Spiga

Csongrád megye a médiában 071210

Óvodáinkért! - A Jobbik Szegedi Szervezetének nyílt levele | Jobbik Magyarországért Mozgalom
Szeged - A Jobbik Magyarországért Mozgalom felháborodásának ad hangot, hogy Botka László polgármester a mögötte álló érdekcsoportoknak kedvezve, szociális és emberi érzéketlenségéről tanúbizonyságot adva döntött a szegedi óvodabezárások mellett.

Duna Televízió
Szeged - Fáklyákkal a kézben tiltakoztak az ellen Szegeden, hogy bezárják a Ligetfürdőt, és helyén 6 milliárdos beruházással fürdő- és szállodakomplexumot hozzanak létre. Ez szerintük Szeged vagyonának elkótyavetyélését jelenti.

Népszava online
Egy ember súlyosan megsérült abban a hármas karambolban, ami nem sokkal vasárnap este hat óra után történt Szeged határában az 5-ös úton - tájékoztatta az MTI-t a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. M. Toronykői Márta elmondta: egy lengyel rendszámú pótkocsis teherautó Szegedről Kistelek felé haladt, a fehértói halászcsárdánál azonban vissza akart fordulni Szeged felé. Erre a manőverre egy mellékutat választott, de mikor újra a főútra hajtott, összeütközött egy Kistelek felé tartó személyautóval. Az autó mögött haladó másik kocsi már nem tudott megállni, ezért hátulról beléjük csapódott. Az első gépkocsiban ülő 63 éves szegedi férfi súlyos sérüléseket szenvedett.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - Bár néhány nappal ezelőtt a szentesi rendőrkapitányság munkatársai elfogták azt a hajléktalan férfit, aki a nagyhegyi betöréssorozattal gyanúsítható, most újabb tolvaj járja a környéket. Egy hét leforgása alatt ugyanis öt-hat házban is idegen járt, ahonnan bort és fagyasztott húst vitt magával. A nyomozók egyelőre úgy vélik, hogy a korábbi és a mostani elkövető személye nem azonos. Nagytőkén is betörők jártak két hétvégi házban. A tolvajok elektromos fűrészeket és motoros fűkaszát vittek magukkal több százezer forint értékben.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Csongrád - Mindszent Az Alsó-Tisza vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatósága (ATIKÖVIZIG) száz százalékos támogatottságú nemzetközi kerékpárút hálózat részeknek kiépítésével kapcsolatos pályázat útján 200 millió forintot nyert a Csongrád és Mindszent közötti kerékpárút befejezéséhez. Így a jövőben 8 kilométeres szakasz épül meg a Csongrádot Mindszenttel összekötő kerékpárútból, ezzel egy összefüggő bicikliút lesz Csongrádtól a mindszenti lejáróig az árvízvédelmi töltés tetején. A három méter széles aszfaltburkolatú út árvízvédekezés idején üzemi útként is tud majd funkcionálni, ezzel növelve a térség árvízi biztonságát. Az építési munkálatok már elkezdődtek, igaz a tél kezdetével le kellett állni az építkezéssel, de a jövő év első felétől újra beindulnak a munkálatok.
Forrás:Rádió Szentes

Rádió Szentes 106.1 MHz

Áramszünet miatt nem lesz ügyfélfogadás december 10-én, hétfőn a szentesi polgármesteri hivatalban. Az ügyeiket intéző lakosokat december 11-én, kedden fogadják a szokott időben.
Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - Egyelőre úgy tűnik az idei télen sem lesz Szentesen a Rákóczi Ferenc utcai buszmegállókban fedett várók. Az önkormányzat pályázni kíván a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács által kiírt Közlekedésfejlesztési pályázatra, melynek keretében a város teljes bel-és külterületén, illetve a kistérség településeivel egyeztetett módon a községek területén meglévő buszmegállókban buszöböl és fedett váróhelyiségek kialakítására. A pályázat benyújtási határideje 2008. március 10-e, így ekkor és ennek részeként kerülhet sor a Rákóczi utca valamennyi buszvárójának átalakítására.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - Továbbra is helyi védelem alatt áll a liget. A szentesi Széchenyi liget az Alföld egyik legrégibb köztulajdonban lévő parkja, mely számos botanikai és kultúrtörténeti emlékkel rendelkezik. Az 1869-ben elkészült díszkert a város egyik legnagyobb kiterjedésű parkjává vált. A 6,6 hektáros liget a városközpont szerves része, annak meghatározó zöldfelülete, mely rekreációs területként is funkcionál. Ezért az önkormányzat helyi jelentőségű védett természeti terület védettségét továbbra is fenn kívánja tartani. Döntéséről helyi rendeletben határoz, mely 2008. január 1-jén lép hatályba és a védett természeti területet táblával is megjelölik.

Szentesi Élet
Szentes - Egy új, magyar gyártmányú, SCS 102B típusú járműsebesség-mérő berendezést kapott közös használatra a szentesi és a csongrádi rendőrkapitányság. A készülék merőben más, mint az eddig használt, Lada Níva típusú személygépkocsiba felszerelt traffipax. A régi berendezés fényképes, az új berendezés digitális, lézeres technikával működik ­- tájékoztatta lapunkat a szentesi rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályának munkatársa.

Szentesi Élet
Szentes Lapistó -Tiszta és egészséges ivóvíz, megfelelő és jól koordinált autóbusz-közlekedés, rendszeres szemétszállítás és a forgalmasabb helyekre kihelyezett hulladékgyűjtők, biztonságos és jó közutak. Ezek mind olyan szolgáltatások, melyekre mindannyiunknak szüksége van, s a frekventáltabb területeken, valamint a város magjához közel élők meg is kapják ezeket.

Hírek - Szeged Városi Televízió
Szeged - A Szegedi Vízmű hatékonyabban működteti a biológiai szennyvíztisztítót, mint az a cég, amely a próbaüzem során beállította a rendszert. A telep naponta 60 ezer köbméter szennyvizet fogad. A megnövekedett működési költségek miatt januártól várhatóan 16 %-kal emelik a csatornadíjat és több mint 8 %-kal az ivóvíz árát.

Nem megy a vonat - percről percre - hír6.hu
Technikai okok miatt nem indult el a 17:43-as Békéscsaba-Szeged vonat. Az ütemes menetrend első napján így az egyik ütem kicsit nagyobbra látszik sikerülni. Percről percre.

Születésnapját ünnepli a TIK - hír6.hu
Szeged - A József Attila Tanulmányi és Információs Központ impozáns épületébe 2004. decemberében léphettek be az első látogatók - Huszonötezer négyzetméter, benne tizenötezer négyzetméternyi köztér, négyezer-nyolcszáz négyzetméteres kongresszusi központ és impozáns könyvtár várja őket. Az azóta eltelt időben több mint 2 millió látogató fordult meg a központban.

Sándorfalva város önkormányzatának hivatalos honlapja

Tájékoztatjuk, hogy szolgáltatásunk minőségének javítása érdekében végzett hálózati munkák miatt áramszünet várható:

2007. december 10.-én 09:00-15:00-ig
Sándorfalva belterületén (érintett utcák: Brassói u. 2-40/A, 1/b-51/A), Endresz u. (2-10, 1-9), Kolozsvári u.(2-24, 1-23), Partizán u. (2-42, 1-25/a ), Széchenyi u. (2-16, 1-9), Szegedi u. (4-8, 5-9/a) a Brassói u., Háziipar, Partizán u. transzformátor körzetekben!

Démász-Partner Kft

Szeged | Hétszázezren váltottak biztosítót | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Az on-line biztosítási alkuszokon keresztül történő kötelező gépjármű felelősségbiztosító-váltás duplázódott idén a múlt évi kampányban mérthez képest, így ma már biztos, hogy a jövő évet 700 ezer autós új biztosítónál kezdi.

Szeged | Szegedés#8211;Arad Gázvezeték | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged, Arad - Még 2006 végén, egy magyar–román kormányülésen írt alá olyan megállapodást a két ország, hogy Szeged és Arad között gázvezeték épüljön. Mára román oldalról egyre jobban sürgetik a közös beruházást, odaát már hozzá is fogtak az építkezéshez.

Szeged | Simon Boglárka és Kristóf István a Társulat döntőse | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Simon Boglárka és Kristóf István is bejutott a Társulat című műsor döntőjébe. A szegedi egyetemisták így az István, a király szereplői lehetnek.

Hódmezővásárhely | Modernizálják a vásárhelyi szennyvíztisztítót | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Hódmezővásárhely - Kishomok csatornázásával párhuzamosan a tizenöt évvel ezelőtt átadott városi szennyvíztisztítót is modernizálni kívánja a vásárhelyi önkormányzat.

Hódmezővásárhely | Lezárult a mártélyi csatornaügyben indult vizsgálat | delmagyar.hu - Szeged -
Mártély - Lezárult a mártélyi szennyvízcsatornázással kapcsolatban indult vizsgálat – tájékoztatott a mártélyi polgármesteri hivatal, elküldve lapunkhoz az ügyészségi iratokat.

Hódmezővásárhely | Százötven éve jött Vásárhelyre Ferenc József | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Hódmezővásárhely - Ferenc József először 150 éve, az 1857-es országjáró körút során jött el Hódmezővásárhelyre, a „hatásos, pozitív üzenet" pedig az volt, hogy csodaszép feleségét, az akkori szívek kírálynéját is magával hozta.

Hódmezővásárhely | Az év középvállalkozása: a vásárhelyi H-Fest Kft. | delmagyar.hu - Szeged -
A lapunk kezdeményezésére alapított Presztízs Díj idei nyerteseit hétről hétre mutatjuk be olvasóinknak. Most Hajdú József, a vásárhelyi H-Fest Kft. ügyvezető igazgatója számol be arról, milyen munka áll a mögött, hogy a cég elnyerte Az év középvállalkozása díjat.

Makó | Elviselhetetlenné vált az élet a 43-as mellett | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Makó - Végigjártuk Makón Németh Pál nyugalmazott mérnökkel a Szegedi utcát. Itt a lakások értékét harminc-negyven százalékkal verte le az év eleje óta többszörösére duzzadt tranzitforgalom. A szegedi nagykörúton is elviselhetetlen kamionáradat a makói belvárosban még lehetetlenebb helyzetet teremt.

Szentes | Új kollektív szerződést kötöttek a szentesi kórházban | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Szentes - Új kollektív szerződést kötöttek a szentesi kórházban az érdekképviseletekkel. A megegyezés szerint a dolgozók ezentúl kevesebb bért visznek haza. A kórház ezzel havonta több millió forintot takarít meg. A megállapodás szóban már megszületett, de a felek még nem írták alá.

Szentes | Szalagavató Szentesen | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Szentes - Több százan ünnepelték a hét végén a szentesi Horváth Mihály Gimnázium végzőseit. A szalagavatón a diákok megtapsolták a jelenlegi és volt igazgatót is. Alföldi Róbert levelet küldött a végzősöknek.

Makó | Makovecz-tervek a makói fürdőnek | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Makó - Makovecz Imre Kossuth-díjas építész bemutatta a három és fél milliárdos makói fürdőfejlesztésről készült vázlatterveket, a komplexum rá jellemzően már látványában is érdekes lesz.

Csongrád | Korszerűsítik a villanyhálózatokat a csongrádi külterületen | delmagyar.hu - Szeged -
Csongrád - Közel 300 millió forintba kerül majd a csongrádi külterületen gazdátlanul maradt villanyhálózatok korszerűsítése, amit az áramszolgáltató és az önkormányzat – az érintett lakosok hozzájárulásával – 2011-ig végezne el.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Ünnepélyesen fogadták a világbajnok párost
Kistelek - Kilenc éve készültünk erre, és amikor eljött a nagy nap, nagyon idegesen fogtunk hozzá... Aztán minden egyes tánc egyre jobban ment – mondta Törökgyörgy Melinda, a hazaérkezésük tiszteletére rendezett fogadáson, a kisteleki Rendezvényházban.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Játék határok nélkül
Hódmezővásárhely - A Városi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat szervezésében ma délelőtt 10 órakor megnyitotta kapuit a Mikulásbuli a Petőfi Sándor Művelődési Központban.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Keresztszentelés és gyertyagyújtás Üllésen
Az Árpád-központ Alapítvány négy Üllés külterületén állított keresztet újított fel, melyek közül egyik felszentelésére, valamint a község adventi koszorúján a második gyertya meggyújtására hívták meg Kiss-Rigó László megyés püspököt.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Egy nap az idősekért
Földeák - Az 50 és 60 éves házassági évfordulójukat 2007-ben ünneplő földeákiakat köszöntötték az Idősek Ünnepe keretében ma a településen.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Természet festője
A hódmezővásárhelyi Nyugdíjas Lakópark adott helyet december 9-én Szilágyi Sándor amatőr festő kiállításának.
A kiállítás december 16-ig látható a Nyugdíjas Lakóparkban

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Tűz a vásárhelyi Új-Kishomokon
Tűz keletkezett eddig tisztázatlan körülmények között egy ház melléképületében Kishomokon.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Kiállítás nyílt a X. Kerámia Szimpózium anyagából
A „Levegő” című kiállítással nyitotta meg kapuit a X. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium december 9-én. Az Alföldi Galériában megtekinthető kiállítást Almási István alpolgármester nyitotta meg.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Nyolcszáz karton cigarettát fogtak a vámosok
A tompai Vámhivatal kelebiai kirendeltségének munkatársai tegnap, az éjszakai órákban a Csillagszóró Hadművelet keretében egy Szerbiából érkező tehervonat szigorított ellenőrzését végezték – tájékoztatott Némedi Varga Éva, a VPOP Dél-alföldi Regionális Parancsnokságának sajtófelelőse.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Világbajnok a kisteleki Vescovo, Törökgyörgy kettős
Magyarország első vb-címét szerezte versenytáncban a kisteleki Maurizio Vescovo, Törökgyörgy Melinda kettős, amely szombaton megnyerte Vilniusban az IDSF latin-amerikai táncok világbajnokságát.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Hívogító ének az Ótemplomban
Hódmezővásárhely - Színes Advent címmel tartotta meg hagyományosnak mondható karácsonyi koncertjét a Fandante Kamarakórus a Bethlen Gábor Református Gimnázium diákjaival együtt a hódmezővásárhelyi református ótemplomban december 8-án.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Táncoló nebulók
Hódmezővásárhely - A Kaluzál Gábor Általános Iskola fennállásának 130. Évfordulóját ünnepelte 2007. december 8-án, szombaton 17 órai kezdettel a Petőfi Sándor Művelődési Központ színháztermében.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Újabb sikeres kistérségi pályázat
Hódmezővásárhely - Mindszent - Nyertes pályázat segítségével Hódmezővásárhely és Mindszent között kerékpárút épül – tájékoztatta szerkesztőségünket Antal István települési képviselő.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Apátfalván kerékpárúttal védik a bicikliseket
Apátfalva - Csaknem két kilométernyi belterületi kerékpárutat építenek Apátfalván. A beruházásra a Dél-Alföldi Operatív Program keretében nyílik lehetőség – közölte szerkesztőségünkkel Varga Péter polgármester.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Baleset történt Klárafalvánál
Eddig tisztázatlan körülmények között egy kamion árokba borult Klárafalvánál - tudtuk meg M. Toronykőy Mártától, a CSMRFK sajtóreferensétől.

Webradio
Szeged - Thürmer Gyula Szegeden is az egészségbiztosítás refomja ellen foglalat állást, mondván: tőkés-csoportok akarják megszerezni azt a hatalmas összeget, amit a sok millió magyar munkás fizetett be évtizedek alatt társadalombiztosítási járulék címén.

Webradio
Szeged - A világbajnok Talmácsi Gábor könyve legalább annyira sikeres, mint a motorversenyző. Talma szombat délelőtt egy könyvesboltban várta az autogram vadász szegedieket. A közvetlen és mindig szerény sportember december 8-án sem okozott csalódást.

Webradio
Szeged - Dobó Kata és Hevesi Tamás voltak szombaton, a szegedi Sportcsarnokban telt házzal megrendezett "Szűréssel az Egészségért Program" házigazdái.

Szeged Szerver
Ópusztaszer - December 15-én állítják fel Ópusztaszeren Székelyudvarhelyről érkező "Magyarok Karácsonyfáját", melyet Kiss-Rigó László püspök szentel fel.

Szeged | Életükért szűrettek a szegediek | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Az egészségügyi szűréseket kínáló standok előtt hosszan kígyózó sorok fogadták azokat, akik szombaton ellátogattak a SZ. É. P. – Szűréssel az Életért Program szegedi helyszínére, ahol hírességeket is szűrtek.

Szeged | Az elektronikai áruházat már bronzvasárnap megrohamozták | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Szeged - Háztartási kisgép, laptop és LCD-televízió: már bronzvasárnap megszállták a vásárlók Szeged legnagyobb elektrotechnikai áruházát. A belvárosban főleg az illatszerüzletekbe tértek be az emberek.

Szeged | Téli álomra vonult a Szabadság úszóház | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Téli álomra vonult márciusig a Szabadság úszóház a szegedi rakpartról. Vele „úsztunk" a medencés kikötőbe. A Kati úszóházat korábban elvontatták, a Béke idén is kint marad és kockáztat.

Szeged | Népszerű a fiatalok között a szegedi jégdiszkó | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - A fiatalok ma már nemcsak a táncparketten, a jégen is bulizhatnak. Jégdiszkóba látogattunk Szegeden. A tinédzserek mellett jól szórakozó apukákkal, és néhány éves gyerekekkel is találkoztunk – kortól függetlenül mindenki élvezte a sportot.

Szeged | Ég a második gyertya a város koszorúján | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Vasárnap is megtelt a Dóm tér, Szeged koszorúján a második gyertyát tegnap Markovics Zsolt, a szegedi zsidó hitközség főrabbija és Szetey András, lapunk, a Délmagyarország és a Délvilág főszerkesztője gyújtotta meg.

Szeged | Szatymazi férfit ütött el a vonat | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szatymaz - Elütött a vonat egy sínek mellett fekvő 35 éves szatymazi férfit még péntek éjjel Jánosszállásnál.

Szeged | Piros pont: kirügyezett a Széchényi tér liliomfája | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Piros pontot kap szorgalmáért a Széchényi tér liliomfája. Kirügyezett, mert tavasznak hitte a téli meleget.

Szeged | Óvodavég | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Szeged - Nem szeretnék, ha a szülők és gyerekeik Botka László politikai játékának részévé válnának és így további kellemetlenségeknek tennék ki magukat – közölte Hüvös László, a szegedi közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője.

Szeged | Szeptemberben még úgy tűnt, nem nyit ki a szegénykonyha | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Szeged - Az alsóvárosi ferences rendház szegénykonyháján jártunk. Nemcsak a menüre, az ott étkezőkre is kíváncsiak voltunk.

Szeged | Téli túlélőtréning függőággyal | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged, Kübekháza - Egy szegedi és egy kübekházi fiatalember, Bernula Ákos és Gál Norbert különös szenvedélynek hódol: a decemberi zimankóban túlélőtréningekre indulnak a közeli erdőkbe, ahol két fa közé kifeszített függőágyakban vészelik át az éjszakát.

Szeged | Réti Barnabás a Terminátor 3. sztárjával forgatott | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Zsombó - Réti Barnabás alig várja a hétvégéket: a Barátok közt sztárja a kimerítő forgatások után szülei Zsombó melletti lovas farmján töltődik fel. Korábban maga is nyeregbe pattant, manapság azonban még hobbiból sem lovagolhat.

Szeged | Hétszázezren váltottak biztosítót | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Az on-line biztosítási alkuszokon keresztül történő kötelező gépjármű felelősségbiztosító-váltás duplázódott idén a múlt évi kampányban mérthez képest, így ma már biztos, hogy a jövő évet 700 ezer autós új biztosítónál kezdi.

0 megjegyzés: