Spiga

Csongrád megye a médiában 080108

Szeged Szerver
Szeged - Megkérdeztük hát a háziorvosokat, miként intézkedhetnek betegszállítás ügyben. Kiderült kaptak egy harmincas mobilszámot. Ez azért valami.

ingatlanmagazin.com - 3,5 milliárdos raktárberuházás Szegeden

Szeged- 3,5 milliárd forint beruházásával épít fel a Szeged Ipari Logisztikai Központban egy 26 ezer négyzetméter raktárterületű épületet az élelmiszer-, vegyiáru-, ital- és dohánytermékek disztribúciójával foglalkozó Hansa-Kontakt Kft. A beruházáshoz saját tőkét, hitelt és pályázati forrásokat is igénybe vesznek.

Szeged Szerver
Szeged - Január 13-ig láthatók a múlt század meghatározó magyar fotográfusainak munkái a Regionális Összművészeti Központban. A (M)érték kiállítás Brassai, Robert Capa, Moholy-Nagy László, André Kertész és Martin Munkácsi művészetét mutatja be.

Mórahalom ~ v5.2
Mórahalom - A mórahalmi fürdő 2008-ban tehát ismét 70 ezer belépőt ajánlott fel az Országos Vérellátó Szolgálat Szegedi Regionális Vérellátó Központja részére. A véradók minden egyes véradás alkalmával fürdőbelépőt kapnak ajándékban annak érdekében, hogy egészségüket megőrizhessék tovább növelve és erősítve ezáltal a rendszeres véradók táborát.

Saját udvarán esett el és halt meg a kiszombori férfi - hír6.hu
Kiszombor - Lakossági bejelentés alapján a helyi rendőrőrs egyik munkatársa saját házának udvarán talált holtan egy kiszombori lakost január 8-án, kedden a reggeli órákban.

Stagnáló szegedi ingatlanpiac - hír6.hu
Már eddig is igyekeztünk beszámolni az újévi meglepetésekről, újdonságokról; nem teszünk másként ezúttal sem. Megismerkedhet a legfontosabb ingatlanszabály-változásokkal, amelyeknek bár sok hatása lehet, ingatlanpiaci boom-tól talán nem kell tartanunk.

Az önkormányzatok is harcolhatnak a gyorshajtókkal - hír6.hu
Önkormányzatok - Az elmúlt években több önkormányzat kezdeményezte, hogy ők is kapják meg ez eddig rendőrségi „monopóliumnak" számító sebességmérés jogát. Nem is annyira a kérés volt furcsa, hanem az a döntés, hogy 2008 májusától a helyhatóságok a közútkezelőkkel együtt valóban megkapják ezt a jogot.

Polgármesterek köszöntötték az első makói és térségi babát | Makó
Makó - Makó város, illetve a kistérség elsõ, a makói Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház-Rendelõintézetben született 2008-as újszülöttjeit és természetesen szüleiket köszöntötte dr. Buzás Péter Makó város polgármestere, országgyûlési képviselõ, Szegvári Ernõné, a többcélú társulás alelnöke, Kiszombor polgármestere, valamint Vass Imre, Földeák polgármestere január 4-én, pénteken a makói kórházban.

Nehézkesen indul a betegszállítás - Szeged Városi Televízió
Szeged - A Szilágyi utca 5. szám alatt alakítják ki Szeged és a megye diszpécser szolgálatát. Bár a központ még nem működik, és csak egy telefonon tudják a hívásokat fogadni, a betegszállítók azt ígérik, a kaotikus helyzet ezen a héten megszűnik.

Nincs veszélyben a gyószertári ügyelet - Szeged Városi Televízió
Szeged - A Délmagyarországban megjelentekkel szemben nincs veszélyben a gyógyszertári ügyelet ellátása Szegeden - mondta a híradónknak a régiós tiszti főgyógyszerész. A Kígyó patika valószínűleg mindaddig vállalja az ügyeleti ellátást, amíg döntés születik arról, mely gyógyszertárak vegyenek még részt ebben a feladatban.

Mórahalom ~ v5.2
Mórahalom - A személyi jövedelemadó törvény értelmében rendelkezhet a befizetett adójának 1 %-ával. Egyben szeretnénk felhívni városunk hat alapítványára, amelynek a köz érdekéért fejtik ki tevékenységüket.

Mórahalom ~ v5.2
Új helyszín, új nyitva tartás a DÉMÁSZ mórahalmi ügyfélszolgálatánál
Pályázati lehetőség önkormányzati bérlakásra
„Hóhelyzet” az újév hajnalán
Az Erzsébet Gyógyfürdő továbbra is támogatja a véradó mozgalmat
A Társadalmi Megújulás Operatív Program (kódszám: TÁMOP 2.2.3/07/2) „A szak- és felnőttképzés struktúrájának átalakítása” konstrukció keretében a „TISZK rendszer továbbfejlesztése” címmel pályázati felhívás jelent meg.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szegvár - A szegvári volt Háziipar épületében (Hunyadi u. 28.) az önkormányzat, a Szegvári Falufejlesztő és Üzemeltető Kht. és a Szegvári Tekézők Sportegyesülete tekepályaavató ünnepséget rendez január 13-án, vasárnap 10 órától. Az ünnepség után, fél 11-től gálamérkőzéseket is tartanak.

Városi Visszhang Szentes » Alkotók Kunszentmártonból
Szentes - A kunszentmártoni Alkotók Szabad Társasága csoportos kiállításának ad helyet a főtéri Galéria január 10. és február 02. között.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - A szentesi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság személyi állománya megfiatalodott. Az utóbbi három évben elsősorban a kedvező feltételek kapcsán sokan választották a nyugdíjazást, így a létszám 25-30 5-a kicserélődött. Elsősorban fiatalokkal pótolták őket, és az ő kiképzésük folyamatosan történik. Jelenleg is várnak újoncokat, akik szívesen vállalják a nagy fizikai és lelki megterhelést jelentő szolgálatot. A megfelelő felkészültséggel rendelkezők a szervezet Kossuth utcai központjánál jelentkezhetnek.

Városi Visszhang Szentes » Az Őze Lajos Filmszínház januári műsora
Szentes - A havi moziműsorból a Megy a gőzős c. magyar filmet és a Macskafogó 2. epizódját emelném ki. Utóbbi igen vegyes kritikákkal büszkélkedhet ezidáig, de döntsék el önök, hogy tetszik?

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - A Parlament elfogadta az ország költségvetését, és jelenleg már a helyi önkormányzati intézmények készítik az idei gazdálkodásuk tervét, hogy aztán a hivatali büdzsével együttesen alkossák meg Szentes 2008.évi költségvetését. Az már most látszik, hogy az intézmények működési feltételrendszere tovább romlik, az állami támogatások – elsősorban pályázati rendszerben elnyerhető forrásokkal – inkább a fejlesztésekre irányulnak. Az is nyilvánvaló, hogy a lehetőségek tovább mérséklődnek, az ez évi költségvetés feladatvállaló képessége nem javul. A tervezőmunkában az előző év novemberében elfogadott koncepció az alap, az érvényes, annak megvalósítására törekednek az ebben a munkában résztvevő szakemberek. Az ott megfogalmazott prioritások között szerepe a személyi feltételek hatékony működtetése, esetleg oktatási intézmények kiváltása, illetve megszüntetése, a díjfizetés nélkül biztosított szolgáltatások csökkentése, az önkormányzati támogatások mérséklése. Végleges költségvetése várhatóan február végén lesz az önkormányzatnak.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Hangok és fények Zsombón
Zsombó - A gótika a közös vonás a hétvégén a zsombói József Attila Művelődési Házban megrendezésre kerülő programnak, melynek két eleme a zene és a festészet gyönyörködteti a fület és a szemet – tudtuk meg Monori Gyula intézményvezetőtől.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - KUSZA(?) programok Bordányban
Bordány - A bordányi Kulturális és Szabadidős Egyesület (KUSZA) bár fiatalokból áll, mégis próbálnak mindenféle korosztály számára programokat szervezni. A múlt évre is ez volt jellemző

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Már gyűjtik a jelöléseket
Hódmezővásárhely - Közeleg a február 22-e, amely Hódmezővásárhelyen hagyományosan a Városi Sportnap ideje. Ekkor osztják ki az előző év legjobb sportolóinak, sportvezetőinek, testnevelő tanárainak járó díjakat. A sportnapra már megkezdték a jelölések gyűjtését – tájékoztatott Horváth Zoltán sportreferens.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Egy bérlet száz alkalom
Hódmezővásárhely - Új bérletkonstrukcióval és módisított nyitvatrtási idővel várja idén a látogatókat a Hódmezővásárhelyi Spotuszoda és Strand

:: Eric ::

Szerbia - Július 6-án kezdik meg Szerbiában az új rendszámtáblák és forgalmi engedélyek kiadását.
A tervek szerint a táblák cseréje egy éven át, a rendes engedély- és táblahitelesités keretében, folyamatosan zajlik majd. Az új szerbiai rendszámtáblák fehér alapszinűek lesznek, a bal oldalon kék mezőben irja majd az ország új nemzetközi jelzését:SRB

:: Eric ::
Csongrád megye - A szerb-magyar határ röszkei határátkelőjénél a schengedi csatlakozással járó új belépési rend tapasztalatairól tájékozódott a tegnapi nap folyamán Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter.

Algyő Nagyközség Honlapja
Algyő - Tisztelettel tájékoztatjuk az algyői lakosokat, hogy Algyő lakossági tüdőszűrését 2008. január 17-24-e közötti időpontra (5 szűrési nap) ütemezték be. A szűrésről kialakított szakmai irányelvek változásával jelenleg a 40-70 év között lévő nők és férfiak csoportjából álló rizi-kócsoport szűrését tartják elsődlegesnek, de a lakosság más korcsoportjai is részt vehetnek a tüdőszűrésen.

Algyő Nagyközség Honlapja
Algyő - Az algyői repülés történetéről tartottak előadást január 8-án este az algyői faluházban. Kiderült, májusra készülhet el a témáról szóló könyv.

Algyő Nagyközség Honlapja
Algyő - Rendkívüli taggyűlést tartott január 8-án Algyőn a Gazdakör, ugyanis január 15-ig kell adószámot igényelni az őstermelőknek

Szeged | Fagy és kamionok repesztik a szegedi utakat | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Újabb gödrök nyílnak a Kossuth sugárúton és a nagykörúton áramló kamionsorok alatt. A közútkezelő – állítja – résen van: tömködi a lyukakat. Nem sok eredménnyel.

Szeged | Milyen várost álmodnánk? | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Szeged - Lapunk egy korábbi írásában összegyűjtöttük, mit jósoltak a szegediek 1977-ben az ezredfordulóra. Azt képzelték például, hogy a nagykörút és a Hősök kapuja között a föld alatt jár majd az 1-es villamos. Ugyanilyen jóslatokat ma is összeszedegethettünk volna, de nem ezt tettük: arra kértünk ismert szegedieket, a tények birtokában láttassák városunk közeli jövőjét.

Szeged | Miniszteri határlátogatás Röszkén | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Röszke - A schengeni csatlakozással nem nőtt a várakozási idő a röszkei határátkelőn – jelentette ki Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter tegnap a helyszínen. Mint mondta, az eddigi tapasztalatokról személyesen kívánt meggyőződni, hogy szerdán be tudjon számolni a kormánynak.

Szeged | Műszakicikk-tolvajokat fogtak a rendőrök Szegeden | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Nem tudott elszámolni a náluk talált bontatlan csomagolású műszaki cikkekkel az a két férfi, akiket a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei igazoltattak ma hajnalban a szegedi Csongrádi sugárúton.

Szeged | Gyermekfelügyelőt, pénztárost és kockázatkezelőt is keresnek | delmagyar.hu - Szeged -
Szeged - Sokan lapunk állást kínál rovatának átfutásával indítják a napot. A szegedi cégek állítják, a nálunk feladott álláshirdetések a leghatékonyabbak, és a munkavállalók is a Délmagyarországra esküsznek.

Szeged | Határon túliaknak ingyenes a múzeum | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - A megyei múzeumok idén megtartják a tavaly tavasszal megállapított áraikat. Áremelést nem terveznek – tájékoztatott a Csongrád Megyei Múzeumok sajtóreferense, Medgyesi Konstantin...
nem emelt díjas kiállításokat diákcsoportok és minden határon túli magyar csoport továbbra is ingyen nézheti meg. A határon túliaknak nyújtott kedvezmény egyedülálló a hazai múzeumokban – Zombori István vezette be, aki július óta igazgatja a múzeumokat. Díjmentesen tekinthető meg ezután is a csongrádi tájház, a makói Espersit-ház, valamint a szegvári falumúzeum és a malom.

Szeged | Márkus Judit sanzondíja | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Szeged - Budapesten, az Andrássy úti KOGART Házban a MASZK Országos Színészegyesület Nádasdy Kálmán-versmondó- és sanzonversenyén második helyezést szerzett nemrégiben Márkus Judit, a Szegedi Nemzeti Színház színművésze.

Szeged | Arany koronáért csak félmilliót adnak a szegedi zacik | delmagyar.hu - Szeged - hírek,

Szeged - A nagy karácsonyi dömping után januárban is forgalmasak a szegedi zálogházak. Ilyenkor azonban inkább csak beadják az értéktárgyakat – akad, aki a karácsonyfa alól egyenesen a zaciba viszi az ajándékát.

Szeged | Magyar Turandot készül a Dóm térre | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Szakítva a szabadtéri hagyományaival külföldi sztárok helyett fiatal magyar énekesekkel magyar nyelvű Turandot-előadást tervez a Dóm térre a produkció rendezője, Kesselyák Gergely karmester, aki szeretné megújítani és népszerűbbé tenni az opera műfaját.

Szeged | Koktélruha Floridából | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Szeged - Januárban elkezdődik a báli szezon, amikor több ezer, a felnőttkor küszöbén álló szegedi középiskolás készül a nagy estére. Ilyenkor nem számít idő és pénz, a szalagavató néhány tízezer, de akár százezer forintba is kerülhet.

Szeged | Megfenyegetett megyei politikusok | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Két Csongrád megyei szocialista politikus is kapott fehér port tartalmazó fenyegető levelet. Egyikük, Géczi József Alajos úgy véli: a képviselők egyre inkább közéleti pogromnak vannak kitéve.

Szeged | Káosz a kórházi várólisták körül | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Egy jogszabály értelmében januártól finanszírozás nélkül maradt volna a szegedi klinikai központ, mert nem hozta nyilvánosságra a várólistáit. Mire azonban a súlyos szankció életbe lépett volna, megszűnt a rendelkezés. A listákat azóta is folyamatosan frissítik, de – azt mondják – nem tudják, mit kezdjenek vele.

0 megjegyzés: