Spiga

Csongrád megye a médiában 071217

Webradio
Szeged - A szegedi belvárosban több új igényes kiállító és szórakozóhely nyílt és nyílik, a közgyűlésen felmerült a Bartók Béla művelődési ház eladása, mert jelenlegi helyzete nem tartható fent sokáig.

Webradio

Makó - Pervesztés miatt a Bakos házaspárnak 180 ezer forintot kellene fizetni a makói kórház számára. A család azért fordult bírósághoz, mert szerintük orvosi gondatlanságból súlyos egészségkárosodással született meg kislányuk.

Webradio
Szeged - Kedden délelőtt nyílt napot tart a középiskolások részére az SZTE TTK-a, ahol tájékoztatást kapnak a Kar által biztosított továbbtanulási lehetőségekről és az ott folyó többciklusú képzésről.

Hírek - Szeged Városi Televízió
Szeged - Ismét a helyén áll az aranycsapat-szobor. A Tisza-parton fölállított kompozíciót a nyáron rongálták meg ismeretlen tettesek. A 6:3-as győzelemre emlékező alkotást feltehetőleg színesfémtartalma miatt rongálták meg. A szobrot hamarosan térfigyelő kamera védi majd.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - Szentesen a közalkalmazotti szférában már néhány éve gyakorlat, hogy a 13. havi illetményt nem januárban, hanem előtte egy hónappal, fizetéselőlegként felvehették. Ebben az évben is így történt annak ellenére, hogy most a járandóság felét, havi bontásokban már kézhez kapták az érintettek, a fennmaradó felét egy összegben kérhették előre. Egyre szélesebb körben elterjedt az a hír, hogy bár megkapták a dolgozók előlegként a 13. havi illetmény felét, de azt a kormány visszavonta, ezért azt majd a következő hónapokban fizetés előleg formájában vissza kell fizetni. Szirbik Imrét, kérdeztük meg, igaz-e, hogy az az információ, hogy megvonta a kormány a 13.havi illetmény még a dolgozóknak járó fele összeget? A térség országgyűlési képviselője határozottan cáfolta, és rémhíreknek nevezte.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentesen a Művészetek Házában jövő héten karácsonyi kézműves vásárt és mézes napokat rendeznek. Minden nap 10-16 óráig várják az érdeklődőket különböző tematikájú foglalkozásokra, melyre a belépő díj 300 forint, ami a készítendő ajándékok költségeit fedezi. Az első napon, hétfőn szövés, a szarvacskázás és szalagszövés alapjait sajátíthatják el a résztvevők. Emellett mézeskalácssütő versenyt is meghirdettek, melyre ugyancsak december 17-ig, hétfőig lehet nevezni. A díjazás során a legszebb, a legfinomabb és a legötletesebb alkotásokat díjazzák. További részleteket a Művészetek Házában tudhatnak meg.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - Tegnap délután megtartotta ez évi utolsó ülését a szentesi önkormányzat. A napirendek tárgyalása előtt Dr. Siket Judit, a megyei közigazgatási hivatal vezetője Benedek Dávid helyi lakosnak életmentő emlékérmet adott át, mert a júliusban Szegvár – Mindszent között bekövetkezett balesetnél életeket mentett. Ezt követően kihirdették a karácsonyi kirakatverseny eredményét, melynek győztese a Gyógynövény és Reform Élelmiszerbolt lett. A képviselők a tanácskozás elején többek között a 2008.évi költségvetés átmeneti szabályairól és ehhez kapcsolódóan az ipari park infrastruktúrájának fejlesztését, valamint a Klauzál és Koszta általános iskolák épületének teljes korszerűsítését célzó pályázatokról határoztak úgy, hogy azokat a megfelelő önrész biztosítása mellett be kell adni. A Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon vezetőjéről, az előző testületi ülés sikertelensége után most, két menetben sem tudtak dönteni, ezért új pályázatot írnak ki.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - Újabb állomásához érkezett el Szentes Város Településszerkezeti terve. A szakemberek az eddigi hivatalos megbeszéléseken is elhangzott javaslatokat figyelembe véve elkészítették magát a Tervet. Ezt már a Dél- Alföldi Regionális Közigazgatási Hivatal főépítésze is véleményezte. Megállapította, hogy a tervezés előkészítése és a tervdokumentáció véleményeztetése a jogszabályokban megfogalmazottak szerint történt. Intézkedést, vagy tervmódosítást igénylő, lezáratlan kérdés nem maradt, az érdemi észrevételek bekerültek a tervbe, az alkalmas a testületi jóváhagyásra. A képviselők ezt követően már néhány kisebb módosítással jóváhagyták. Jelenleg a tervezők a helyi építési szabályzat és a szabályozási terv kidolgozásán munkálkodnak.

Szeged | Jövőre kis és nagy kombinálttal parkolhatunk Szegeden | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Szegeden lehet majd a legdrágábban parkolni jövőre a vidéki nagyvárosok közül. Megszűnik a legbelső övezetre szóló zöld parkolóbérlet, s januártól már csak kombinált bérlettel vagy jeggyel lehet várakozni a városközpontban. Egy óráért 310 forintot kérnek el. Az önkormányzat célja: kiszorítani az autókat a belvárosból.

Szeged | Adószámroham várható az év végén | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - A január 1-jével hatályba lépő új áfatörvény szerint adószámot kell kérniük az APEH-től azoknak az őstermelőknek is, akiknek eddig nem kellett. A jelek szerint az érintettek többsége az utolsó pillanatra halasztja a döntést. A megyében, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal adatai szerint 35 ezer őstermelő él.

Szeged | A harmadik gyertyát gyújtották meg | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Tegnap, az esti órákban Király Levente, a Nemzet Színésze, Szeged díszpolgára (jobbról) és Makoviczky Gyula evangélikus lelkész (középen) közösen gyújtotta meg. A lelkésznek Hübler Hugó, az evangélikus gyülekezet egyik tagja is segített.

Szeged | MÁV: ma totális káosz lesz | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Ma reggel 6 órától határozatlan időre hirdettek általános és országos sztrájkot a Liga szakszervezetek és a Munkástanácsok. A munkabeszüntetés miatt a megyében összeomlik a vasúti közlekedés. Aki biztosra akar menni, ne válassza a vonatot.

Szeged | Karácsonyi halkavalkád: a legtöbb asztalra ponty kerül | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Szeged - A többség a pontyot keresi, a lazac és a pisztráng pedig olcsóbb a harcsánál. A halárusok előtt már ezüsthétvégén sokan álltak sorban a karácsonyi halászlé elengedhetetlen hozzávalójáért.

Szeged | Advent a szegedi Csillagban | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Szeged - A Csillag börtönben misézett tegnap délelőtt szegedi kollégája, Kiss-Rigó László vendégeként a pécsi megyés püspök, Mayer Mihály. A katolikus vezető szerint vákuumban vagyunk, és alig van valaki, aki meg meri mondani: mi a jó és a rossz. Az ünnep alkalmából bemutatták az egyik elítélt darabját, a Csillag Betlehemet.

Szeged | Hudini, a vizsla igazi szabadulóművész | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Ahhoz, hogy valaki a kutyáját megfelelően tanítsa, saját magának is tisztában kell lennie az okítás helyes módszereivel. A hét végén ellátogattunk a Kedvenc Kutyakiképző Iskola évadzáró versenyére, ahol az ebek és a gazdik három kategóriában mutathatták meg, mit tanultak eddig.

Szeged | E-vám segíti a vállalkozókat | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Számos újítást vezet be január elsejétől a pénzügyőrség a vámkezelésben. Szélesítik az elektronikus vámkezelések körét, a környezetvédelmi termékdíj jövőre már a vámőrség hatáskörébe tartozik. Ezekre, akárcsak a schengeni határváltozásokkal járó feladatokra, felkészült a Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Parancsnoksága – tudtuk meg Márkus András dandártábornoktól.

Szeged | Gazdaságtudományi palota a Kálvárián | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Véget ért az első szorgalmi időszak, belakták új, sokak által irigyelt otthonukat az SZTE Gazdaságtudományi Karának oktatói és hallgatói a szegedi Kálvária sugárúton – az épület ma már diákoktól hangos. Hetesi Erzsébet dékánnal a közelmúltról és a jövőről is beszélgettünk.

Hódmezővásárhely | Mindenki tesz a mi német szemetünkre | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Csongrád megye - A rendőrség, de a minisztérium sem tudja megmondani, mikor viszik el megyénkből az egy éve ide került német szemetet. Mivel Balástyán és Mindszenten is zárt területen állnak a bálák, és a környezetre nem veszélyesek, nem sürgős az elszállításuk.

Hódmezővásárhely | St. Martin koncertet ad a Kertvárosi Katolikus Óvoda javára | delmagyar.hu -
Hódmezővásárhely - St. Martin jótékonysági koncertet ad december 30-án a vásárhelyi Szent István-templomban a Kertvárosi Katolikus Óvoda javára. A neves szaxofonművész november elején már járt a városban, akkor egykori óvodáját, az 50. évfordulóját ünneplő Mária Valériát kereste fel. Az év végi hangverseny bevételét udvari játékokra költik.

Hódmezővásárhely | A forráshiány csökkent, a díjak nőnek Vásárhelyen | delmagyar.hu - Szeged -
Hódmezővásárhely - A tényleges számok, a kiadások és a bevételek ismeretében módosították az idei költségvetést tegnap Vásárhelyen, és díjemelésekről is határoztak. Megszűnik a kommunális adó, január 1-jével viszont bevezetik az építményadót.

Hódmezővásárhely | Ambrus Sándor kerámiái | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Ambrus Sándor vásárhelyi fazekas munkái láthatók a Tornyai-múzeumban, a Kalmár Zsigmond és a Corvin Mátyás szakközépiskolában.

Hódmezővásárhely | Vásárhely csatlakozik a sztrájkhoz | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Vásárhely több intézménye csatlakozik az egészségügy és a nyugdíjrendszer tervezett átalakítása elleni mai sztrájkhoz. Az általános iskolák közül a Liszt, a Szent István, a Varga, a Klauzál, a Németh (utóbbi gimnázium is); a középiskolák közül az Eötvös, a Kalmár, a Gregus, valamint a Cseresnyés-kollégium oktatói reggel 8-tól 10 óráig szüneteltetik a tanítást.

Hódmezővásárhely | Újváros kétszáz éves | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
A vásárhelyi Újváros jövő nyáron lesz kétszáz éves, ebből az alkalomból több ünnepi rendezvényt is tartanak – tudtuk meg Molnárné Kecskeméti Rita önkormányzati képviselőtől. Szeretnék, ha ehhez minél több helyi lakos, vállalkozó kapcsolódna, részt venne, segítene, akár a szervezésben is, hiszen az ilyen megmozdulásoknak közösségformáló erejük van.

Hódmezővásárhely | Szabad az út a kerékpárosok előtt | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Hódmezővásárhely - Kivették a földből azokat a fákat, melyek a vásárhelyi Dr. Rapcsák András úton lévő bicikliúton sorakoztak, az Arany János és Lenkei utca közötti szakaszon.

Hódmezővásárhely | Az unió Szikáncsot és Batidát is segíti | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Hódmezővásárhely Az unió Szikáncsot és Batidát is segíti

Hódmezővásárhely | A természetvédelmi őrök is segítenek Vásárhelyen | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Újabb egyenruhás testület tagjai járják Vásárhelyt és a város külterületét. A tizenkét fős Szent István Természetvédő Egyesület és Természetvédelmi Őrszolgálat tagjai fő feladatuknak a környezet védelmi tartják, de a bűnmegelőzésben is szerephez jutnak: a közterületi rongálókra szakosodtak.

Makó | Nemzetközi böllérfesztivált rendeztek Csanádpalotán | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Csanádpalota - Idén nyolcadik alkalommal rendezték meg Csanádpalotán a nemzetközi böllérfesztivált. A rendezvénynek otthont adó Kelemen László Művelődési Ház udvarán a böllércsapatok kora reggel tíz, helyi gazdák által felajánlott sertést vágtak le.

Makó | Makó-kártya fürdőbe, koncertre, szolgáltatásokra | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Makón az ellenzék és a polgármestert támogató oldal is jó ötletnek tartja, hogy a város rendezvényeire, szolgáltatásaira a helybeliek kedvezményt kapjanak. A testületi ülésen felvetődött a Makó-kártya ötlete. A fürdővezető szerint növelné a forgalmat a helyi kedvezmény. A telt házas koncertek szervezője szerint viszont több szempontot is figyelembe kell venni.

Makó | Táblákkal és traffipaxszal a kamionok ellen | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, Makó - Civil kezdeményezésre forgalomlassító táblákkal és traffipaxszal próbálják lassítani a kamionokat Makón az utóbbi egy hónapban. Az amúgy jó szándékú ötleteknek egyelőre kevés haszna látszik, a balesetek száma ugyanakkor nem nőtt olyan arányban a főúton egy év alatt, mint maga a forgalom.

Makó | Csempészeket üldöztek Kiszombornál | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Kiszombor - Cigarettacsempészeket üldöztek a minap a kiszombori határőrök, de végül csak a terepjárójukat találták meg a zsákmánnyal együtt. A kivilágított Ford Rangerre – ami a határ felől haladt a település irányába – a határ éjszakai ellenőrzése közben lettek figyelmesek.

Makó | Nemet kér a makói Fidesz | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Makó - Arra kéri Buzás Péter polgármestert, a térség parlamenti képviselőjét a nyilvánosságon keresztül az önkormányzat Fidesz-frakciója, hogy hétfőn szavazzon nemmel a társadalombiztosítás átalakításáról szóló törvényre.

Szentes | Eladja a Rehab Kht.-ját a szentesi önkormányzat | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szentes - Lapunk értesülése szerint gazdát cserél a két éve alapított szentesi Rehab Kht. Az önkormányzati tulajdonú cég sorsáról zárt ülésen döntött a hét végén a képviselő-testület.

Szentes | Kitüntették az életmentőt Szentesen | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szentes - A szentesi képviselő-testület tegnapi ülésén vette át Benedek Dávid a kormány Életmentő Érdemérmét, mert segítséget nyújtott a nyáron Mindszent és Szegvár között történt halálos kimenetelű diszkóbalesetnél. Az ünnepi kirakatversenyt a főutcai gyógynövény- és reformélelmiszer-üzlet nyerte.

Csongrád | Kapolyiék ajándéka a csongrádi kristálycsillár | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Csongrád - Tegnap kiderült: Kapolyi László, az ismert üzletember, politikus adományából készülhetett el a csongrádi Nagyboldogasszony-templom tizenhétmilliót érő kristálycsillárja. Magyarország egyik leggazdagabb emberének felesége csongrádi származású. Szarka Zsuzsanna tegnap unokájával együtt látogatott el
a csillárszentelőre.

Csongrád | Bedő Tamást puhította a helyi ellenzék | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Csongrád - Vincze László nyílt levélben, Papp Gabriella a tegnapi nyílt ülésen kérte Bedő Tamást arra, hogy hétfőn a parlamentben ne támogassa a társadalombiztosítás átalakítását. A képviselő-testület új rendelete szerint a betegeket ápoló segítő családtagok munkáját támogatni kell.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Vasutassztrájk - Bács-Kiskun, Nógrád, Csongrád
Kecskeméten hétfőn reggel hat óra előtt minden vonat a menetrend szerint megérkezett az állomásra, de a Szeged felől érkezett gyorsvonatról csak négy utas szállt le, a vonat szinte üresen közlekedett.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Fuvolával a játszótérért
Horgas Eszter és Vukán György adott karácsonyi koncertet december 16-án este Hódmezővásárhelyen a Fekete Sasban. A Tiszta Szívvel Egyesület szervezte a koncertet, amelynek bevételét a Damjanich utcai játszótér felújítására fordítják.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Öngyilkos lett egy szegedi rendőr
Szeged - Öngyilkosságot követett el a Szegedi Rendőrkapitányság egyik fiatal munkatársa vasárnap délelőtt – tájékoztatott Tuczakov Szilvána (a képen), a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Karácsonyi műsor az olvasókörben
Hódmezővásárhely - A karácsony megünneplésének több éves hagyománya van a Tarjáni Olvasókörben, ezt a hagyományt ma december 16-án egy műsor keretében folytatták.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Megérintve lenni
Hódmezővásárhely - Fülöp Erzsébet életmű-kiállítását nyitották meg december 16-án délben a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Pesszimista, tanácstalan magyarok
Magyarországon az emberek háromnegyedének nincs semmilyen pénzügyi befektetése. A megkérdezettek mintegy 43 százalék véli úgy, hogy a jelenleginél sokkal kevesebbet fog a jövőben megtakarítani.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Keddtől a postások is sztrájkolhatnak
Ha hétfő délig nem születik megállapodás, akkor keddtől határozatlan idejű sztrájkba lépnek a postások és a kézbesítők.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Ünnep a karácsony jegyében
Hagyományos karácsonyi ünnepséget tartottak december 16-án a hódmezővásárhelyi Csúcsi Olvasókör nagytermében.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Régi-új iskola
Hódmezővásárhely - A Varga Tamás Általános Iskola délelőtti névadó ünnepét, este a gyerekek ünnepe követte a Petőfi Sándor Művelődési Központban, hiszen „A szivárvány tündöklése” című iskolaest főszereplői az iskola diákjai voltak.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A hagyomány jó hangulatban folytatódott
Szatymaz - A jó hagyományokat folytatva szombaton rendezték meg a szatymazi Művelődési Házban a Nyugdíjas-karácsonyt. A hirtelen jött havazás néhány meghívottat visszatartott, de a műsor és a halászlé tökéletes volt.

Algyő Nagyközség Honlapja
Az Algyői Faluház, Könyvtár és Tájház szeretettel meghívja Önt, kedves családját és barátait Mária Magdolna festőművész és Lőrincz Ervin fafaragó kiállításának megnyitójára.

A kiállítás megtekinthető 2008. január 11-ig!

0 megjegyzés: