hatvan települése közül két faluban egyetlen lakás sem épült, míg kilencből nyolc városban és kilenc kistelepülésen folyamatosan tartottak házavatót.

Szeged | Kék zászlók és szalagok Szegeden | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Tiltakozó nagygyűlést szervez holnapra a Liga Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetsége, hétfőtől pedig határozatlan idejű sztrájkot hirdet. A Magosz hétfőn Vásárhely határában traktorokkal zárja le a fél útpályát.

Szeged | Úri kaszinóba költözött a főügyészség | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Mintegy 400 millió forintba került a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség hivatalának felújítása. Az épületet nem csak az itt dolgozó hét ügyész használná, az egykori úri kaszinó, a volt Juhász Gyula művelődési központ helyet adna különböző kulturális rendezvényeknek is.

Szeged | Figyelik a hallgatókat | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Szeged - Kamerát szereltek fel a Jancsó Miklós Kollégium számítógéptermében, hogy megelőzzék a lopást. A hallgatók szerint a magánéletük, például a levelezésük sincs így biztonságban. Szegeden egyetlen másik kollégiumban sincs még kamera a termekben – Győrben viszont igen: nem jogsértő az eljárás.

Hódmezővásárhely | A kisebb és az olcsóbb fákat keresik | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
A fenyőkereskedők a hét végétől várják a rohamot Vásárhelyen. Majdnem mindenhol lehet alkudni. A tapasztalat szerint a vásárlók a kisebb és olcsóbb fákat keresik.

Makó | Naponta kétautónyi ajándék a makóiaknak | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Múlt vasárnap kezdett működni, és a hét utolsó napjáig „termel" a makói Mikulás-gyár, amely évek óta a legnépszerűbb adománygyűjtő ötletnek bizonyult. A városközpont karácsonyi vásárjában felállított sátornál naponta több száz játékot, élelmiszer-felajánlást fogadnak. A behozott holmik mind igényesek, nagy értékű míves sakk-készlet is került a gyárba.

Szentes | Pódiumbérletet terveznek Szentesen | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Májusban még megtartják az utolsó bérletes előadást a szentesi Tóth József Színházteremben, amelyet korabeli állapotának megfelelően újíttat fel a Petőfi Szálló rekonstrukciós munkáira vállalkozott Pendola-cégcsoport. Az új évadtól azonban már a művelődési és ifjúsági házban terveznek pódiumbemutatókat.

Szentes | Szarvasi cég fejezi be jövőre a szentesi nagytemplomot | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Szentes - A szarvasi Integrál Építő Zrt. nyerte a közbeszerzési pályázatot a szentesi református nagytemplom felújításának befejezésére. A szerződés szerint a kivitelező 2008. június végére végez a renoválással.
Csongrád | Hitelt vett föl a csongrádi focicsapat | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Nem lép vissza az NB III-as bajnokságtól a Csongrádi Tiszapart SE felnőtt labdarúgó-csapata: hitelt vett föl a klub, és minden adósságát kifizette. Az elkeseredett döntést azután hozták meg, hogy kiderült, az önkormányzat idén már nem tud segíteni, és egyelőre új szponzor se mutatkozik.

0 megjegyzés: