Spiga

Csongrád megye a médiában 071212

Román Kulturális Intézet nyílik Szegeden - hír6.hu
A gyulai Oroján István kiállításával ünnepi keretek között szerda délben avatják fel a Budapesti Román Kulturális Intézet szegedi fiókintézetét, a Dugonics tér 2. alatt. Az intézet Magyarország és Románia külügyminiszterei közötti 2005-ös megállapodása alapján jött létre. A Budapesti Román Kulturális Intézet az első olyan kulturális intézet, amely fiókintézetet nyit a befogadó országban.

Városi Visszhang Szentes » Ukrán látogatás Szentesen

Szentesen, a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Zászlóaljnál tett látogatást december 10-én, a Szegedi Biztonságpolitikai Központ és a Külügyminisztérium szervezésében Magyarországon tartózkodó 12 fős ukrán média csoport.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentesen immár második alkalommal szervezik meg a település központi terén a karácsonyi vásárt. Ebben az évben már a Polgármesteri Hivatal saját építésű faházaiban kínálhatják portékáikat az eladók, naponta délelőtt 9 órától 19 óráig. A vásár ezen a héten pénteken nyitja kapuit és 23-ig várja az érdeklődőket, a vásárlókat. Az idén már arra is gondoltak a szervezők, hogy igény szerint akár a Kossuth téren, akár másutt vásárolt áruikat díszcsomagolással tudják ellátni a lakosok.

Rádió Szentes 106.1 MHz
A Csongrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének következő ülését december 20-án, csütörtökön 9 órakor tartják a Megyei Önkormányzat Hivatalának Csongrád-termében. Javasolt napirendi pontok között szerepel többek között a megyei fenntartású közoktatási intézmények igazgatói pályázatainak előkészítése, a 2008. évi átmeneti gazdálkodás szabályainak megállapítása, a közgyűlés 2007. évi költségvetési rendeletének módosítása. Tárgyalnak a megyei képviselők a Dr. Bugyi István Kórház önkormányzati biztosának jelentéséről, valamint a patológiai részleg fejlesztési lehetőségeiről.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes- A Dr. Bugyi István Kórházhoz a Csongrád megyei Közgyűlés által kirendelt biztost ezekben a napokban számoltatják be. A jelentéséből megállapítható, hogy tevékenységének eredményeként a szentesi kórház gazdálkodásában kedvező folyamatok indultak el, azonban az intézkedési tervben foglaltak maradéktalan végrehajtására nem kerülhetett sor.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Csongrád Megye Önkormányzata ezen a nyáron döntött a közoktatási intézmények feladat-ellátásának átszervezéséről. Ez érintette a szentesi középiskolákat és a Rigó Alajos oktatási intézményt. Az átszervezés lehetővé tette, hogy a közalkalmazottakról szóló törvényben foglaltaknak megfelelően a szervezési feladatok ellátására nyilvános pályázat kiírása nélkül, vezetői feladatok ellátására szóló megbízást adjon a fenntartó. Ez a megbízás a 2007/2008-as tanév végével lejár. A megyei közgyűlés most az igazgatói pályázatokat készíti elő. A szentesi Horváth Mihály Gimnázium és Szakképző Iskola, a Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola, valamint a szentesi tagintézménnyel is rendelkező Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon vezetőinek kinevezésére pályázatokat írnak ki, melyeket a december 20-i ülésén véglegesít a fenntartó megyei közgyűlés.

Solymos: politikai balhé, amit a Fidesz művel az ovival - hír6.hu
Szeged - A városvezetés szerint öncélú politizálást folytat az ellenzéki párt a Deák utcai óvodával kapcsolatban. Solymos László alpolgármester felelőtlenségnek nevezte a rendkívüli közgyűlés összehívását, amely ráadásul nem szolgálja a gyermekek érdekeit.

Román szülő nők Szegeden - hír6.hu
Szeged -Egyre több román terhes asszony választja a magyarországi kórházakat és klinikákat gyermeke világra hozatalához, mert úgy véli, hogy azok megbízhatóbbak, magasabb szintű ellátást biztosítanak - olvasható a mai román sajtóban.

A Fidesz szerint a városvezetés a lakossággal fizettetné meg saját hibáit - hír6.hu
Szeged - A soron következő városi közgyűlésen, pénteken szavaznak a szegedi közszolgáltatások díjairól. A városvezetés díjemeléseket tervez, a Fidesz pedig politikai döntéseket sejt a háttérben.

Hamiskártyást keres a rendőrség - hír6.hu
Szeged - Más bankkártyáját használni nem igazán szép dolog. Főleg akkor nem, ha lopással szereztük meg. Körözés.

Emelkedik a vízdíj - hír6.hu
Szeged - A képviselők december 14-én, pénteken határozhatnak a Szegedi Vízmű javaslatáról, amely a csatornadíj 16 százalékos, a vízdíj 8 százalékos emelését irányozza elő.

Múlt-kor történelmi portál
Szeged - A múlt értékeit megőrizve és bemutatva köt megállapodást a Szegedi Fellebbviteli Ügyészség és a Móra Ferenc Múzeum: a példa nélküli együttműködést szabályozó dokumentum ünnepélyes aláírására a szegedi középkori várfal fölött kerül sor.

Nők Lapja Cafe
Mórahalom - A gyerekeink nagyon szeretnek színházba járni, de erre sajnos nem jut pénz. Nemrég járt itt a szegedi Playback Színház. Megdöbbentő volt látni, ahogy megnyíltak a kicsik...

ingatlanmagazin.com - Nagy ingatlan-cserebere készül Szegeden
Nagy ingatlan-cserebere készül Szegeden

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Modernizálni kell a vásárhelyi szennyvíztisztítót
Hódmezővásárhely - A vásárhelyi szennyvíztisztító bár tizenöt éves múltjával korszerűnek mondható, mégis modernizálásra lesz szükség. A kishomoki csatornázással ugyanis nagyobb lesz a tisztítómű leterheltsége – tudtuk meg Dr. Kovács Pál, városstratégiai főtanácsostól.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Ismét tisztítani kell a Tiszát
A kiskörei vízlépcsőnél megkezdődött az Ungból, illetve a Tisza ukrajnai szakaszáról a folyóba került kommunális és uszadék szennyezés kiemelése
- jelentette be kedden Kiskörén a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium szakállamtitkára. A mentesítés a tervek szerint 5-7 napot vesz igénybe. A kárelhárítás 5-10 millió forintos költségét az ukrán félre kívánja hárítani a tárca - közölte Kóthay László.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Az egyik helyen megzavarták, átmászott a másik udvarba
Az elmúlt héten is sok volt Vásárhelyen a vagyon elleni bűncselekmény. Baleset hat történt – számolt be szerkesztőségünknek Dezső József Hódmezővásárhely rendőrkapitánya.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Világhírű fotós készíthet rólunk fényképet
Szeged- A világhírű magyar fotósok munkáit felvonultató kiállítás kísérő rendezvényeinek egyik színfoltja lesz Szipál Márton, szintén világhírű kortárs fotóművész részvételével tervezett program – tudtuk meg Herczeg Tamástól, a REÖK igazgatójától.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Összetartozás és összetartás
Algyő - December 11-én az algyői Faluházban tartotta a Mozgáskorlátozottak Egyesületének Algyői Csoportja a 2007-es év búcsúztatását és karácsonyi ünnepségüket.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Koncerttel a gyermeki mosolyért
Hódmezővásárhely - A vásárhelyi gyermekek arcára szeretne minél több mosolyt csalni a Tiszta Szívvel Egyesület, amikor olyan jótékonysági programokat szervez, mint a december 16-i karácsonyi koncert. Hódmezővásárhelyre érkezik Horgas Eszter fuvolaművész.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Természetfilm-fesztivál negyedszer
Pusztaszer - 2008 augusztusában negyedik alkalommal kerül megrendezésre az elmúlt évek alatt rendkívül népszerűvé vált Csizmazia György Országos Természetfilm-fesztivál Pusztaszeren.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Baleset a 47-esen
Személyautók ütköztek össze a 47-es főúton Székkutastól 5km-re Orosháza irányába, Kakasszék határában.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Ajándékkoncert az elítélteknek
Szeged - Ajándékkoncertet kaptak a szegedi elítéltek a Király-König Péter Zeneiskola művésztanáraitól december 11-én délután a Szegedi Fegyház és Börtön épületében.
Széles Gábor parancsnok az év hátralévő szakaszáról elmondta, hogy december 16-án vasárnap ünnepi szentmisét rendeznek a börtön falai között, amelyen a Pécsi és a Szeged-Csanádi megyés püspök is részt vesz. A fogva tartottak erre is készülnek, egy passiójátékszerű színdarabot fognak előadni.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Balástya a jövő beruházásait igyekszik megalapozni
Balástya - Gázvezeték értékesítésből óvodabővítésre fordítanának Balástyán. Az értékesítés fejlesztési célok önerejét fogja biztosítani - mondta el Ujvári László polgármester.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Az ásotthalmi fürdő esélytelen
Ásotthalom - Nagyon várták Ásotthalmon a turisztikai pályázatok kiírását, de csalódniuk kellett. Az ötezresnél kisebb településeknek nincs esélyük ebben a körben - monda el Petró Ferenc polgármester.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Karácsonyi ünnepségekre készül Üllés
Üllés - Falukarácsonyt és intézményi karácsonyt is rendeznek Üllésen a jövő héten - tájékoztatott Nagy Attila polgármester.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Bordány kerékpárútra pályázik
Üllés és Bordány között építenének kerékpárutat. A mintegy 110 millió forintos tervezett beruházás finanszírozására kétfordulós kiírásra adott be pályázatot Bordány - mondta el Balogh Ferenc polgármester.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Halálos baleset történt
Ma 01.30-kor a 47-es számú főúton Orosháza és Székkutas között egy Ford Fiesta eddig ismeretlen okból egy bal ívű kanyarban lehaladt az úttestről és egy fának ütközött.

Webradio
Szeded - Fogyatékos és sérült gyerekek szájsebészeti kezelését segítő műszer beszerzésére gyűjtenk az idén a Corában a Szeged Első Lions Club tagjai.

Webradio
Szeged- Az ellenzék szerint a városvezetésnek az Deák Ferenc utcai óvoda közösségének szétverése előtt kellett volna kikérni a szülők véleményét, nem pedig utólag.

Webradio
Szeged - A Jobboldali Egyetemisták Szövetsége (JESZ) csatlakozik, Dr. Szabó László önkormányzati képviselő indítványához, miszerint, a szegedi egyetemet át kellene nevezni.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Lecsapnak a rendőrök az autósokra - Hatalmas razzia!
Kétnapos razziát tartanak a rendőrök az utakon kedden és szerdán.

Makó | Párban dolgozó csalók Makón | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Makó - Tucatnyinál is több, egyedül élő, idős makóitól lopott pénzt egy szervezett banda az utóbbi hónapokban. A csalók párban dolgoznak, és tutira mennek: csak nagyon idős, özvegy személyhez csöngetnek be. A makói nyugdíjasok félnek, bizalmatlanok.

Szentes | A szentesi hatemeletes szolgáltatót cserélne | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szentes - Csökkentette a fűtési díjat a budapesti székhelyű szolgáltató a szentesi Kossuth tér 5. szám alatti társasházban, ahol gázenergia helyett termálvizet használ. A lakók véleménye szerint mégsem kellene meghosszabbítani a jövő tavasszal lejáró szerződést a Dalkiával, mert a helybeli szolgáltató kft. még olcsóbban adná a meleget.

Csongrád | Szögesdróttal körbekerített karácsonyfa a városháza előtt | delmagyar.hu - Szeged -
Csongrád - Szögesdróttal kerítették körbe Csongrádon a város karácsonyfáját, hogy megóvják a vandáloktól, akik
a fa feldíszítése utáni első éjszakán megrongálták a fát. Gyovai Gáspár alpolgármester tudja, hogy kissé morbid a megoldás. Kezdeményezésére feldíszítettek még egy élő fát
a mozi közelében, amit viszont nem kerítettek körbe.

Hódmezővásárhely | Kerékpárral az algyői Tisza-hídtól Csongrádig | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Szeged - Csongrád Jövő év végére már kerékpárral is el lehet jutni biztonságosan az algyői hídtól Csongrádig. Ezen a mintegy ötven kilométeres szakaszon részben már megépült több helyen is a kerékpárút, és a sikeres pályázatoknak köszönhetően, melyekre összesen több mint félmilliárd forintot nyertek az építtetők, 2008 végére a hiányzó részeken is befejeződhetnek a munkálatok.

Szeged | Két éve használjuk ki az M5-ös sztrádát | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Repül az idő: két év telt el azóta, hogy Szegedre ért az M5-ös autópálya, és ezzel a város régi vágya teljesült. Azóta akár másfél óra alatt Budapestre érhetünk. Nem sújt bennünket a diszkrimináció, nem mi fizetjük Európa legdrágább útdíját. Mi felgyorsultunk, de a befektetők épphogy szállingóznak.

Szeged | Kábítószer okozhatta a fiatalember halálát | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Holtan találtak tegnap reggel egy fiatalt Szegeden: információnk szerint kábítószer-túladagolás okozhatta a tragédiát.

Szeged | Kodályra emlékeznek | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
A Kodály-emlékév kiemelt szegedi rendezvényeit csütörtökön és pénteken tartják: az önkormányzat szervezésében öt helyszínen hét eseményre kerül sor a zeneszerző születésének 125., halálának 40. évfordulóján.

Szeged | Az ünnepek alatt is fogadják a kérelmeketˇ | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Naprakész a gázár-támogatási igénylések feldolgozása a Magyar Államkincstárnál. Tegnapig Csongrád megyében 53 ezer 750 kérvényt adtak be, ebből 53 ezer 507-et bíráltak el.
Sokan várakoznak órákig a Égáz-Dégáz ügyfélszolgálatán is (képünkön): mérőórát íratnak át, számlamásolatot kérnek, vagy segítségre van szükségük az űrlapok kitöltéséhez. 22-én, szombaton a kincstár délig, a gázszolgáltató este hétig, a két ünnep között a kincstár délig, az Égáz-Dégáz délután 5-ig fogad ügyfeleket. Aki 29-éig beadja a papírokat és jogosult, annak január 1-jétől jár a támogatás

Szeged | Öt gyereket vinnének vissza a Deák Ferenc utcába | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Politikai támadáshoz használja fel a Fidesz a gyerekeket – mondta a szegedi alpolgármester a Deák Ferenc utcai óvoda ügyéről. Szerinte értelmetlen az ellenzék indítványa a rendkívüli közgyűlés összehívására.

Szeged | A dévai árváknak gyűjt a Déli Apró | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
A lapcsaládunkhoz tartozó Déli Apró hirdetőújság karácsonyi gyűjtést szervez a Böjte Csaba által vezetett dévai Szent Ferenc Alapítvány részére.

Szeged | Cambridge-be utazhatnak a nyertes gimnazisták | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - A Chili Con Carne, azaz a Ságvári gimnázium fiúcsapata lett az első a Ki mit tud Szent-Györgyiről és a Nobel díjról? című vetélkedőn. A fiúk nyereménye a szegedi önkormányzat és a Szent-Györgyi Albert Rotary Klub jóvoltából: egy cambridge-i hétvége.

Szeged | Fenntartásokkal olvasnak kritikát a művészek | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Olvasnak kritikát, de nem tulajdonítanak meghatározó jelentőséget neki a vezető szegedi művészek. Juronics Tamás szerint külföldön sokkal nyitottabban alkotnak véleményt a bírálók, Király Levente a napilapokból kihaló műfajnak tartja, Vajda Júlia szerint az előadóknak meg kell emészteniük a szubjektív bírálatokat is.

Szeged | Ötvenezer eurós óvadék Bogosék szabadságáért | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Szerdán lejár Mehmet Karcsi édesanyjának és az asszony férjének előzetes letartóztatása. A szabadkai bíróság azonban nemcsak erről dönt, hanem el kell bírálnia azt is, hogy óvadékért szabadlábra helyezi-e a szegedi házaspárt.

Szeged | Fizetnek az agrárkárokért | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Noha a jogszabályokban előírt határidő még nem járt le, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) már megkezdte a kárenyhítési juttatások előlegének átutalását a károsultak bankszámlájára.

Szeged | Zárt mennyországok a pusztában | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Csengele - Egyre inkább trend, hogy külföldiek az Alföldön vásárolnak tanyát. A többnyire német, holland és svájci „új magyarok" közül sokan már a nyelvet is elsajátították. A külföldiek bevándorlásával újjáéledhet az Európában kuriózumnak számító tanyasi életforma.

Szeged | Szipál Márton Szegeden fotózik | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Szipál Márton, Hollywood fotósa Szegeden dolgozik. Szipál három napot tölt a Tisza-parti városban, ez idő alatt színes programokkal lepi meg a fotózás iránt érdeklődőket.

Hódmezővásárhely | Terepen érzi igazán jól magát a szikáncsi törzszászlós | delmagyar.hu - Szeged -
Hódmezővásárhely - Jól kamatoztatja hely- és emberismeretét Vigh István rendőr törzszászlós, aki körzeti megbízottként teljesít szolgálatot Szikáncson, Batidán, Gorzsán, Erzsébeten, Kútvölgyön és a környező hatalmas tanyavilágban.

0 megjegyzés: